Коледа 2025

• 87 925
  • 1 439
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Скрит текст:
Обещах на Peyhc  да снимам разрязан блата.
Назад са снимките.

А ето и престояла от вечерта.
Явно съм голям свидла.
Трябвало е повече крем да сложа.

Мъжо естествено не я хареса.
Децата питат за още, но те не са критерии, защото купешко не ядът ( т.е не им даваме вафли, бонбони, шоколади купешка торта за рожденият си ден  са кусали  двапъти)

Следващият път маскарпонето ще го смеся или със заквасена сметана или  по-скоро сладкарска. С цедено киселомляко пък и макар и домашно не ми хареса и на мен

Не се притеснявай! Както се казва, винаги има първи път. На принципа проба - грешка и ще се получи според вкуса в семейството. Важното е, че децата са я харесали и ще бъде изядена.
Кубратова е написала как да процедираш с по сухите блатове - сиропиране със сироп или подсладено мляко..
Аз например сега съм хвърлил око на един турски шоколаден кекс - islak kek , братовете на която се сиропират с мляко и разтопено краве масло - нещо като жадната монахиня.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 11:03 от peych

# 361
Благодаря,  ще го имам в предвид.
Ще си дам шанс още веднъж 🤔

Докато съм се сетила, че и стана дума за сметана.
Тази на лидъл само за готвене ли става?
За разбиване с маскарпоне подходяща ли е?
Ако не вие на коя марка взимате?
От телефона прикачам снимки и не мога да ги направя скрити, извинявам се.

# 362
  • In transit
Благодаря,  ще го имам в предвид.
Ще си дам шанс още веднъж 🤔

Докато съм се сетила, че и стана дума за сметана.
Тази на лидъл само за готвене ли става?
За разбиване с маскарпоне подходяща ли е?
Ако не вие на коя марка взимате?
От телефона прикачам снимки и не мога да ги направя скрити, извинявам се.
Скрит текст:

Не, тази не става за разбиване. Трябва да вземеш от 30 или 36%, пак на същото място стоят. Охлади ги добре в хладилника за няколко часа, преди да го добавиш към маскарпоне то и много внимавай да не я пребиеш/ избиеш до масло. Разбивай на по-висока скорост за около 30-40 секунди, като започне да се сгъстява спираш миксера и я смесваш с маскарпонето. После още съвсем за кратко доразбиваш, колкото да се смесят добре 5-10 секунди.
Другия вариант е да разбиеш съвсем за кратко маскарпонето, да добавиш сметаната и да разбиеш пак така, докато усетиш, че леко се сгъстява крема.
А блатът си е кексов, тя авторката го е писала, затова си го усетила, като кекс. Grinning

Mariat, предлагам ти да пробваш моя блат за Червено кадифе, много сочен е и дори изпечен на цяло си е идеален.

По същата рецепта правя и мъфини с фростинг:

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 11:20 от Mikkey

# 363
При тези чудесни червени кадифета от последните страници, окончателно се навих да се пробвам. Отдавна се каня, но понеже не ми се иска да ползвам боя за оцветяване, се въздържах. Има ли вариант да я заменя с друго за оцветяване, макар и да не те получи този кадифен ефект?

# 364
  • Русе
Скрит текст:
При тези чудесни червени кадифета от последните страници, окончателно се навих да се пробвам. Отдавна се каня, но понеже не ми се иска да ползвам боя за оцветяване, се въздържах. Има ли вариант да я заменя с друго за оцветяване, макар и да не те получи този кадифен ефект?

Сок от червено цвекло, колкото за цвят.

# 365
Благодаря за съвета! Стипчивия вкус на цвеклото дали ще се преодолее от крема?

# 366
  • Sofia
Има промоция на масло Президент в Била, по 6 и нещо 250г. Има и от маслото с млекарката по 5,49

# 367
  • Русе
Скрит текст:

https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-% … %D0%BB%D0%B8-v810

# 368
Ако не намериш подходящ оцветител, купувам един гел от Змееборец-цвят "череша", ако не се лъжа -  тортата и мъфините от снимките са оцветявани с него, ползва се пренебрежимо малко за количеството на останалите продукти.

# 369
  • София
Някой от вас да ползва такава приставка? Четох много добри отзиви за нея и се чудя, дали да си я взема.
https://a.co/d/gNwNRs9
Да, аз я имам, не е точно с червен ръб ,а е със сив, върши работа добра. Поръчах си я допълнително.
това е моята торта ТОРТА "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ" с четири блата,  много е добра в малко по различен вид,  и с ягоди
....."
Скрит текст:
За хранителна цветна боя ползвам ЕКО  гел боя, тъмно червена ягода и количеството и е точно 30 г затова и тортата е оцветена  в силно  червено.
Тази торта "Червено кадифе" е по поръчка от внучката на Марчев, прекрасно момиченце, на което не мога да отказвам. Направена е по повод за рожден ден и имах огромното удоволствие да я работя,  за мен беше чест. Детето си е поканило гости и за съжаление не мога да покажа разрез, нямаше как да я разрежа и след това да й я подаря, не е редно. Може би при друг случай ще допълня със снимка на разрез. Но важното е, че децата са били очаровани и тортата е харесана изключително много, това ме  прави щастлива, малки дребни, но хубави радости.
За източник съм ползвала трима прекрасни кулинари и от всеки съм взела по нещо, ще ги допълня най отдолу.
Тортата може да се приготви и само с два блата, но става по ниска, а така с 4 блага има височина и изглежда още по-добре.

# 370

С варено червено цвекло съм правила тази торта от палачинки. Не се усеща натрапчиво вкуса на цвеклото.

Скрит текст:

# 371
Изглежда има доста варианти и то все сполучливи. Благодаря ви! Няма вече оправдание за отлагане 😊

# 372
  • In transit
Изобщо не се усеща. Аз харесвам сока от цвекло на ДМ. Ще ти трябва съвсем малко за да даде червен нюанс.

# 373
  • София
Благодаря за отзивите за бъркалката!

И аз имах фал миналия ден с една пълнена торта Зизи😆правила съм я преди сто години и я направих отново, получи се много суха, ама пак я хапнахме. С кафето замина, но няма да се повторя.

# 374
  • София
В Лидъл има марципан, ако на някой му трябва за капучиновите звезди.

Общи условия

Активация на акаунт