Кога и как да кажа на сестра ми, която обмисля аборт, че съм бременна?

• 949
  • 21
  •   4
Отговори
# 15
И аз гласувам за казване по-скоро. Тази ситуация е много кофти и няма "правилен" отговор. Разбира се, че много ще я боли. В този случай има 2 варианта - като разбере, ще се отдръпне, защото и е болно или ще се зарадва, и мисълта да ти помогне, ще и помогне да излезе по-бързо.
Апропо, да се надяваме, че ще направи аборт, защото ако детето наистина ще е с увреждания, бих казал, че е много егоистично от страна на родителите да го запазят. Но всеки сам си знае.

# 16
  • На изток от Ада
Тя трябва да знае че живота продължа.
Кажи й .

# 17
И да изчака, на сестрата няма да й стане по-леко нито следващата седмица, нито следващия месец. Евентуално след няколко месеца, а може и година. а при евентуална бременност има да трепери девет месеца. Така че действай, авторке, само внимателно подбирай думите си, без изказвания от типа ‘животът продължава’, ‘желая ти скорошна лека бременност и здраво бебе’ и подобни, че съвсем ще закопаеш жената. Ако имаш някой близък, известен с дипломатичността си, питай него за съвет какво точно да кажеш. Майка ми например е много добра в това отношение - винаги  намира подходящите думи.

# 18
Сложна ситуация. Аз бих изчакала тя да си вземе окончателното решение за себе си и тогава бих казала. Всъщност не знам дали бих казала. Майка ти знае ли, че и ти си бременна? Тя да и каже или не е добра идея? Не знам с коя от вас е по- близка сестра ти т.е. с теб или с майка ви?
Много кофти за всички. А всъщност ти също имаш нужда да си изживяваш хубавите емоции на очакването.
Дано намерите щадящо решение.

# 19
Сестра ви е! Ще се радва за вас - една хубава новина в този труден момент!
Разбирам за какво се притеснявате, но точно на нея може да кажете всичко ... и да поплачете заедно.

# 20
Мисля, че си длъжна да й кажеш веднага. Преди да е взела своето решение, за което би могла да съжалява.

# 21
  • София
Ако не споделя подобна новина със сестра си или тя с мен (и то от самото начало), значи нито сме си близки, нито си имаме доверие.
На мястото на сестра ти пък ще се чувствам 2 пъти по-зле, че аз съм споделяла с теб, а ти с мен не.

Общи условия

Активация на акаунт