Коледа 2025

• 89 295
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 435
Е, оставя се, ако домашните оставят Simple Smile
Моите не съм ги допълвала - почти ги препълвам (кремът е достатъчно гъст), затапвам със смлените орехи и толкоз, на мама не помня - само дебнех да каже, че са готови за ядене.
Междувременно се утешавах с купичка крем, който ми оставяше.

# 436
  • Под сянката на разлистените кактуси
В рецептата 1ч.ч. ром да се чете 1ч.л. Печатна грешка е.

Ти пък! Не разваляй рецептата Joy Представям си как ще се развесели и най-скучното семейно събиране с толкова ром!

Миналата година дъщеря ми изрови някаква рецепта на Марта Стюарт за яйчен пунш, количеството алкохол беше невероятно и точно това обсъждахме с децата, ако не харесваш пралелята на баща си и третите братовчеди, с които се виждате само по празници, е идеален

# 437
Аз на семейни събирания си нося капкомер, повече не нося Simple Smile
Само съм за този пунш и "правилната" рецепта за крема...
Ама някой път има нужда човек да се форматира и да почне чист, по бебешки...въпросът е да го изтърпят и той сам да се изтърпи с тежък махмурлук.

# 438
  • Deutschland/HE
Миналата седмица се разрових из сайтовете тип OLX и си намерих шприц за маслени бисквити като на майка ми. Жената го продаваше за 6евро + доставка и изобщо не се пазарих (имаше такава възможност). Днес го получих, заедно с поздравителна картичка. Шприцът е като нов.

П.С. Много харесвам орехчета, но съм на индукционни котлони и тези преси за тях не стават Sad Видях, че продават само черупки в MixMarket (това е като Берьозка) и може по Коледа да купя и да ги напълня с крема препопъчан от Пейч.

# 439
  • Русе
Скрит текст:
Ето и от мен една рецепта за черупки орехчета с преса.
Скрит текст:

Ааааа, никаква грешка не виждам в рецептата. Наливаш си чаша ром, слагаш ч.л. при крема и останалия си го допиваш докато чакаш да стане тестото. В някои рецепти където използват за ароматизатор коняк се препоръчва по цяла бутилка. Особено ако е френски или арменски. Smile

Скрит текст:
Миналата седмица се разрових из сайтовете тип OLX и си намерих шприц за маслени бисквити като на майка ми. Жената го продаваше за 6евро + доставка и изобщо не се пазарих (имаше такава възможност). Днес го получих, заедно с поздравителна картичка. Шприцът е като нов.

П.С. Много харесвам орехчета, но съм на индукционни котлони и тези преси за тях не стават Sad Видях, че продават само черупки в MixMarket (това е като Берьозка) и може по Коледа да купя и да ги напълня с крема препопъчан от Пейч.

Честито! Със здраве да го ползваш и правиш вкусни бисквити.
Моите "черупки" за орехчетата са на ХРОМ АД - град Силистра. Закупени преди 25 години. Нямат износване.

# 440
  • Под сянката на разлистените кактуси
Скрит текст:
Ето и от мен една рецепта за черупки орехчета с преса.
Скрит текст:

Ааааа, никаква грешка не виждам в рецептата. Наливаш си чаша ром, слагаш ч.л. при крема и останалия си го допиваш докато чакаш да стане тестото. В някои рецепти където използват за ароматизатор коняк се препоръчва по цяла бутилка. Особено ако е френски или арменски. Smile

Аз така готвя с вино Grinning Понякога и в манджата слагам

# 441
Аз не съм с индукционни котлони, но не посмях да пека с чугунената преса върху стъкло-керамичните котлони и си купих от този тип нова преса за орехчета.
https://www.emag.bg/ured-za-sladki-orehcheta-rosberg-r51442d-800 … ack/pd/D09ZSFMBM/

# 442
Да споделя,че за индукцията могат да се използват едни адаптери(стоманени плочи)за съдове,които не са по принцип за тях.Ще станат и за пресата за орехчета.

# 443
  • Deutschland/HE
Моите "черупки" за орехчетата са на ХРОМ АД - град Силистра. Закупени преди 25 години. Нямат износване.

Как ги правиш с тези формички?

# 444
  • Русе
Скрит текст:

Как ги правиш с тези формички?

Здравей!
На предната страница /https://bg-mam.ma/p/1827963/50510645/ има линк към моя рецепта за сладки орехчета. Там е описана технологията на печене с тези формички.

# 445
Аз не съм с индукционни котлони, но не посмях да пека с чугунената преса върху стъкло-керамичните котлони и си купих от този тип нова преса за орехчета.
https://www.emag.bg/ured-za-sladki-orehcheta-rosberg-r51442d-800 … ack/pd/D09ZSFMBM/

Удачна ли е тази преса? Ние също сме с индукция и не. съветвам да се пробват преходници, прецаках си котлона при опит да правя орехчета с преса - нагря се много и оттогава имам проблем с този котлон.

# 446
Удобно ли е да споделиш какъв точно е индукционният плот, че аз се каня да взема чугунени форми и съдове, а те доста се нагряват, при това трябва да се нагреят празни? Да не взема да прецакам и моя баш по празниците...

# 447
Аз използвам редовно преходници,дори и на най- високата степен и досега не съм имала никакви проблеми(моят е Електролукс).За чугун и индукция проблемът може да е по-скоро за чугуна.Трябва да се загрява постепенно.

# 448
Да, няма да го слагам на най-висока степен, а от ниска към висока, постепенно, но все пак имам опасения, затова питам. И едното, и другото може да се окажат в риск, ама сякаш бих предпочела да е за чугуна, че по-лесно и с по-малко финансов ресурс ще го заменя.

# 449
За успокоение може да се посъветваш и в "чугунената" тема.Там пишат хора с по-голям опит.

Общи условия

Активация на акаунт