Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 1 834
  • 74
  •   9
Отговори
# 60
Допълвам FLIP - прави, което ти препоръчва и:
-  води си дневник на обидите (дата, час, място, обиди);
- пускай жалби в полицията, това също са доказателства. Дори и да не обърнат внимание в началото (защото е дума срещу дума), жалбите се трупат. При добро желание могат да изискат записи от камери.
Насилиниците са страхливци. Като го викнат 1-2 пъти в районното, по-друг начин ще мисли.

За заплахите, че ще купува съда, че не е случаен човек и т.н.
Хората, които наистина ползват връзки (и подкупи), не се хвалят, не заплашват, а директно действат. Тези, които парадират, са прошляци. Не само, че нямат връзки, но (истински случай) се оказва, че познават полицаи, защото са били крими контингент.  
За съжаление познавам няколко жени, които са се вързали на такива заплахи. От страх, че той е с връзки, не са се оплакали навреме в полицията от насилника и после стават по-големи бели. В единия случай след месеци физическо насилие, жената бяга. Въпреки, че се опитвал да я удуши, не пуска жалба (нали той е с връзки и няма смисъл). Обаче насилникът отива вади си медицинско (тя се отбранявала) и месец по-късно (когато нейните белези са минали) той пуска жалба за домашно насилие. Накрая тя е осъдената.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 17:17 от biborana

# 61
  • Paris, France
Точно 2-3 дни преди да разбера, че съм бременна счупи стъклото на вратата с мен, защото ме хвана да го записвам, докато ме обижда.
И ти вместо да скриеш, че си бременна и тайничко да глътнеш едно хапче, реши да износваш и раждаш безценните му гени и да създаваш проблеми на родителите ти.

Защо не си тръгна след счупването на стъклото? Какво толкова му намери, че чак се кри да го записваш и без да си бременна вместо да си тръгнеш?

Той не е цвете, ама и ти си му дала на тепсия възможности да си проявява насилието.

# 62
  • Пловдив
Молба за защита от домашно насилие подай на първо време, както са ти казали. Там декларацията е доказателство, но не разчитай само на нея, по възможност подготви си свидетели, ако не можеш записи. Записите СА доказателство, но щом така внимава, вероятно и в бъдеще ще внимава. Което сочи, че наистина явно е вид психопат, а не обикновено куку, което не мисли какво говори.

# 63
Момичета, аз вече не поддържам връзка с него.
Блокиран е отвсякъде и не знам дали търси контакт с мен.
Имах записан час за следваща фм/той беше там и чу, кога е и в колко часа, но аз отмених и записах при друг специалист в друг ден.
От прочетеното дотук, оставам с впечатление, че трябва и аз да се подпратя с доказателства и компромати, но ако искам това трябва отново да се върна при него… Sad
Сега, в това ми положение в неизгодна позиция ли ще съм, като се стигне до дело?
Горчиво съжалявам, че той е бащата на детето ми, но не можах да махна детето си когато беше време Sad

# 64
Сега, в това ми положение в неизгодна позиция ли ще съм, като се стигне до дело?
За 3ти път ти пиша, гледай си бременността. А като родиш бъди добра майка. Това е твоята изгодна позиция. Ако си добра майка, няма съд, който да ти вземе детето.
А той ако е психопат, все някога ще се издъни.

# 65
  • Далечният изток
А, върни се, що не?! Малко ти е бил тормозът явно.

# 66
  • Пловдив
От прочетеното дотук, оставам с впечатление, че трябва и аз да се подпратя с доказателства и компромати, но ако искам това трябва отново да се върна при него… Sad
В такъв случай по-добре без доказателства и компромати. Grinning

# 67
Абе как ще се връщаш, чуваш ли се?
Обратното! Скриваш се, раждаш далеч от него, за другото са ти писали.

# 68
Аз писах да поискаш съвет от Анимус или друга подобна организация, но ти наистина имаш нужда, не само от съвет, но и от помощ. Описваш насилник, колкото и да те е страх, не му помагай да вижда детето. Той е опасен и за него. Ако изобщо наистина го иска, то е за да те тормози чрез него. Аз бих се махнала от града, дори държавата. Ако наистина изобщо нямаш възможност, върви да родиш поне в съседен град. И не казвай на никого.

# 69
  • Далечният изток
Момиче, вземи прочети малко за психопатите, за хора с личностни разстройства, токсични... Каквото от това да напишеш в интернет, ще ти излезе доста материал за четене и размисъл. Тук има една тема - Невъзможните хора. Прочети и там, но чети от началото. Там са описани ей такива хубостници като твоя. Нормалните хора бягат от такива. Тя щяла да се връща...

# 70
  • София

Не, няма да си в неизгодна позиция и не си помисляй да се връщаш при него. Просто вземи мерки повече да не изпадаш в ситуация на насилие без свидетели - т.е. никога, никакъв контакт насаме, вкл. разговори по телефона, нищо. Къде живееш сега, вече при вашите ли си? Те наясно ли са с цялата ситуация, т.е. с тормоза, на който си била подложена?

# 71
В такъв случай по-добре без доказателства и компромати. Grinning
Ivelina, къде прочете някой да пише да се връщаш. Всички ти пишат блокирай, не говори, пускай жалби.
Това, че нямаш доказателства - пишем за твои пропуски в минало време, но от това не следва пак да се забиваш при насилник.

# 72
Аз писах да поискаш съвет от Анимус или друга подобна организация, но ти наистина имаш нужда, не само от съвет, но и от помощ. Описваш насилник, колкото и да те е страх, не му помагай да вижда детето. Той е опасен и за него. Ако изобщо наистина го иска, то е за да те тормози чрез него. Аз бих се махнала от града, дори държавата. Ако наистина изобщо нямаш възможност, върви да родиш поне в съседен град. И не казвай на никого.
Свързвала съм се с Анимус, многократно. Винаги, когато се разстроя и ми стане тегаво им звъня, действат ми успокояващо разговорите с тях.
Често съм при родителите ми, т. като все още работя в съседен град. Гледам да не отварям тази тема, защото не искам да ги разстройвам допълнително.
Постоянно се извинявам на майка ми за всичко което им причиних и за това, което ще се налага да понасят и в бъдеще.
Надявам се да не цъфне в родилното като родя, но той не би трябвало да знае датата ми за секцио, освен, ако не ме подслушва и следи.
Чувствам се отвратително в безисходица и притисната от обстоятелствата, вместо да се радвам на бременността Sad

# 73
Кураж, всеки може да направи погрешен избор. Heart
Не говори с ваши общи познати и не ходи на места където го познават. Ако пак те тормози, кажи му, че си се обърнала към организации, които са ти обещали  пълна безплатна правна помощ. Както и че ще ти съдействат в полицията.

# 74

Надявам се да не цъфне в родилното като родя, но той не би трябвало да знае датата ми за секцио, освен, ако не ме подслушва и следи.
Чувствам се отвратително в безисходица и притисната от обстоятелствата, вместо да се радвам на бременността Sad
Ако има вариант, смени болницата в последния момент.

И не се чувствай отвратително, правиш най правилното предвид обстоятелствата.

Общи условия

Активация на акаунт