Кога и как да кажа на сестра ми, която обмисля аборт, че съм бременна?

• 3 258
  • 62
  •   6
Отговори
# 60
  • Sofia
Да не забравяме, че тук не става въпрос за спонтанен аборт. Ако беше така, вероятно и аз щях да дам съвет да не казва. Но случаят е различен.
Каква е разликата дали е спонтанен или по медицински причини? Все не е по желание на жената.
То даже ако е спонтанен е по-лесно.
В случая жената трябва да вземе решение да прекъсне живота на собственото си бебе -  желано и вече ритащо бебе. Да мине през раждане (защото късният аборт е раждане), да си види мъртвото бебе и да знае, че тя е взела решението то да не живее.
При спонтанния аборт не взима тя решението и в повечето случаи той се случва на доста по-ранен етап и е просто кървене.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:22 от Brin de muguet

# 61
  • На изток от Ада
При нас и етървата всъщност свекървата каза на мм. А аз питах етървата в коя седмица е.

# 62
  • Варна
Ситуацията е изключителна неприятна и не я пожелавам на никого, но както при авторката, така и при цитираната жена, не мисля, че има сигурен полезен ход.

Реално авторката каза, че двете бременности са с месец разлика някъде, което е нищо като време. Не е казала веднага на сестра си, при втората пък са почнали изследвания и се е стигнало до тази ситуация. Колкото и тактичен да е човек, в крайна сметка трябва да си гледа него и неговия живот. Авторката определено има чувство за такт и съобразителност, иначе нямаше да пуска тема и да пита. Идея си нямам как ще е по-добре да се постъпи в тази ситуация, но тя няма и много време да крие. Сестра й все някога ще разбере, та може би е по-добре да й се каже по-бързо. Ако правилно съм разбрала, двете не се виждат всеки ден, така че да й каже и да не й се навира в полезрението, освен ако сестра й не я потърси.

За цитираната жена..... също ужасна ситуация, но чак предателство. Реално тя може години да се съвзема от случката, значи ли, че другата сестра трябва да стои без дете/деца? В крайна сметка хора на всякаква възраст умират, но наборите им продължават живота си. А и както някой по-напред каза, не се знае сестрата случайно или целенасочено е забременяла.

Общи условия

Активация на акаунт