Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 2 054
  • 78
  •   6
Отговори
# 75
Авторката е писала и в група за правни консултации във фейсбук, и общо взето, вместо да се консултира с адвокат и да си гледа спокойствието, събира анонимни съвети и се товари излишно.

# 76
Ако има вариант смени си телефонния апарат, телефонния номер, адреса, не само болницата, но и града. Пиши баща неизвестен в акта за раждане.
Ако го допуснеш отново до себе си, не искам да те плаша, но последствията могат да бъдат като във филм на ужасите.
Затова смени всичко възможно и пиши баща неизвестен.
Като те чета този може и да те следи, физически.

# 77
Ивелина, спокойно момиче. Има изход наистина. Аз минах през това и ти го казвам от опит, но за да стигнеш до изхода първата стъпка е да знаеш какво искаш, да си сигурна, че се разделяш с него завинаги. Смени лекаря си ако трябва и болницата и не казвай на никой къде ходиш на консултации и къде ще раждаш.

# 78
  • Paris, France
Надявам се да не цъфне в родилното като родя, но той не би трябвало да знае датата ми за секцио, освен, ако не ме подслушва и следи.
Секцио могат да ти направят във всяка по-голяма болница, ако се наложи. България е доста голяма и ЕС също. Не може да нямаш приятели в по-далечни градове и даже в съседна държава или друга от ЕС. Ако съм аз, бих родила в държавна болница във Франция или Белгия. Не връщат пристигнала раждаща жена, израждат я и няма да платиш стотинка с европейската здравна карта, защото няма забрана да напускаш населеното място бременна. Ще извадя акт за раждане от тукашно кметство, но не и ЕГН. Ще се прибера с бебето с кола или даже самолет и евентуално ще извадя ЕГН ако е нужно за получаване на майчинството. Ако не е, даже няма да фо регистрирам в България веднага. Доста българки излизат в българско майчинство и раждат в чужбина за да са с бащата.

Докато не си регистрирала детето в България, той няма как да го намери. Няма начин. Юристите да кажат може ли да се взима майчинство без регистрация на раждането, само с акт за раждане от друга ЕС държава.

Във Франция много тормозени жени, които нямат законен брак с бащата ходят да раждат в Испания и Белгия и не регистрират веднага детето. Тук всеки мъж може да припознае дете, дори докато не е родено и без ДНК тест ако все още не го е припознал друг мъж. Ако жената, обаче, не регистрира детето тук, няма как "бащата" да упражнява родителски права, както и да бъде вписан като баща. Дори и да тръгне да я съди, никой, дори съдия, не може да я принуди да регистрира детето, а без имена и дата на раждане няма как да се впише като баща. Така в един момент мъжът се изморява и спира. Може и в БГ да има вратички.

Общи условия

Активация на акаунт