Хайде на театър - 18

• 32 970
  • 591
  •   5
Отговори
# 555
  • София
Не би трябвало да ви карат да доплащате, но пишете да видим дали няма да се изложат. Simple Smile

# 556
  • София
Не вярвам на очите си, но получих мейл от Народния театър за отменените представления. Сега влязох да видя цените и установих, че моите билети са били на цена 20 лв, а сега същите места са 50 лв. Интересно ми е как ще стане презаверяването.
Билетите за всички български постановки през януари бяха по 10 евро заради приемането на еврото, но наистина не би трябвало да се доплаща.

# 557
  • София
Да, прави сте. Точно затова са били на такава цена. В понеделник ще отида и ще пиша какво се е случило.

# 558
Не вярвам на очите си, но получих мейл от Народния театър за отменените представления. Сега влязох да видя цените и установих, че моите билети са били на цена 20 лв, а сега същите места са 50 лв. Интересно ми е как ще стане презаверяването.
Билетите за всички български постановки през януари бяха по 10 евро заради приемането на еврото, но наистина не би трябвало да се доплаща.

А сега за същата постановка, на същия ред и места взех билети на цена 15лв...
Българска промоция Simple Smile

# 559
Презаверяването не е свързано с цени.

# 560
Връщам се от " Отчаяни съпрузи 2 " и съм много доволна как започвам годината. Супер забавна не натоварваща пиеса . Четиримата актьори бяха супер . За Влади Зомбори няма какво да кажа . Този човек ми е слабост . Но останах впечатлена от Дънди ,  Димитър Захариев и останах приятно изненадана  от Явор Бахаров . Влади е разкош , има ли нещо което да не може да изиграе , мисля че няма , даже дори и пее също толкова добре.  Давам на постановката 10 / 10 .

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 22:53 от Жасмина 94

# 561
  • София
Някой успя ли да гледа това, виждам, че премиерата е била вчера?
https://www.facebook.com/events/2216659112420074/221665912575340 … ?active_tab=about

# 562
  • София
Гледах "Nordost" днес в Младежкия.
Цялостно ми хареса, но си признавам, че мислите ми бяха малко отнесени в друга посока и не можах да се съсредоточа на 100%.
Това, което не ми хареса, е че шрифтът на текста се четеше трудно и когато имаха реплики трите едновременно.
Ще дам 4.5/5.

# 563
Някой да е гледал "Там" в НТ?

# 564
  • София
Берлин Берлин: Постановка на ДТП по текста на Жералд Сиблерас и Патрик Одекьор. Действието ни пренася в Източен Берлин през 1989 година. Млада двойка се опитва да избяга от репресивния комунистически режим. За целта, дамата Ема Келер (Радина Думанян) се настанява в дома на агента на ЩАЗИ, Вернер, работейки като болногледачка на болната му майка, която е висш партиен член. Идеята е, нелегално да осигури достъп на гаджето си, който да изкопае таен тунел до западната част на града и двамата да избягат. В уравнението се намесват тайни агенти, както на комунистическия режим, така и на Запада, което води до забавни, но и доста поучителни моменти.

Като цяло, много силна постановка, която през призмата на смеха, показва безумията на комунизма и осмива замесените в режима. Най-големият комплимент, който мога да дам е, че като чувство за хумор и представяне на замесените, супер много напомня на Ало-Ало, през друг времеви период. Дори начина, по който борещите се със силните на деня е много подобен, а Ема Келер напомня на Хелга, в ролята на жената, която използва всякакви прийоми, не просто за да оцелее, а да постигне, това което иска. Като споменах главаната героиня, брутална роля на Радина Думанян. Топ изпълнение през цялото време и без съмнение е звездата на спектакъла.

Давам му 8.5/10 и ако някой иска да го гледа, горещо препоръчвам.
Това представление идва гостуващо на 3 февруари в Сатиричния, взех билети, ако някой също иска да го гледа.

# 565
Ако разсъждения за търсене на познанието,  поднесени чрез мерена реч от библейски герои е вашето - то Каин във Възраждане е за вас. За мен това беше второто разочарование от този театър (след Стая за гости) и първото такова за годината. 2/10 заради Ръсин, иначе и толкова нямаше да му дам.

# 566
FBID10206520488524682, аз съм се насочила февруари към “Иванов“ във Възраждане. Любопитна ми изглежда трактовката от рекламните снимки - цялото действие се развива като тенис мач между героите. Чехов може и да се подсмихне дори, защото когато е писана пиесата, по мои спомени е и първия турнир Уимбълдън. Ръсин играе и там главна роля, а аз много, много го харесвам като актьор.   Очаквам с него и “Записки от подземието“, чиято примиера ще бъде май също февруари. А за “Каин“ дори не знаех, че съществува. Благодаря ви за отзива Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 17:31 от Tilda.M.

# 567
На мен ми се гледа нещо подобно на " Отчаяни съпрузи 2 " , още се хиля като се присетя за даден момент от постановката . Който иска нещо по леко и доста смешно я препоръчвам .

# 568
"Стая за гости" аз го преживях много тежко, защото там се разказваше за едно много проблемно дете, което не се беше прибрало и емоциите на майката.
Понеже моето дете "беше" такова, за мен пиесата беше като лична изповед.

# 569
На мен ми се гледа нещо подобно на " Отчаяни съпрузи 2 " , още се хиля като се присетя за даден момент от постановката . Който иска нещо по леко и доста смешно я препоръчвам .

А дали сте гледала „Отчаяни съпрузи 1“ и хареса ли Ви и тя? По принцип втората част я бях отписала, защото първата изобщо не ме впечатли, но като видях толкова положителен отзив, реших да проверя дали е въпрос на вкус или втората действително е толкова по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт