Хайде на театър - 18

• 33 014
  • 591
  •   2
Отговори
# 540
Нямаше да е лошо да публикуват и програмата за март, сега няма много опции за презаверка.

# 541
  • София
Може и да го няма Опит за летене през март, напоследък доста рядко го поставят, не го бях виждала от месеци. Само предполагам, де.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 08:40 от Olive

# 542
И на мен това ми е опасението, но как не обичам да ходя на театър в неделя Frowning.

# 543
Защото (по спомен, разговор с ПР-ката) са разпоредител с бюджетни средства и всяко плащане трябва да се одобрява по много сложен начин, аз също о етап веднъж по банка и се отказах.
Ще се радвам, ако някой успее и сподели.

Ами тя вместо да философства, просто да не предлагат това като опция. И ние си чакахме едни суми по заплатени билети, които така и не получихме. И на нас ни се обясняваше като на идиоти, с витиевати изречения, за да изглежда тя умна, а ние - тъпи.

Взехме билети за "Солунските атентатори" в Армията. Гледа ми се точно такъв театър - драматичен, с класически решения и позната история. Видях положителни отзиви в темата, аз също ще оставя.

# 544
Идвам си от Деветдесет. Не бях гледала никога Кристина Янева, но ми харесаха и двамата с Карамазов! Самата пиеса не бих определила като нещо изключително, обаче…

# 545
И аз бях на Деветдесет. Тя не ми хареса твърде много, но той беше чудесен! Не ми се връзваше единствено че тя следваше да е по-млада според разказа - студентка и професор, а то ..
В залата ми се стори твърде топло.
Пиесата според мен беше хубава, имаше и забавни моменти, имаше и тъга. Живот.

# 546
Може и да го няма Опит за летене през март, напоследък доста рядко го поставят, не бях го виждала от месеци. Само предполагам, де.

На 6-ти март ще има Опит за летене. ✌️

Иначе представлението не се играеше мнооого месеци, мисля че дори беше паднало. Сега са го възстановили покрай идиотизмите на Министерството на културата. 😂

# 547
И аз бях на "Деветдесет" - първата ми постановка за тази година, която продължи не 90, а около 75 минути. В началото ми се стори малко по-повърхностна и лековата, не успя много да ме впечатли, но впоследствие по-нататък имаше дълбочина, смисъл, наситеност с емоции. На няколко пъти ме стисна за гърлото, а имаше и момент, когато се смях до сълзи (и не само аз). Карамазов, на когото съм изгледала почти всички спектакли през последните 2 десетилетия, за първи път го виждам в толкова интимна роля и разплакан на сцената... И да, несъответствието във възрастта на героите си личи.
Имаше тежка драма, болезненост, тъга, печал, откровения, размисъл, споделеност, имаше и поводи за усмивки, понякога леко горчиви.
Не знам другите как възприемат финала, но за мен той остава отворен и всеки може интерпретира сам за себе си какъв е завършекът на тяхната история. Представлението успя да ме докосне и оценката ми е висока - 4,5/5. Като ориентировъчно сравнение - хареса ми повече от "Чест" на същата авторка и по-малко от "Дишай".
Бих препоръчала.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 18:38 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 548
Да, и аз направих сравнение на 90 с Дишай …

# 549
  • София
Може и да го няма Опит за летене през март, напоследък доста рядко го поставят, не бях го виждала от месеци. Само предполагам, де.

На 6-ти март ще има Опит за летене. ✌️

Иначе представлението не се играеше мнооого месеци, мисля че дори беше паднало. Сега са го възстановили покрай идиотизмите на Министерството на културата. 😂
Полезно инфо, благодаря! Това означава обаче, че сега трябва да се вземат парите и после да се купят билетите, понеже програма за март още няма официално.

# 550
  • София
Гледах във вторник "Великият Гетсби" в Младежкия театър. Цялостно доста ми хареса. Не съжалявам, че го гледах. Руши, обаче ме разочарова, много очаквах от него ли- не знам, само в сцената, в която се разплака ми хареса. Младите актьори много повече ми допаднаха.
Също така съм без думи за декора и то не в положителен смисъл. Очаквах много, много повече.
Оценка 4/5.

# 551
Надявам се и 199 да се програмират за следващия месец.

Вече има програма за февруари 😊

# 552
Аз довечера съм на " Отчаяни съпрузи 2 " . Ще пиша по късно задължително дали ми е харесала постановката.

# 553
В Народния вече има програма за март. За съжаление, тази за февруари не е допълнена все още.
*
Любопитно е как билетите само за някои представления, които преди бяха 30 лв., сега са 30 евро (Богът на касапницата и Антихрист, например)…

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 14:33 от Аня

# 554
  • София
Не вярвам на очите си, но получих мейл от Народния театър за отменените представления. Сега влязох да видя цените и установих, че моите билети са били на цена 20 лв, а сега същите места са 50 лв. Интересно ми е как ще стане презаверяването.

Общи условия

Активация на акаунт