Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 11 221
  • 328
  •   2
Отговори
# 75
Авторката е писала и в група за правни консултации във фейсбук, и общо взето, вместо да се консултира с адвокат и да си гледа спокойствието, събира анонимни съвети и се товари излишно.

# 76
Ако има вариант смени си телефонния апарат, телефонния номер, адреса, не само болницата, но и града. Пиши баща неизвестен в акта за раждане.
Ако го допуснеш отново до себе си, не искам да те плаша, но последствията могат да бъдат като във филм на ужасите.
Затова смени всичко възможно и пиши баща неизвестен.
Като те чета този може и да те следи, физически.

# 77
Ивелина, спокойно момиче. Има изход наистина. Аз минах през това и ти го казвам от опит, но за да стигнеш до изхода първата стъпка е да знаеш какво искаш, да си сигурна, че се разделяш с него завинаги. Смени лекаря си ако трябва и болницата и не казвай на никой къде ходиш на консултации и къде ще раждаш.

# 78
  • Paris, France
Надявам се да не цъфне в родилното като родя, но той не би трябвало да знае датата ми за секцио, освен, ако не ме подслушва и следи.
Секцио могат да ти направят във всяка по-голяма болница, ако се наложи. България е доста голяма и ЕС също. Не може да нямаш приятели в по-далечни градове и даже в съседна държава или друга от ЕС. Ако съм аз, бих родила в държавна болница във Франция или Белгия. Не връщат пристигнала раждаща жена, израждат я и няма да платиш стотинка с европейската здравна карта, защото няма забрана да напускаш населеното място бременна. Ще извадя акт за раждане от тукашно кметство, но не и ЕГН. Ще се прибера с бебето с кола или даже самолет и евентуално ще извадя ЕГН ако е нужно за получаване на майчинството. Ако не е, даже няма да фо регистрирам в България веднага. Доста българки излизат в българско майчинство и раждат в чужбина за да са с бащата.

Докато не си регистрирала детето в България, той няма как да го намери. Няма начин. Юристите да кажат може ли да се взима майчинство без регистрация на раждането, само с акт за раждане от друга ЕС държава.

Във Франция много тормозени жени, които нямат законен брак с бащата ходят да раждат в Испания и Белгия и не регистрират веднага детето. Тук всеки мъж може да припознае дете, дори докато не е родено и без ДНК тест ако все още не го е припознал друг мъж. Ако жената, обаче, не регистрира детето тук, няма как "бащата" да упражнява родителски права, както и да бъде вписан като баща. Дори и да тръгне да я съди, никой, дори съдия, не може да я принуди да регистрира детето, а без имена и дата на раждане няма как да се впише като баща. Така в един момент мъжът се изморява и спира. Може и в БГ да има вратички.

# 79
Ивелина, това е най-изтърксният номер на манипулатора, че ще те съди и ще ти вземе детето. Реално той от детето не се интересува, просто иска да си задържи жертвата. Един съвет - премести се някъде при близки в друг град без да казваш къде си и роди там. Не му казвай като влизаш да раждаш. Не прави моята грешка в името на детето да му даваш информация за да не се яви и да припознае детето. Припознае ли го за негово после цял живот ядове, ама нямаш идея какви. След раждането вече като е записано на твое име ако иска да го припознае трябва да си направи ДНК тест, да заведе дело и т.н.т. Само, че това са пари и време, обикновено такива хора не поемат инициативата за дела. Ако искаш спокойствие изобщо не слушай съвети от типа - осъди го за издръжка. Щом не работи ще ти отсъдят минималната, която е 270лв., но той може да не я плаща и процедурата по тази издръжка е сложна - подаваш жалби за неплатена примерно 6 месеца, той прави плащане за 1 месец и се води, че има движение  и после пак същото. Дори и осъден да ти върне твоите разходи по делата може да не ти ги върне никога и това остава безнаказано.  Цял живот може да не работи на договор само и само да не ти плаща нищо, но имаш ли отсъдена издръжка има и режим на лични контакти с детето. Не се връзвай на тази примка. От опит ти давам съвет - изобщо не се занимавай с него. Блокирай навсякъде, не отговаряй на провокации и не вярвай на обещания. Сега е моментът да се откопчиш. Най-голяма сила дава детето. Помисли си така ли искаш да живее и то. И търпение много трябва да имаш. Той ще си намери друга жертва рано или късно и ще те остави на мира, но до тогава бъди умна.
Послушайте това което е написано и в никакъв случай не допускай да го припознае това означава че 18години мъки
Ще бъдеш зависима от неговия подпис,съгласие и т.н

# 80
За раждане в чужбина може да не успее да се оправи сама, но спокойно може да роди в друг град.
Примерно ако е от Русе, да роди във Варна, или ако е от Монтана да роди в София. Важното е ония да не знае нищо.

# 81
ivelina8494 не се оставяй да те плашат. Защото ако види , че детето е механизма , че те изнудва докато то порастне и стане самостоятелно , че и след това.
Аз лично бих се оплакала - първо бих разказала в полицията и ако те ме насочат на всякъде , където има смисъл.
Нещата не стават както на някой му хрумне, а както другия позволи. А страха е много силен инструмент. Филми не си ли гледала с изнудване, за мафия и пр. За мен начина е стой си при семейството , спри контакти , гледай себе си и детето и то спокойно и весело. Никой няма право да изнудва друг.
Цитат
От страх, че той е с връзки, не са се оплакали навреме в полицията от насилника и после стават по-големи бели. В единия случай след месеци физическо насилие, жената бяга. Въпреки, че се опитвал да я удуши, не пуска жалба (нали той е с връзки и няма смисъл). Обаче насилникът отива вади си медицинско (тя се отбранявала) и месец по-късно (когато нейните белези са минали) той пуска жалба за домашно насилие. Накрая тя е осъдената.
В случая макар и с собствени щети целта не е ли изпълнена? Т.е. съвсем официално и със съдебно решение се оказва, че той и тя не се понасят и че разни от сорта - "обожавам ги с детето и ги искам завинаги до себе си "... са глупости ? Все пак е имало всякакви протоколи и становища по това дело и от двете страни, които със сихурност показват, че не стават за хармонично семейство.  В случая , че целта му е да я върне и то с детето .

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 08:59 от bella-ciao

# 82
Скрит текст:
Цитат
От страх, че той е с връзки, не са се оплакали навреме в полицията от насилника и после стават по-големи бели. В единия случай след месеци физическо насилие, жената бяга. Въпреки, че се опитвал да я удуши, не пуска жалба (нали той е с връзки и няма смисъл). Обаче насилникът отива вади си медицинско (тя се отбранявала) и месец по-късно (когато нейните белези са минали) той пуска жалба за домашно насилие. Накрая тя е осъдената.
В случая макар и с собствени щети целта не е ли изпълнена? Т.е. съвсем официално и със съдебно решение се оказва, че той и тя не се понасят и че разни от сорта - "обожавам ги с детето и ги искам завинаги до себе си "... са глупости ?
Все пак е имало всякакви протоколи и становища по това дело и от двете страни, които със сихурност показват, че не стават за хармонично семейство.  В случая , че целта му е да я върне и то с детето .
Смисълът е друг. Важни са оплакванията до полицията и вадене на медицински за следи от физическо насилие. В разказаната случка жената не е подавала жалби и не си е извадила медицинско. Накрая насилникът пръв подава жалба. И при дума срещу дума, законът защитава подалия жалба пръв.
Жертвата трябва да се оплаква в полицията. Това е законовият начин. И само след оплакване законът пази жертвата.

# 83
Цитат на: ivelina8494 link=topic=1828843.msg50443617#msg50443617
От прочетеното дотук, оставам с впечатление, че трябва и аз да се подпратя с доказателства и компромати, но ако искам това трябва отново да се върна при него… Sad
Не знам как остана с такова впечатление. Много ти е влязъл под кожата тоя льохман. Забелязвам, че му имаш респект, вярваш му на простотиите. Трябва да се отдалечиш от него и да го блокираш, за да мислиш трезво и да осъзнаеш, че нехранимайкото няма как да ти вземе детето, той няма връзки, няма пари и няма капацитет.
Намери си адвокат и си направи една консултация, за да чуеш професионално мнение. И също си намери авторитет - баща, брат, чичо, който да ти вкара малко здрав разум, да те успокои, да ти обясни какъв льохман е този, защото сега само слушаш как Бай Ганьо познава тоя и оня и му се връзваш. На нас няма да ни повярваш, затова повярвай на някого, когото познаваш и мисли обективно.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 21:44 от Mandy Bo

