Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 11 312
  • 328
  •   1
Отговори
# 210
В София предполагам, че ако идеш да раждаш примерно в Майчин дом (ама вече с контракции, дошъл е моментът), не ти трябва избор на екип, няма да те върнат и ще родиш по каса. Вероятно в други болници е така - примерно може да се провери Надежда как е или Тина Киркова.

Но това означава преди раждането известно време да бъдеш в София (на квартира), щото ако предварително планираш - примерно секцио, май не става без избор на екип никъде. Не съм сигурна, де, но така мисля.

Провери и в други големи градове, близо до теб също, ако София не ти е опция. Но и за там ситуацията ще е сходна (по отношение на планиране или по спешност).

И според мен се вкарваш във филми, или не знаем цялата история. Но и в твоя град да родиш, надали в родилното някой лекар ще те чака точно теб, за да му звъни и да го информира, той да не е бос на мафията, егати. А след като родиш и запишеш в акта за раждане "баща неизвестен", я камилата, я камиларя. Може грам да не те и потърси повече. Ако пък наистина иска родителски права, където и да родиш, ще те открие, нали.

# 211
  • София
Чета няколко пъти за записи. Да не те е записал да признаваш, че си убила човек? Това първо, второ сега с ИИ мога с няколко минути запис на гласа ти за 5 минути да те направя да казваш всичко, което си поискам. Да не говорим, че е незаконно да се записва друг човек без неговото съгласие.
Наистина потърси психолог или психиатър по-добре, за да се укроти положението и да намалиш склонността да направиш някоя глупост.

# 212
  • Пловдив
Абсолютно. Ако трябва и има кой да я закара в последния момент, нека помисли за съседен град (ама да провери как стоят нещата с приемането), другото са излишни конспирации и на гол тумбак чифте пищови - описа се до какви разноски и усложнения могат да доведат. Ивелино, имаш и родители за подкрепа срещу манипулатора, в края на краищата. Другото ще се види. Само се отърси от параноята.

# 213
  • В полите на Пирин планина
Според мен чакане за раждане в друг град е излишен стрес и допълнителни разходи. Освен това, съвсем сама ли ще е там? И после с такси ли ще се придвижва до родилното? Има едни такива малки детайли, които не са за пренебрегване.
И след самото раждане, как ще се придвижи с новородено до жилището, където живее?
Ако имаше на кой да разчита, някой с кола, който да я придвижва от точка А до точка Б и обратно, малко повече мога да си го представя...

# 214
  • София
Да си ражда спокойно където избере в града. Здравето на бебето е по-важно от всичко, а тоя баща вече го изкарахме от обикновен сельо в някакъв всевластен изрод, който пък вманиачено иска детето. Такова нещо не виждам да има. Някой казал нещо, авторката само ходи и разпитва кой какво е чул и Аида е права, изморихме се да пишем тук, но нищо не стига до нея.

# 215
Според мен чакане за раждане в друг град е излишен стрес и допълнителни разходи. Освен това, съвсем сама ли ще е там? И после с такси ли ще се придвижва до родилното? Има едни такива малки детайли, които не са за пренебрегване.
И след самото раждане, как ще се придвижи с новородено до жилището, където живее?
Ако имаше на кой да разчита, някой с кола, който да я придвижва от точка А до точка Б и обратно, малко повече мога да си го представя...

Да, това също. Най-добре да си роди в своя град, където са близките й. Иначе са разходи И затруднения, които трябва да се калкулират предварително.

# 216
Не е толкова сложно раждането в друг град. Много приятелки мои родиха в София, я сме на 300 км разстояние. Евентуално и аз ще раждам там, но има време ще видим.

# 217
  • София
Не е толкова сложно раждането в друг град. Много приятелки мои родиха в София, я сме на 300 км разстояние. Евентуално и аз ще раждам там, но има време ще видим.
За какво и е да ражда в друг град?
Иначе не е сложно, но не е и безплатно.

# 218
  • Пловдив
За да не отиде този в болницата, ако някой от техния град я види там.
Не е наложително, но може да донесе малко повече спокойствие.

Ако родителите или друг близък имат кола, могат направо за раждането да я закарат и да я вземат. Както ако отиваш в същия град, но малко по-далеч.

# 219
  • София
За да не отиде този в болницата, ако някой от техния град я види там.
Не е наложително, но може да донесе малко повече спокойствие.

Ако родителите или друг близък имат кола, могат направо за раждането да я закарат и да я вземат. Както ако отиваш в същия град, но малко по-далеч.
Нямат право да го пуснат при нея и да отиде. В провинциалните болници, дори майките много не си виждат бебетата, камо ли някой дошъл от улицата. Нека мислим трезво. На авторката в момента спокойствие може да и донесе евентуално разговор, и то не един, с квалифициран специалист.

# 220
Имам една опция за раждане в съседния общински град, но там няма неонатология и не знам дали е вариант.
Нашите имат кола и без да сме го обсъждали ще ме предвижат за раждането.
Тоя психопат си е категоричен, че ще си припознае детето още в болницата. Ако съм секцио и в не много адекватно състояние не знам дали мога да го възпрепятствам. Първо раждане ми е и си размишлявам…
Иначе не сме се чували и виждали.
Последно се скарахме, защото аз отказах да отида у тях да живея, под предтекст, че се страхувам.
На него това не му хареса и преустанови контакт с мен.
Наистина ме е страх да не ме побърка, за да остане детето с него, или да ми сипе дрога и да подложи на тест… знам, че звучи всичко много филмарско, но според мен той е способен…
Подготвя се по някаква рублика на болници Селена за татковци и после ме изпитва аз дали съм знаела отговорите, които туко-що е научил и това на чат, за да ми се показва на загрижен….
И аз, ако не отговоря, започва: “пуууу, ква майка ще ставаш ти”.
То всичко хем е смешно, хем трагично….

# 221
  • Пловдив
При припознаване в болницата (а и в общината също) трябва изрично да те питат дали оспорваш, че това е бащата. Ти не можеш да го възпрепятстваш да извърши самото припознаване, където и да си и в каквото и състояние да си, но ако оспориш, се обръща доказването - той трябва да предяви иск.

Нали разбираш, поредността е: извършено припознаване - питане дали оспорваш - изпращане на съобщение до общината за раждането, припознаването и оспорването, а не: опит за припознаване - не давам (ама само ако съм в състояние на момента) - махай се, няма да припознаваш.
Впрочем точно в болниците не ги знам винаги така ли процедират. Може и да го върнат, макар че не е редно. И община съм чувала преди години да не допусне припознаване, понеже не им е доведена майката да потвърди. Нередно отвсякъде, защото тяхно е задължението да я намерят и да я питат, но теб те устройва.

_____

Ти си чатиш с него ли? Вместо пълен игнор...

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 12:01 от Магдена

# 222
И двата пъти, в които раждах секцио, избрах спинална упойка и си бях с акъла и на себе си през цялото време. Само за пояснение - едното беше по спешност, другото - планово.

# 223
  • Пловдив
Тоест ако грижата ти е само "в какво състояние ще съм" - не го брой за грижа. Ако ти е неприятно да се навърта в и около болницата (което аз го разбирам), обмисли другия град, но не забравяй, че брой и квалификация на медицинския персонал и наличие на неонатология не са без значение.

# 224
Ако не си чатиш и виждаш с него, няма да те побърка и няма да ти сипе нищо. Изкарай си ограничителна заповед.

Общи условия

Активация на акаунт