Замисляли ли сте се как бихме реагирали, ако Путин ни нападне?

• 6 585
  • 141
  •   1
Отговори
# 75
Е, надали някой от тук списващите е бил ученик към моментите, в които се е говорило, но никога пристъпвало към идеята да се присъединим към Русия. Двата момента, в които е имало приказки за това, но не и юридически документи са:
- след Освобождението (в рамките на империята) (1878–1886 г.)
- и след Втората световна война (като част от СССР). (1944–1947 г.)

Другото са митове и пропаганда.
А даже някъде може да прочетете, че нивгаш никой наш държавник не е имал такива намерения. Гонели сме наши моментни интереси с празни приказки ...

# 76
  • София /Абсурдистан
Е аз съм била, в основното училище, мале колко съм древна. Помня какво беше.

# 77
Е, надали някой от тук списващите е бил ученик към моментите, в които се е говорило, но никога пристъпвало към идеята да се присъединим към Русия. Двата момента, в които е имало приказки за това, но не и юридически документи са:
- след Освобождението (в рамките на империята) (1878–1886 г.)
- и след Втората световна война (като част от СССР). (1944–1947 г.)

Другото са митове и пропаганда.
А даже някъде може да прочетете, че нивгаш никой наш държавник не е имал такива намерения. Гонели сме наши моментни интереси с празни приказки ...

За първи път: Стенограмата от пленума на ЦК на БКП за сливане на България със СССР. Част 1

https://desebg.com/2011-01-13-09-24-01/735--1

История
Най-голямото предателство в българската история
Николай Цеков
20.12.2018
Преди 55 години Живков настойчиво предлага НРБ да стане част от СССР. Но Москва отхвърля: "На онези хитреци в София им се ще да седнат на нашата трапеза", гласи коментарът на Хрушчов. Въпреки това Живков не се отказва.

https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8 … %D1%8F/a-46815221

16-та Съветска република
(или разказ за едни предателства, без аналог в световната история)

Съдържание

16-та съветска република?
Малко балканска история. И не само …
1963 – пленум след пленум…
1973 – още пленум, още предателства

https://www.osvobojdenie.net/16-%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2% … 0%B8%D0%BA%D0%B0/

https://faktor.bg/mrachna-data-predi-61-godini-jivkov-obqvi-balg … republika-na-sssr

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 23:12 от vl

# 78
А имаш ли представа кой е Николай Цеков? И защо е писал тези измислици, видимо без никакви доказателства? Стенограма даже има, която не прилича на никоя друга стенограма от онова време ...
Прегледай му статиите и къде е изчезнал този "човечец"...

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 23:18 от the Дорис

# 79
А имаш ли представа кой е Николай Цеков? И защо е писал тези измислици, видимо без никакви доказателства?
Прегледай му статиите и къде е изчезнал този "човечец"...

Не зная кой е той, но показах 4източника като доказателство за намеренията на Т.Живков да станем 16-та република. Някои задръстени партийци през 70-те обвиняваха Чаушеску, че не давал коридор към СССР! Все още сме живи и все още идеално помним това "славно минало"! Екскурзоводките в СССР казвали на нашите хора именно, че Бг ще бъде тяхната 16-та република!

Христо Христов нима е мошеник и лъжец???

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 01:11 от vl

# 80
  • София /Абсурдистан
Аз съм била малка и не помня подробности, но промиването на мозъци го помня. Наистина ни подготвяха за това, да станем тяхна република. Не знам защо точно се отказаха руснаците, но ние тук си бяхме готови.

# 81
Както и е добре да обърнете внимание, че политическите игри с предложения и приказки са едно. Реални дела в тази посока са различни неща.  

Не, показахте 4 статии преразказващи едно и също и базирани на стенограма, чиято достоверност се оспорва.

# 82
  • София
В предаването История.бг историци - професори и академици достс добре обясниха за Живковите предателства. 3 са на брой. Предателството за Републиката е най-голямото и няма оправдание. Това се случва заради постоянния слугинаж на Живков към Москва, което ни довежда до фалит и Живков иска да станем република, за да е по-ефикасно предаването на ресурсите ни и Москва да ни вади от кризите. Отказват се защото не искат дс наливат средства постоянно, а да взимат.

# 83
  • София /Абсурдистан
Никой няма да ни напада, хора Simple Smile

# 84
  • София
Atravel, написа един тон исторически глупости.
Нищо от това, което написа, не е вярно исторически, съжалявам.
Никой не отива в Русия. Абсолютно никой. Дори самите руснаци не ходят там, а ти ми говориш за квартали със западноевропейски семейства. Joy
И що за глупост СССР да ни е освобождавал от фашистко робство? Нито сме имали фашисти в държавата, нито сме били поробени. Единствено руснаците тогава ни освободиха от 600 хиляди българи и 50 хиляди квадратни километра. Толкова. Това е третата национална катастрофа последвана от 3 фалита заради Москва.
България ще бъде по-добро място, ако не се разпространяват такива неграмотни исторически коментари.

# 85
Тоя казус ми напомня реална ситуация от соц времената описана от Георги Марков (този, който, без да звучи патетично, плати с живота си за тоя сорт разкази)

Скрит текст:
“Тя [актриса, която се възмущава, че Марков “говори против ро̀дината”] си отива, както си е дошла, а аз тръгвам по крайбрежния булевард на Темза и си спомням, за кой ли път, за онова странно момче, което през 1947 година дръзна да запита лектора на едно събрание:
„Ако България и Съветският съюз воюват, ние на коя страна трябва да се бием?“
Цялото събрание стихна. Дори да нямаше отговор, самото задаване на въпроса беше достатъчно. Лекторът се опули напред, взря се в момчето с подозрението, че насреща има явен провокатор, но като видя бистрите, невинни очи, отправени към него, се смути и каза, че такъв въпрос изобщо не може да съществува, тъй като България и СССР не могат никога да воюват един срещу друг, защото представляват едно и също.
— Българските интереси са съветски интереси и съветските интереси са български интереси! — заяви той.
Но момчето не остана доволно от отговора и пак повтори:
— И все пак, представете си, че се сбием със СССР. В историята всичко се случва, тогава на коя страна трябва да бъдем? На българска или на съветска?
— А пък аз ти казвам, че не може да има такъв конфликт, следователно не може да има такъв въпрос! — ядоса се лекторът.
Момчето се засмя. И хората около него се разсмяха.
Но лекторът беше прав. Съвсем скоро след това стана ясно, че такъв въпрос не можеше да съществува, защото в самия национален химн на България беше вкарана клетва за вярност към чужда държава. Аз смятам, че това е дъното на националното ни самооплюване”

# 86
Тя и темата е хипотетична, точно изследване  е като показаното.

# 87
  • София
Е, Путлер ще ни нападне само ако  Тръмп реши да ни изтъргува. В момента Путлер трябва да прегази Румъния, за да стигне до нас. Украинските дронове разрушиха флота им, така че сега е трудно да стане това. Но хипотетично ако стане, веднага на юг до края на континента(Атина, Пирея) и от там далеч на запад-Италия, Испания, Малта.

# 88
Путин трябва да бъде спрян.

# 89
Ще го мисля, когато в България открият богати залежи на редкоземни елементи или огромни количества нефт и газ. Или неочаквано получим излаз на Бяло море. Дотогава не си струва.

Общи условия

Активация на акаунт