Хайде на театър - 18

• 37 484
  • 668
  •   4
Отговори
# 195
  • София
Гледам програмата на Армията и нищо не успявам да харесам. Имате ли идеи?

# 196
  • София
Е, преди 1,2 стр само за това се пишеше, идете назад да видите.

# 197
  • София
Гледах, даже няколко пъти, но за "Хотел между тоя и ония свят" няма билети. "Железният светилник", "Кафе с претенция", "Сираньо дьо Бержерак" съм ги гледала. Ще гледам пак програмата.

# 198
Момичета, предлагам 2 билета за Пияните на Я. Гърдев за понеделник, 19 часа в Малък градски. Ред 4ти. Редовна цена 25 лв, давам ги за 20 лв. Промяна в плановете, а толкова ги чаках Sad

# 199
Гледам програмата на Армията и нищо не успявам да харесам. Имате ли идеи?
Аз преди 2 страници дадох десетина предложения. И понеже вече съм изгледала огромна част от репертоара на Армията, реших да взема само за Арсеник и стари дантели. Дано да ми допадне комедията, малко съм претенциозна по отношение на този жанр, но пък от опит глава не боли. Не намерих много отзиви в темата за това представление, така че ще пиша като му дойде времето. Simple Smile

# 200
# 201
Гледах, даже няколко пъти, но за "Хотел между тоя и ония свят" няма билети. "Железният светилник", "Кафе с претенция", "Сираньо дьо Бержерак" съм ги гледала. Ще гледам пак програмата.
Относно “Хотел между тоя и оня свят" - за януари и февруари има голям избор на билети. Дори за декември има места на по-задни редове. Както и миналата година, промокодът им важи и за февруари, макар и да не е обявено.

Като цяло, в ТБА нямам сериозна греда досега.
Освен Сирано, на мен много ми харесаха:
"Много шум за нищо"
"Завещанието на целомъдрения женкар"
"Стъпка по стъпка"

"Солунските атентатори" – също става, но имам критики към играта на част от актьорите, един от които е Ясен Атанасов. Именно заради него отбягвах досега "Хамлет" , но все пак взех билети за февруари.
Купих и за "Ножица трепач".
Още се колебая за "Пет жени в еднакви рокли"

# 202
Преди час излязох от премиерата на “Кабаре“ в Музикалния... Ами какво да кажа?! Постарали са се, доколкото е възможно... Ако не си гледал гениалния филм на Боб Фоси (той е един от най - любимите ми, и съм му се наслаждавала десетки пъти) - постановката ще направи впечатление. Михаела Маринова пее много добре, артистична е, но е далеч от великата лудост на Лайза Минели...гласът и също. Боян Арсов в ролята на Конферансието е точен избор. Може би би блеснал в Лондонски спектакъл например. В българската версия обаче - лицето му е “арт“ намацотено, без помен от фарсовото кукленско на Конферансието, което си е стандарт изобщо за Кабаре. Хубаво, приятно момче беше в ролята на Брайън, като че ли него харесах най - много. Останалото прилича на някакъв парцалив панаир, в който липсва саркъзма, стила, блясъка, разюздания полет от филма. Музиката на Кандър спасява до голяма степен положението, но почти при всички наблюдавах известна скованост. Липсва истинско отприщване. Посланието от книгата на Ишъруд и филма се губи. Като че ли съзрях част от хореографията на Фоси но не съм сигурна, повечето или всичко си бяха хореографски напъни на ентусиаст, но има още да учи човека докато постигне онова съвършенство. Ама много да учи, вероятно за следващите няколко живота. То май и не се и стремят или не са искали, а може би са нямали пари да платят оригиналната хореография. Не знам. Валентин Ганев  (обожавам го като актьор) е направил и той каквото може, но може би е можело повече...  Излизам със същото чувство като след българското Коса. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го случиш и направиш. И желанието е за поклон. Дано някога успеем и в четирите...Натъжена съм, в никакъв случай разочарована, защото  май голяма част от българския театър се движи в някакви допустими рамки, с известен талант, но без особено въодушевление, без желание за надскачане. Онзи ден оцених спектакъл изигран от абсолвенти със 7, и тук моята оценка ще е толкова 7 / 10 ей така заради усилието. И дано някога решим да сме първи в „града“ не само на “село“ Simple Smile
Поздравявам ви с настърхващия финал на филма.   https://www.youtube.com/watch?v=nAbxIk1cZ7g

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 01:57 от Tilda.M.

# 203
  • София
Тилда, ти си отишла с големи очаквания... Изключително трудно е да се пресъздаде такава творба толкова блестящо, както са го направили навремето. Лайза Минели има Оскар, Златен Глобус и Бафта за този филм, самият филм има номинации за 10 Оскара и печели 8 от тях..., удивителен е, един от любимите ми, заедно с All That Jazz. Благодаря, че ми припомни да го изгледам, аз ще отида да изгледам с любопитство версията на Музикалния театър, без да съм с големи очаквания, пък може и да ми хареса. Blush Виждам, че различни актьори играят всеки път главните роли.

# 204
Здравейте,
Може ли препоръка коя от постановките на 4.декември да гледаме в София? Благодаря!

# 205
  • софия
А ние трябва да ги знаем кои са.
Сериозно?

# 206
  • София
Все пак, добре е да кажете между какво се колебаете, какво Ви се гледа. Непълен списък за 04.12.2025г.
ТРАМВАЙ „ЖЕЛАНИЕ“ - Младежки театър- има билети
STRAUSS CAPELLE VIENNA - ЮБИЛЕЕН ГАЛА КОНЦЕРТ - НДК
ПЕТ ЖЕНИ В ЕДНАКВИ РОКЛИ - Театър "Българска Армия" - в момента има намаление на билетите
Вражалец - Открита сцена "Сълза и смях"
СПИСЪК НА ВСИЧКИ СТРАХОТНИ НЕЩА -театър 199
Аз бих избрала последното, с уговорката, че не съм гледала всички изброени.

# 207
  • София
Аз бих заложила на "Трамвай Желание".

# 208
Идвам да препоръчам "Покана за вечеря" на театър София. Много приятна постановка! Възхитена съм от актьорската игра. Не съм се отегчила и за миг. Все пак - не ходете с голямата кошница, за да ви хареса;)

# 209
Бях добавила линк към програмата, но не се е получило нещо.
Много благодаря за съветите! Simple Smile А иначе нямам никакви претенции, тъй като откакто съм родила не съм ходила нито веднъж на театър, та сега вече имаме възможност да я оставяме вечер и бих отишла на каквото имаме възможност. 😃🧡
Все пак, добре е да кажете между какво се колебаете, какво Ви се гледа. Непълен списък за 04.12.2025г.
ТРАМВАЙ „ЖЕЛАНИЕ“ - Младежки театър- има билети
STRAUSS CAPELLE VIENNA - ЮБИЛЕЕН ГАЛА КОНЦЕРТ - НДК
ПЕТ ЖЕНИ В ЕДНАКВИ РОКЛИ - Театър "Българска Армия" - в момента има намаление на билетите
Вражалец - Открита сцена "Сълза и смях"
СПИСЪК НА ВСИЧКИ СТРАХОТНИ НЕЩА -театър 199
Аз бих избрала последното, с уговорката, че не съм гледала всички изброени.

Общи условия

Активация на акаунт