Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 2 219
  • 81
  •   2
Отговори
# 75
Авторката е писала и в група за правни консултации във фейсбук, и общо взето, вместо да се консултира с адвокат и да си гледа спокойствието, събира анонимни съвети и се товари излишно.

# 76
Ако има вариант смени си телефонния апарат, телефонния номер, адреса, не само болницата, но и града. Пиши баща неизвестен в акта за раждане.
Ако го допуснеш отново до себе си, не искам да те плаша, но последствията могат да бъдат като във филм на ужасите.
Затова смени всичко възможно и пиши баща неизвестен.
Като те чета този може и да те следи, физически.

# 77
Ивелина, спокойно момиче. Има изход наистина. Аз минах през това и ти го казвам от опит, но за да стигнеш до изхода първата стъпка е да знаеш какво искаш, да си сигурна, че се разделяш с него завинаги. Смени лекаря си ако трябва и болницата и не казвай на никой къде ходиш на консултации и къде ще раждаш.

# 78
  • Paris, France
Надявам се да не цъфне в родилното като родя, но той не би трябвало да знае датата ми за секцио, освен, ако не ме подслушва и следи.
Секцио могат да ти направят във всяка по-голяма болница, ако се наложи. България е доста голяма и ЕС също. Не може да нямаш приятели в по-далечни градове и даже в съседна държава или друга от ЕС. Ако съм аз, бих родила в държавна болница във Франция или Белгия. Не връщат пристигнала раждаща жена, израждат я и няма да платиш стотинка с европейската здравна карта, защото няма забрана да напускаш населеното място бременна. Ще извадя акт за раждане от тукашно кметство, но не и ЕГН. Ще се прибера с бебето с кола или даже самолет и евентуално ще извадя ЕГН ако е нужно за получаване на майчинството. Ако не е, даже няма да фо регистрирам в България веднага. Доста българки излизат в българско майчинство и раждат в чужбина за да са с бащата.

Докато не си регистрирала детето в България, той няма как да го намери. Няма начин. Юристите да кажат може ли да се взима майчинство без регистрация на раждането, само с акт за раждане от друга ЕС държава.

Във Франция много тормозени жени, които нямат законен брак с бащата ходят да раждат в Испания и Белгия и не регистрират веднага детето. Тук всеки мъж може да припознае дете, дори докато не е родено и без ДНК тест ако все още не го е припознал друг мъж. Ако жената, обаче, не регистрира детето тук, няма как "бащата" да упражнява родителски права, както и да бъде вписан като баща. Дори и да тръгне да я съди, никой, дори съдия, не може да я принуди да регистрира детето, а без имена и дата на раждане няма как да се впише като баща. Така в един момент мъжът се изморява и спира. Може и в БГ да има вратички.

# 79
Ивелина, това е най-изтърксният номер на манипулатора, че ще те съди и ще ти вземе детето. Реално той от детето не се интересува, просто иска да си задържи жертвата. Един съвет - премести се някъде при близки в друг град без да казваш къде си и роди там. Не му казвай като влизаш да раждаш. Не прави моята грешка в името на детето да му даваш информация за да не се яви и да припознае детето. Припознае ли го за негово после цял живот ядове, ама нямаш идея какви. След раждането вече като е записано на твое име ако иска да го припознае трябва да си направи ДНК тест, да заведе дело и т.н.т. Само, че това са пари и време, обикновено такива хора не поемат инициативата за дела. Ако искаш спокойствие изобщо не слушай съвети от типа - осъди го за издръжка. Щом не работи ще ти отсъдят минималната, която е 270лв., но той може да не я плаща и процедурата по тази издръжка е сложна - подаваш жалби за неплатена примерно 6 месеца, той прави плащане за 1 месец и се води, че има движение  и после пак същото. Дори и осъден да ти върне твоите разходи по делата може да не ти ги върне никога и това остава безнаказано.  Цял живот може да не работи на договор само и само да не ти плаща нищо, но имаш ли отсъдена издръжка има и режим на лични контакти с детето. Не се връзвай на тази примка. От опит ти давам съвет - изобщо не се занимавай с него. Блокирай навсякъде, не отговаряй на провокации и не вярвай на обещания. Сега е моментът да се откопчиш. Най-голяма сила дава детето. Помисли си така ли искаш да живее и то. И търпение много трябва да имаш. Той ще си намери друга жертва рано или късно и ще те остави на мира, но до тогава бъди умна.
Послушайте това което е написано и в никакъв случай не допускай да го припознае това означава че 18години мъки
Ще бъдеш зависима от неговия подпис,съгласие и т.н

# 80
За раждане в чужбина може да не успее да се оправи сама, но спокойно може да роди в друг град.
Примерно ако е от Русе, да роди във Варна, или ако е от Монтана да роди в София. Важното е ония да не знае нищо.

# 81
ivelina8494 не се оставяй да те плашат. Защото ако види , че детето е механизма , че те изнудва докато то порастне и стане самостоятелно , че и след това.
Аз лично бих се оплакала - първо бих разказала в полицията и ако те ме насочат на всякъде , където има смисъл.
Нещата не стават както на някой му хрумне, а както другия позволи. А страха е много силен инструмент. Филми не си ли гледала с изнудване, за мафия и пр. За мен начина е стой си при семейството , спри контакти , гледай себе си и детето и то спокойно и весело. Никой няма право да изнудва друг.
Цитат
От страх, че той е с връзки, не са се оплакали навреме в полицията от насилника и после стават по-големи бели. В единия случай след месеци физическо насилие, жената бяга. Въпреки, че се опитвал да я удуши, не пуска жалба (нали той е с връзки и няма смисъл). Обаче насилникът отива вади си медицинско (тя се отбранявала) и месец по-късно (когато нейните белези са минали) той пуска жалба за домашно насилие. Накрая тя е осъдената.
В случая макар и с собствени щети целта не е ли изпълнена? Т.е. съвсем официално и със съдебно решение се оказва, че той и тя не се понасят и че разни от сорта - "обожавам ги с детето и ги искам завинаги до себе си "... са глупости ? Все пак е имало всякакви протоколи и становища по това дело и от двете страни, които със сихурност показват, че не стават за хармонично семейство.  В случая , че целта му е да я върне и то с детето .

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 08:59 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт