Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 11 326
  • 328
  •   1
Отговори
# 150
Всичко опира до финанси, а тя каза че няма 1000лв за секцио (и по добре, щом не се налага). И аз бих я посъветвала да роди в чужбина, но сама няма да е лесно.
Наистина много се филмира, с това вземане на бебето.

# 151
В чужбина сама с бебе как ще се прибира после. Едва ли ще я открие и в България яко роди някъде другаде.

# 152
Ако има някой лев, много лесно ще се прибере от Букурещ примерно до Русе.
Зависи в кой град е, ако е в Южна България може да отиде в Гърция.
Има много варианти, най евтино е в малък град в БГ, но да проучи добре АГ защото по малките населени места има други рискове.
Всичко ще е наред според мен, каквото и да реши. Този индивид, ще лае, ще лае па ще спре.

# 153
  • София
В чужбина сама с бебе как ще се прибира после. Едва ли ще я открие и в България яко роди някъде другаде.
Той изобщо няма да я търси, а и да я намери какво ще направи? Досега откак са се разделили не са се виждали дори, а явно живеят в един и същ не много голям град. Само филмите в главата и и неговите приказки, за да не излезе, че не го интересува, а очевидно не го интересува нито тя, нито бъдещия наследник.

# 154
  • София
Само да вметна, че София е двумилионен град и има над 10 болници за раждане. Тя, ако дойде насам без той да разбере, как ще знае къде. Той градът няма да знае, камо-ли болницата. Че и кога. Етажи, стая....
Хихихи!

# 155
  • София
Само да вметна, че София е двумилионен град и има над 10 болници за раждане. Тя, ако дойде насам без той да разбере, как ще знае къде. Той градът няма да знае, камо-ли болницата. Че и кога. Етажи, стая....
Хихихи!

В повечето изобщо няма да го пуснат да припари, те на майките едва им дават бебетата..

# 156
Той не е тръгнал на никъде.
Нито ходи да се среща с майката, нито виси при родителите и.
Има, уж препредаване на думи. Нищо конкретно и реално.

# 157
Хихихи!

Така е, но тя пак трябва да разполага с парички.

# 158
Zavs, не са от най-богатите, но живеят добре. Може би има как да ми помогнат, но не искам да ги товаря с това. Подкрепата и предоставения покрив над главите ни ми стига.

# 159
Предвид всички тревоги и неразположения е възможно и преждевременно раждане при мен.
Честно казано в момента твоето отношение и поведение към ситуацията вреди повече. Точно сега трябва да си спокойна, да правиш всичко възможно да не мислиш за нищо до раждането, да не се вкарваш във филми, всичко зависи от теб. Ако родиш преждевременно заради стрес ще имаш много по-големи проблеми.

# 160
Момичета, аз нямам никаква идея дали е възможно, но ако обстоятелствата предполагат раждане в град различен от моя, дали няма организация, която да ми осигури настаняване за период преди да родя? Не искам да се натрапвам на роднини в тая грозна ситуация.
Имам доста близки в голям областен град, но тук болниците за раждане са 3 на брой, като безплатната мисля е само една и ако той научи, може лесно да стигне до мен.
Предполагам в София има варианти за раждане по ЗК?
Разбира се това е осъществимо само ако мога да устискам до термин и евентуално 10-15 дни по-рано да се предвижа до избрания град.
За чужбина не ми е вариант, защото не ми дава никакви предимства от това да родя в съседния град примерно, а и къде да вървя сама?
 Той би имал съмнения за две болници, където мисли, че мога да родя и ме е страх да не тръгне по телефона да търси къде съм настанена, както и не съм много наясно дали имат право да информират….

# 161
  • Paris, France
За чужбина не ми е вариант, защото не ми дава никакви предимства от това да родя в съседния град примерно, а и къде да вървя сама?
Дава ти предимства, които два пъти ти обясних какви са. Докато детето не е регистрирано в ЕСГРАОН, той няма как да го припознае, няма как да му научи имената, датата на раждане и други лични данни. Междувременно може да си намери друга голяма бяла птица и да прехвърли усилията си там. Времето лекува.

Реално, ако заминеш и се установиш в някоя ЕС държава и родиш там, той даже няма да може да те намери. ОК, може да заведе някакво глупаво дело за да те призоват по постоянния ти адрес в България, но ти пък можеш да дадеш адрес на познати в чужбина, не си длъжна да му даваш информация и така се кротва. Това се случи на приятелка и тя постъпи точно така. ОК, нямаш пари, познанства и топки за такава сложна операция, но да родиш в съседна държава може. Писаха ти вече, че може да взимаш майчински и без ЕГН на бебето. Да ти припомня:
Не е казано да ходиш да раждат, чак толкова далече. Може Сърбия примерно. Вземаш акт за раждане от там. В България може да изчакаш няколко месеца и чак тогава да извадиш. Пак ще ти изплатят парите за раждане.

Питаш за приютяване за няколко седмици в друг град или държава. Има теми по градове и държави. Пиши в конкретната и ще се намери помощ. Нека хората да вземат списък за нужното в държавно родилно до тях! Носиш необходимото + каквото искаш. Отиваш и се връщаш с автобус. В самолет не пускат след 28 седмица и не е желателно да се качваш в самолет веднага след раждането заради риск от емболия. Направи си европейска здравна карта! Поема спешна помощ. Няма да казваш, че си отишла да раждаш там, а че си дошла на гости и раждането е започнало.

В София може да родиш по здравна каса, но не зная къде. Питай в темите за болници и родилни клиники!

Питай в Анимус! Те помагат ма жени, жертви на насилие. Поне може да ти дадат идеи, юридическа консултация и да получиш помощ от психолог.

Честно казано, проблемите в момента са в твоята глава и си "Едно си баба знае, едно си баба бае".

Мъчно ми е, че бременна жена се чувства толкова изплашена.

# 162
Zavs, не са от най-богатите, но живеят добре. Може би има как да ми помогнат, но не искам да ги товаря с това. Подкрепата и предоставения покрив над главите ни ми стига.
ivelina8494
,
ти си им дете. След време ще им се реваншираш.  Може да им върнеш парите, може да се грижиш за тях. Сега си уязвима и слаба. Говори с родителите си.

# 163
Ивелина,  честно ама честно помисли и кажи, наистина ли мислиш, че ще тръгне да те търси по болниците?

# 164
  • Пловдив
Ивелина,  честно ама честно помисли и кажи, наистина ли мислиш, че ще тръгне да те търси по болниците?
Е, ако е в родното място с трите болници няма да му се налага да я търси. На такива места набързо ще го осведомят. Да иде наблизо, подбира от София, Варна, Пловдив, Бургас и да иде да я намери.

Общи условия

Активация на акаунт