Коледа 2025

• 89 342
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Бургас
Кубратова, пчелната пита от бял шоколад ли е?

# 1 231
Кубратова, пчелната пита от бял шоколад ли е?
Да, не е много успешна, защото работих с подръчни материали в къща без вода и съответно с много нерви, а готвенето и особено сладкарството си искат спокойствие, муза и радост в душата.
И като казах радост, Пейч, на твоята маса сядам и почвам, както съм преяла Simple Smile - хем ти е драго да гледаш дори само снимките, за вкуса няма да говорим...Явно готвиш с мерак и се усеща. Това за мен е най-важната съставка на всяка манджа и всеки сладкиш.

# 1 232
  • пак на Рив Гош
Честита Нова година и от мен!
Да ви донесе здраве, радост и късмет, вкусни сладкиши и благоденствие в домовете ви!
Беше ми приятно да прекарам декември месец във вашата компания Hug

По празниците съвсем забравих да снимам, каквото приготвях, та нямам много какво да покажа Joy. За Нова година в последния момент реших да направя една торта от типа "Сахер", но със сладко от боровинки и касис, вместо с кайсии. Стана добре и това май е единственото нещо, което снимах.
Не се втренчвайте много в украсата - беше в последните 2 минути преди да я разрежа Joy

# 1 233
Sysly, много сполучлива рецепта се оказа.И от сутринта една дърпана баница

# 1 234
Честита Нова Година Champagne!

Здраве и благоденствие на вас и близките ви.
А, четейки в темата съм сигурна, че ще са и добре нахранени Wink.

Малко от подготовката за празника у дома.
Скрит текст:
Масата съвсем не беше готова, но едни малки буболечета много бързаха да се похвалят на техните как подреждат Joy.

А, до десерта стигнахме чак днес.

# 1 235
  • Бургас
2в1, много хубаво плато!
Много харесвам да се сервира върху дърво!

# 1 236
  • Русе
Скрит текст:
Честита нова 2026г на всички!
Здраве и хубави моменти пожелавам на всички.
Peych, тази торта изглежда много интересна и вкусна.
Може ли рецепта?

Здравей! За много години!
Ще напиша рецептата тези дни, че главата още не ме слуша напълно след празниците. Smile

Скрит текст:
...
И като казах радост, Пейч, на твоята маса сядам и почвам, както съм преяла Simple Smile - хем ти е драго да гледаш дори само снимките, за вкуса няма да говорим...Явно готвиш с мерак и се усеща. Това за мен е най-важната съставка на всяка манджа и всеки сладкиш.
Кубратова, благодаря и за много години!
Вчерашният ден за мен е двоен празник. /Помъдрявам на този ден/. Върнах се от Прага в 2 часа сутринта, а в ранния следобед трябваше да посрещам гости. Представи си каква какафония беше. Фурна, два котлона, грил, хлебопекарна всичко работеше. Бях като октопод. Но, всичко беше готово преди да дойдат гостите. Те дори останаха малко изненадани. На този ден правя обикновено торта Гараш, а сега ги сюрпризирах с различна торта. Направо ги очаровах и не повярваха, че за толкова кратко време съм успял да направя всичко. 
Днес ближа рани.
Клин, клин избива като казва народа.

Греяно вино.

Содена питка по желание на синът ми.

# 1 237
  • In transit
Честита Нова година! Нека 2026 -та да ви донесе много здраве, любов, късмет, благоденствие, пътешествия и мир! Heart

Прекрасни неща сте приготвили.Heart Eyes Ние бяхме основно на салати, мезета и разядки, и пак преядохме. Набързо успях да щракна една снимка.

В крайна сметка пропуснах десерта и по-добре, нямаше да има кой да го яде точно в новогодишната нощ. Сега почва следващият кръг от празници и именни дни, ще имам достатъчно поводи за торти. Grinning

# 1 238
  • Бургас
Честит да си Пейч! Здрав и творящ вкуснотии!

# 1 239

Оо Мими, твоята млечна баклава изглежда по-спретната от моята 😁 В моята слагам шам фъстък понеже ММ е турчин и с орехи няма да я ще 😂

# 1 240
Честита Нова година! Бъдете здрави и щастливи!
Пейч, честит да си! Много здраве и щастие ти пожелавам! Бъди все така отзивчив , продължавай да твориш и радваш с гозбите си!

Баклавата по рецепта на шеф Манчев беше много вкусна, но малко суха за нашия вкус. Сварих още половин доза сироп, стана чудесна.

# 1 241

Живи, здрави и все така кулинарно вдъхновяващи.

Аз тази година не отворих коледната кулинарната работилница, оставих това удоволствие в ръцете на приятели и роднини. Моите колеги бяха доста разочаровани, но тях ще ги компенсирам по Великден. Бях си приготвила доста интересни нови идеи, но ще останат за следващата Коледа.

Но все пак да кажа, че вие бяхте великолепни и тази година. Запазих си и някои ваши идеи.

ПП 2в1 страхотен сервиз и аз имам абсолютно същия. Личи си ,че си падаме по Азия, нали WinkSmile

# 1 242
За много години момичета!
Благодарение на вашия коледен ентусиазъм успях да направя цели 4 нови рецепти за празничните дни. Те не са точно от тук, но черпих всякакви идеи и наистина темата е голямо удоволствие за любител на сладки като мен. Канелени рулца, шоколадови напукани сладки, шоколадови мъфини и пиле с плънка от кестени, моркови и гъби.
Доволна съм и поставих началото на нова кулинарна тетрадка с новите рецепти.
Благодаря за споделянето и ще има още много да чета и разглеждам. Simple Smile

# 1 243

Понеже снощи с приятели в заведение, днес една питка набързо и това онова за обяд.

# 1 244
  • Бургас
И аз съм подхванала да записвам в тефтерите, поредните набелязани рецепти от известно време!
Обаче голямо ровене пада Simple Smile
Момичета, трябва да си направите лични теми тук във форума, че да ни е по - лесно да ги откриваме. Отнася се за тези, които нямат блогове и пр.

Общи условия

Активация на акаунт