Стани богат - тема 29

• 9 910
  • 417
  •   1
Отговори
# 255
Господи, всички картини знае, а не се сеща за очевидното - само в една картина има нощно небе, а дата може да се определи по звездите.  Ама добре върви, може и да се сети.

За Манхатън също беше много очевидно.

Доста помощ за лесни неща - и за паянтите, и за звукозаписа. Е, последното е малко по-трудно, ама с лек анализ излиза.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 18:53 от Черна станция

# 256
Съществуват надуваеми танкове и са били ползвани за заблуда, но не знам дали в тази ситуация.

# 257
  • София
Еее, хванах финала с надуваемите танкове само. Ами, добра сума до тук. Ще попрочета в темата как е играл и дали да връщам утре да гледам.
Хубава седмица на всички! Честито на именничките (и здраве, и наздраве!)

# 258
Ок игра. Не беше нещо много впечатляващо, но прилично.

# 259
Съществуват надуваеми танкове и са били ползвани за заблуда, но не знам дали в тази ситуация.

Тук е написано малко неясно, защото е имало и случка с надуваеми танкове. Но според мен е една голяма операция, през която е създадена фалшива самоличност на въображаем офицер, после някакъв труп е облечен във военни дрехи, а в чантата му имало карти за нападението и трупът е изхвърлен в приятелска към немците страна. Немците получават информацията, проследяват всичко и решават, че е вярно.

П.П. Смениха дребна локална акция с истинската заблуда. Не ми харесва.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 19:15 от Черна станция

# 260
Аз се изненадах, че не знаеше за графена.

# 261
По-скоро е изненадващо, ако мисли, че кевларът е по-тънък от атом. Известно е, че от това се правят бронежилетки. Но може да не се е сетил в момента.

# 262
  • София
Мъжът от петък:
Браво за 'индийското орехче'
Щеше да си заслужи 5-те хилки и леко да преизпълни очакванията ми. Но си завърши стандартното за сезона: 2 или 3 хиляди.
Цялостно добро впечатление ми остава участника.

Хареса ми много вторият участник.
Знаещ и смел.
Браво за надуваемите танкове, това е известен факт, ама трябва да си чел, а човекът си е чел. Бравос.
10 000 лв. засега.

# 263
По-скоро е изненадващо, ако мисли, че кевларът е по-тънък от атом. Известно е, че от това се правят бронежилетки. Но може да не се е сетил в момента.

То нищо не може да е по-тънко от атом. Теоретичният минимум е моноатомарен слой.

# 264
Мъжът от петък:
Браво за 'индийското орехче'
Щеше да си заслужи 5-те хилки и леко да преизпълни очакванията ми. Но си завърши стандартното за сезона: 2 или 3 хиляди.
Цялостно добро впечатление ми остава участника.

Хареса ми много вторият участник.
Знаещ и смел.
Браво за надуваемите танкове, това е известен факт, ама трябва да си чел, а човекът си е чел. Бравос.
10 000 лв. засега.

Чак пък браво за индийското орехче?! То холандците с подправки ги свързвам, но както сам казваш - трябва да си чел Wink

# 265
Мисля, че в самия въпрос пишеше, че е по-тънък от атом (материалът графен), въпреки че реално наистина няма как да е така.

# 266
Мисля, че в самия въпрос пишеше, че е по-тънък от атом (материалът графен), въпреки че реално наистина няма как да е така.

Щото толкова им разбират главите на редакторите и превеждат без да мислят.

# 267
Това технически е вярно след като не се уточнява с кой атом сравняваме. Графенът е един слой въглеродни атоми, а въглеродният атом има доста по-малък размер от тези на по-тежките елементи с повече електронни обвивки

# 268
  • Пловдив
Дебелина един атом пишеше, мисля.

# 269
Името, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт