Стани богат - тема 29

• 9 947
  • 417
  •   1
Отговори
# 240
Да, много ми е странно как отговарят масово. Очевидно, че са деца, които имат знания и самочувствие, но като цяло почват да рецитират каквото знаят, без то да има отношение към въпроса. Явно така ги учат, че е важно да говорят, независимо дали знаят.
Иначе се впечатлих, че е с интереси и постижения в областта да хуманитарните науки. Сега с тази модерна математика, са рядкост такива деца. И при все това да не е чувала за най-известните произведения на Ницше и Кафка, ами не е добре това.

# 241
  • София
Luthien - съгласен!

Дописвах по-горе - да си остане в играта на предишното момиче. Каквото за нея - там.

А сега стискам палци на Флойдоманката! Днешна девойка слуша Флойд - безценно.

# 242
Тази девойка не е чувала за хитин, лигнин; предишната не знаеше какво е макара... Това са 20 годишни, които се занимават предимно с учене и имат бедни речници.

Като се замисля, за лигнин е нормално да не знае. Има ли днес изобщо такова нещо? Но за хитин е длъжна да знае.

# 243
Е, то се ползва и за други неща - може да го е чувала. В случая имаха предвид химически термин, не хартията.
"Прасе - като нас" - ли каза Кънчев одеве?!

# 244
  • София
Браво на Втората сестра! А момичето избра нея - вместо Кън. Засега. Може да си го пази като последен жокер.

Отмахвам си вс.благосклонно речено за флойдоманката! Да не си чел Андерсен и на тия години - ако си - да не помниш нищо... Срам!
И за разлика от парчето на Флойд/Уотърс от Стената - ние СЕ НУЖДАЕМ от образование за децата, тия в днешните години!

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 20:54 от EmBrother

# 245
Дете, да не е чело "Дивите лебеди" за първи път чувам. От немска гимназия иначе, предполага се да чете (уж)

# 246
Ее, много тъжно! На тези деца и приказки не са им чели…

# 247
На мен ми изглежда, че това дете е прекалено малко за тук.

На моята племенница нонстоп й пускаха Пчеличката Мая (май някаква по-нова версия), не вярвам да са й чели нещо някога (преди бях споменала, че братовчедката не обича книги).

# 248
  • София
ПикЮ Х 3 - сестрата с хипопотама е по-малка от нея, и говореше някак по-учено (за животните) от каката. Но браво като цяло.

Не знам повече от 10 думи на итал. Та: не учат ли за Аспарух, прабългарите и кумиса? Аз бих разсъдил, че като преседи повече кумиса в торбичката на седлото - и става кашкавал. По-скоро в тоя алгоритъм - бих се объркал с "кожа". Но след 50/50 беше очеизваден верният отговор.

И да, взимам от поста ти след моя - вече като стигнахме до кавалер/кавалерия... ама де да ги знаят тия неща...

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 11:00 от EmBrother

# 249
Кавалер - рицар (човек на кон) беше добра насока. Но тя не знаеше, че кавалер означава и човек на кон.

И не можеше да си представи мравояд, слон, защото не е виждала животни...

# 250
Доста шокиращо е понякога какви неща не знаят. Изкефи ме малката сестричка обаче Simple Smile

# 251
  • Пловдив
Лигнинът е страничен продукт при обработката на дървесина, няма причина да го няма и сега.
Листовете за постилане на кушетките и забърсване на гела в ехографските лекарски кабинети не са ли лигнин? Flushed

https://remedium.bg/lignin-marka-a-byal-500gr-dzhio-086373/p

Цитат
Това са 20 годишни, които се занимават предимно с учене и имат бедни речници.
За хитиновата обвивка знам от училище.
Не може всичко да се помни, де.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 22:56 от Магдена

# 252
Аз също си спомням за хитиновата обвивка на насекомите от училище.
Скрит текст:
Естествено, че лигнинът се ползва и се продава (разбрах, че съфорумката има предвид като архаичен заместител на дамските превръзки, затова написах, че има и други приложения).
А пък гумата арабика се ползва от художници, не съм сигурна дали в училище някой го споменава, ако човек не се интересува от изкуство. Но има и други приложения - например при храните.

# 253
Дете, да не е чело "Дивите лебеди" за първи път чувам. От немска гимназия иначе, предполага се да чете (уж)
Немската в Бургас, не е като Немската гимназия в София.

# 254
То и немската в София отдавна не е нещо много специално.

Общи условия

Активация на акаунт