# 84
Ако имаше авторитет със здрав разум, на когото да се опре, нямаше да стигне дотук. Не питайте откъде знам...

# 85
Авторке, послушай съветите, направи всичко възможно около раждането този да е далеч от теб. И не го пиши баща на детето. Последиците и за теб, и за бебето ще са сериозни. Не се вкарвай в по-голям кошмар.

# 86
Според мен, освен всичко останало, трябва да подадеш и жалба в полицията срещу него.
Не на 112, нито в Анимус - ходи се в полицейското управление и се подава писмена жалба по обвинение в психически тормоз. Описваш абсолютно всичко - най-добре го направете с адвоката ти. Като я подадеш започва досъдебно производство - случаят ти отива в прокуратурата. Междувременно, никаква комуникация с лицето, смяна на телефонен номер, по възможност смяна на адреса и никаква комуникация с общи познати, ако има такива. И да не ти е минало през ума да го вписваш като баща на детето!
Идват ми на ум и доста по-радикални идеи, но ще ме санкционират ако ги напиша.
Ще заплашва и тормози той, мухльо с мухльо нещастен!
На мен ми е пределно ясно защо си попаднала в тази ситуация. Дали и как ще излезеш от нея зависи само от теб - на страха очите са големи.
Надявам се, че не знае къде живеят родителите ти.
Ще ми се навремето някой да ми беше дал същите съвети и на мен.
Успех!
ПП: не смятам, че съдът би предоставил родителските права над бебе на трайно безработен мъж. Беше споменала, че има два имота - какъв точно му е доходът, знаеш ли? Ако живее в единия, а другият се отдава под наем, хич не ще да е висок. Отпуск по бащинство не му се полага защото не е осигуряван. Тест за бащинство е към 1000 лева, бавачките са от 2000 нагоре и то за почасово гледане. Всичко това ти го пиша за да разбереш, че няма как да ти вземе бебето, освен ако ти категорично не докажеш че нямаш никакъв родителски капацитет. Хубаво помисли искаш ли го наистина това дете. Ако го искаш, спри да се държиш като лигла "ама, той ми каза това, ох, каза ми онова, какво сега ще правя". Можеш и ще се справиш - просто не го вярваш още. Погледни на него с други очи - представяш ли си колко изпаднал трябва да е някой, направил дете на отчаяна жена, пък да я кара да абортира и да заплашва, че ще ѝ го вземе, да я тормози, да я кара да тича бременна след колата му, да чупи врати и разни глупости. Единствено твоят страх го кара да се чувства някакъв фактор - спри да се страхуваш и насъскай всички видове институции срещу него. Или просто изчезни. Но не се поддавай на манипулативни заплахи.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 15:36 от Nephrite

# 87
Оказа се, че съм изтървала срока за подаване на жалба. Днес отново говорих с адвокат. Ние в последните 2 месеца не сме се виждали почти, като изключим прегледа на който той присъства.
Адвоката ме увери, че делото за припознаване може да се проточи 3-4 години. Това реалистично ли е?
Така печеля време на спокойствие с детето си, време в което мога да покажа колко добра майка съм за моето момче Simple Smile

# 88
И ти му каза кога и къде си на преглед?!

# 89
Оказа се, че съм изтървала срока за подаване на жалба. Днес отново говорих с адвокат. Ние в последните 2 месеца не сме се виждали почти, като изключим прегледа на който той присъства.
Адвоката ме увери, че делото за припознаване може да се проточи 3-4 години. Това реалистично ли е?
Така печеля време на спокойствие с детето си, време в което мога да покажа колко добра майка съм за моето момче Simple Smile
Може да съм била малко рязка - моля да ме извиниш.
Минала съм през подобна ситуация и се срамувам в момента от себе си, че съм я допуснала.
Успех ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт