Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 11 306
  • 328
  •   1
Отговори
# 120
Авторке, случайно разбрах, че темата с брата е също твоя.
Съветът ми е да спреш да се обясняваш, да спреш да гледаш на себе си като на смотла и да спреш да се държиш като смотла.
Станалото - станало. И с брат ти, и с бащата на бебето. Не си нито първата, нито последната с грешен избор, а едно бебе не може да бъде всемирна трагедия.
Дадоха ти се много адекватни съвети - не се тръшкай за нероден Петко, а планирай следващи стъпки към самостоятелност след майчинството. Не ми звучиш неграмотна, но си с много ниско самочувствие. Гледането на бебе не е трудна работа. Не се лигави, а се стегни и като родиш, не забравяй че бебето е твой ангажимент - не на родителите ти.

# 121
Момичета, не мислих, че ще пиша пак в тази тема, но до мен достигна информация, която ме вцепени.
Общ познат ми съобщи, че бащата се е заканил на всяка цена да получи той правата над детето.
Подкосиха ми се краката, плача и не мога да поема дъх, задушавам се и умирам от страх. Sad
Не знам какво да сторя….. минава ми мисълта дали не е добре да избягам в чужбина. Sad

# 122
Да, бягай в чужбина. Купувай билет и действай.

# 123
Искам и го обмислям като вариант, но не знам дали ще ми стигнат средствата, а и не зная към кого да се обърна за помощ.
Ако знам, ме само това е полезния ми ход бих обърнала и света. Sad
Моля за малко подкрепа в тази ситуация. Cry

# 124
  • София
Стига глупости. Със същия успех може да се закани да лети до Марс. Престани да се филмираш, защото ако изкукуригаш накрая наистина някой друг ще трябва да е попечител на детето.

# 125
Момичета, не мислих, че ще пиша пак в тази тема, но до мен достигна информация, която ме вцепени.
Общ познат ми съобщи, че бащата се е заканил на всяка цена да получи той правата над детето.
Подкосиха ми се краката, плача и не мога да поема дъх, задушавам се и умирам от страх. Sad
Не знам какво да сторя….. минава ми мисълта дали не е добре да избягам в чужбина. Sad
Общ познат? Глупости.

Ти си запиши детето с твоите имена, пък ония нека гони права на всяка цена.

# 126
  • Paris, France
Хиляда пъти ти писахме, че е почти невъзможно да се лиши единияродителотродителски права и да са изключително за другия. Това дете не е парцел ливада, та правата да се получават ей така.

И как точно неработещ баща ще се покаже като годен да отглежда сам детето?

За раждането в чужбина - не е късно, не е скъпо, не е невъзможно, но и там може да те издири и да припознае детето. Единствено няма да може да ви върне в България и ще можеш спокойно да пътуваш по цял свят, изключая България, с детето.

Вероятно ще признае детето. Вероятно ще ти прави сечено за паспорт и декларации за извеждане. Няма шанс да "получи правата над детето".

Ако го признае, имаш право на издръжка поне докато го гледаш изключително ти, в твоя дом. Докато детето суче или поне до 2г възраст не те грози смесено гледане.

# 127
Невена, какво означава смесено гледане?

# 128
  • Paris, France
Седмица при единия и после седмица при другия родител и никой от родителите не плаща издръжка на другия (за гледането на детето). Може да се разберат да разделят времето и по друг начин. Примерно 4 месеца ваканция при единия родител, а 8 месеца учебна година при другия.

# 129
  • София
Аз вече започвам да не вярвам на темата. 374542 поста имаше, че това етова няма как да стане, че е маипулатор, който в началото искал аборт, сега ще взима правата. При това  на неродено дете,
Хаххааххахахаха
Не , не мога, Някой се гъбарка с нас.

# 130
Преди дни в Парламента депутатите приеха „споделеното родителство": https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21934385.

Шансът само бащата да вземе правата е минимален.

# 131
Аха, невена, нещо като споделено родителство?
За съжаление неговите закани са той да е основния упражняващ и аз да му плащам издръжка, това бяха заканите. Даже ми беше развял една пълна връзка с ключове и ми каза, че аз няма къде да заведа детето си, а той е много имотен и затова него ще избере съдът.

# 132
  • До хладилника, който обичам
Е, той съдът не пасе трева. Едните имоти не са достатъчно основание за пълно попечителство.

# 133
Нервите ти са разклатени, много. Затова се връзваш. Трябва ти спокойствие и почивка. После с нови сили ще е по-лесно.

# 134
  • София
Ти гледай да не направиш спонтанен аборт с тия състояния, дето се задъхваш и прочее, че тогава той ще я изпълнил целта си.
Ако всичко е реално, де. Защото аз не мога да го повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт