Кога и как да кажа на сестра ми, която обмисля аборт, че съм бременна?

• 4 489
  • 93
  •   3
Отговори
# 90
  • София
Добре е, че си взела решение.
Иначе и аз смятам като Пандора. Дано не се разсърди, че сте я държали настрана от информацията. Не за радост или нещо подобно, а за скрит факт. На мен също това щеше да ми е обидно. Щях да се почувствам пренебрегната или не заслужаваща да знам, защото съм изтеглила късата клечка и вече не съм толкова ценен член от семейството. Още повече пък и родителите ми да крият от мен. Дано тя да го приеме рационално, а не емоционално. И да е с различно мислене от моето.

# 91
  • Sofia
Всяка жена споделя за бременността си, когато е готова (дори и без допълнителни усложняващи обстоятелства) и няма място за сръдни от страна на роднини.
Това не е криене, а отлагане. При всички положения ще й бъде казано скоро, но с такт. Няма от какво да се обижда.

MadamеP, брат ми се роди с увреждания, братовчедка ми прекъсна бременност след лош резултат от амниоцентеза (горе-долу в срока, в който е сестра ти), и при мен имаше висок риск да се стигне до прекъсване на бременност в 20гс. Знам за какво треперене става въпрос, но мълнията не удря два пъти на едно място. Сигурна съм, че при теб нещата ще са добре.
Гуш и кураж на сестра ти!

# 92
  • София
Това си е наша новина и чак когато съм сигурна, тогава ще я съобщавам.
Всяка жена споделя за бременността си, когато е готова (дори и без допълнителни усложняващи обстоятелства) и няма място за сръдни от страна на роднини.

Точно така. И ако някой се сърди, това говори за него. Бременността е нещо лично и такова е и решението кога ще бъде споделено с други хора. А в случая, не става дума за държане на някой в неведение, защото нещо родата не му се кефи, а има доста уважителна причина да не се бърза с тази новина.

Добре е, че си взела решение.
Иначе и аз смятам като Пандора. Дано не се разсърди, че сте я държали настрана от информацията. Не за радост или нещо подобно, а за скрит факт. На мен също това щеше да ми е обидно. Щях да се почувствам пренебрегната или не заслужаваща да знам, защото съм изтеглила късата клечка и вече не съм толкова ценен член от семейството. Още повече пък и родителите ми да крият от мен. Дано тя да го приеме рационално, а не емоционално. И да е с различно мислене от моето.

Това пък никога не си бих си го помислила Flushed Знам какво ми е мястото в семейството ми. А в случая на авторката причината да се крие е очевадна, така че няма нужда да се търси под вола теле.

# 93
Знам за какво треперене става въпрос, но мълнията не удря два пъти на едно място. Сигурна съм, че при теб нещата ще са добре.
Гуш и кураж на сестра ти!

Силно се надявам да е така. Както за мен, така и за сестра ми, за която се надявам да има втора бременност, този път успешна. А и за всички, които са преминали или преминават през нещо подобно.

Благодаря на всички за мненията. Макар че май взех по-непопулярното мнение за мой отговор, оценявам всички, които споделиха по нещо. Заключвам темата.

Общи условия

Активация на акаунт