Термин Декември 2025 - Тема 2 🎁🎄

• 3 888
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
А как става записването при педиатър?
Устно се уговаряте.

Tooclose, как на 20-ия ден Open Mouth Първия месец не се ли гледа бебето всяка седмица? Нашата така прави, мислех, че е практика.

# 46
Мисля, че консултациите са веднъж месечно до годинка.

Следващата ще е около 40-я ден. Тогава ще има ваксина, а на мен ще ми даде следващия болничен

# 47
И при нас не е всяка седмица. В интерес на истината не съм и чувала при някого да е била така. Би било хубаво иначе, ще отпаднат доста от притесненията, които родителите за пръв път, имат. Особено, ако са сами, както сме ние с ММ. 😬😄

# 48
При нас засега е имало 2 срещи с педиатър за 6 седмици и половина - едно домашно посещение и едно в болницата.

Не смятам, че ако всичко е ок, е нужно нещо повече. Все пак педиатъра е в контакт с болни деца постоянно и ходенето в болницата всяка седмица може да е излишно излагане на вируси. Ние като ходихме миналата седмица не видях никого с маска, включително сред родителите на бебета пред кабинета на педиатърката. Пълно е с безотговорни хора.

# 49
При нас болните и здравите деца чакат в отделни коридори и влизат в отделни кабинети, а педиатърката е с маска, когато е при болните, а и при нас май понякога, не съм се заглеждала кога я сваля. Също така са няколко педиатърки - една главна, и 2-3 по-млади, които не съм сигурна точно как се водят, но те също преглеждат бебенцата. Когато е новородено, винаги главната го преглежда, другите записват на компютъра или измерват бебето, а по-натам, когато е само за претегляне, измерване и преслушване, ако главната е при болните, преглежда някоя от другите. Когато е за ваксина или нещо по-така да се види, пак е главната. Първия месец прегледите категорично са всяка седмица и така е редно да бъде. Жалко е как някои педиатри не го правят. Много полезна информация и ценни съвети ни е давала миналата година с голямото ни дете (а сега и с малкото) точно първите дни - за сън, за хранене, за времето по корем, за повръщане, за запушени слъзни каналчета (докато разберем, че не е инфекция, така се бяхме наплашили с бебе на 12 дена), и въобще за всичко. Определено редовната обратна връзка беше добре дошла като за нови родители. Въпреки че имахме преглед всяка седмица, веднъж я заведохме и между прегледите. Не си представям да водим новороденото веднъж в месеца, дори и сега, когато ни е второ - с второто имаме съвсем други проблеми, които не знаехме, че съществуват, и определено имаше нужда да ходим по-често първия месец, както си е и по график.

# 50
За по-притеснителните може би е добре по-често. Хубаво е, че сте намерили вариант, който ви кара да се чувствате сигурни. Най-хубавото е, че се взимат хигиенични мерки.

Общи условия

Активация на акаунт