Кога и как да кажа на сестра ми, която обмисля аборт, че съм бременна?

• 2 416
  • 47
  •   9
Отговори
# 15
И аз гласувам за казване по-скоро. Тази ситуация е много кофти и няма "правилен" отговор. Разбира се, че много ще я боли. В този случай има 2 варианта - като разбере, ще се отдръпне, защото и е болно или ще се зарадва, и мисълта да ти помогне, ще и помогне да излезе по-бързо.
Апропо, да се надяваме, че ще направи аборт, защото ако детето наистина ще е с увреждания, бих казал, че е много егоистично от страна на родителите да го запазят. Но всеки сам си знае.

# 16
  • На изток от Ада
Тя трябва да знае че живота продължа.
Кажи й .

# 17
И да изчака, на сестрата няма да й стане по-леко нито следващата седмица, нито следващия месец. Евентуално след няколко месеца, а може и година. а при евентуална бременност има да трепери девет месеца. Така че действай, авторке, само внимателно подбирай думите си, без изказвания от типа ‘животът продължава’, ‘желая ти скорошна лека бременност и здраво бебе’ и подобни, че съвсем ще закопаеш жената. Ако имаш някой близък, известен с дипломатичността си, питай него за съвет какво точно да кажеш. Майка ми например е много добра в това отношение - винаги  намира подходящите думи.

# 18
Сложна ситуация. Аз бих изчакала тя да си вземе окончателното решение за себе си и тогава бих казала. Всъщност не знам дали бих казала. Майка ти знае ли, че и ти си бременна? Тя да и каже или не е добра идея? Не знам с коя от вас е по- близка сестра ти т.е. с теб или с майка ви?
Много кофти за всички. А всъщност ти също имаш нужда да си изживяваш хубавите емоции на очакването.
Дано намерите щадящо решение.

# 19
Сестра ви е! Ще се радва за вас - една хубава новина в този труден момент!
Разбирам за какво се притеснявате, но точно на нея може да кажете всичко ... и да поплачете заедно.

# 20
Мисля, че си длъжна да й кажеш веднага. Преди да е взела своето решение, за което би могла да съжалява.

# 21
  • София
Ако не споделя подобна новина със сестра си или тя с мен (и то от самото начало), значи нито сме си близки, нито си имаме доверие.
На мястото на сестра ти пък ще се чувствам 2 пъти по-зле, че аз съм споделяла с теб, а ти с мен не.

# 22
Трябвало е да и кажеш още в самото начало, но вече е късно. Първо със сестра си споделих аз тази новина, минути след теста. Сега, когато и да го кажеш, все ще е гадно.

# 23
  • София
Може би наистина най-безболезнено щеше да е, преди да научи резултатите от амниоцентезата. Пишеш, че е са се забавили резултатите.  Значи си имала време. Още повече след като твои близки знаят. Във всеки случай не отлагай!

# 24
Точно в този момент, аз не бих казала. Жената е на прага на много тежка ситуация, не искам да намесвам своите обстоятелства в нейните решения. Ами ако, недай си Боже, емоционално "превърти" от новината и реши да остави плода? Цял живот бих се чувствала зле, че съм ѝ закопала живота. И да, при лоши пренатални резултати подкрепям аборт и бих направила необходимото, за да го подкрепя.
+1
И аз бих изчакала сестра си да вземе своите решения. И за себе си не го приемам като криене и липса на доверие, а давам временно приоритет на проблемите на сестра си. Ако реши да го махне. ще кажа след аборта. Ако реши да го остави - след като изтече срокът за аборт.
Успех. И леко бременеене и раждане.

# 25
И аз бих изчакала да вземе решение, така и така си се забавила. За мен е огромна грешка да роди в тази ситуация, но по време на бременността хормоните играят, по друг начин разсъждаваме, не бих искала да ми тежи на съвестта появата на едно нещастно същество на света и съсипването на животите на близки хора. Ако беше моята сестра после точно така бих й обяснила, че ме е било страх да не повлияя на решението й.  Но и тя не би ми се разсърдила, ти си познаваш твоята.

# 26
Кажи на сестра си за своята бременност веднага. Ти си най-важната за себе си.

# 27
Е, хубаво сме най-важните за себе си, но нищо не пречи да бъдем съпричастни и съобразителни. Като изчака да се похвали веднага на сестра си няма да й падне важността.
Аз бих постъпила като biborana.

# 28
Всяка бременна жена си трябва първо да мисли за себе си, в този смисъл е най-важна за себе си, заради собственото си неродено дете. Случващото се със сестрата на авторката на темата е ужасно, но е на второ място след собственото й душевно състояние.

# 29
Е, ами тя мисли за себе си. И сега не знае, как точно да се измъкне от ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт