Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 23 575
  • 481
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Моята едва вчера седна да си напише домашната по английски, решила и цели две задачи по математика (иначе двойка ще поправя). Сега е отворила учасе, гледа, решава, във вторник ще си проличи. Тази седмица трябва да им върнат и класното по БЕЛ, предстои само това по английски, както и олимпиадата по езика.

# 436
  • Бургас
Аз одеве сварих моя с отворен учебник по литература - на Каин и Авел и в същото време чете и от Библията нещо !!!??
Реших да не му прекъсвам музата!

# 437
  • Куциндрел
Нас от почти седмица ни мъчи някакъв вирус. Тъкмо мислех, че детето е добре и от онзи ден сополи. Днес му мерих температурата - няма, носа сякаш е по-добре, утре ще го пратя на училище. Чакаме всички с нетърпение 2ра смяна, защото сме като ритнати гугутки с това ранно ставане.

# 438
  • Бургас
Цеце, сложи разрязан кромид лук около детето в стаята. Много помага за запушен нос и сополи.

# 439
Аз одеве сварих моя с отворен учебник по литература - на Каин и Авел и в същото време чете и от Библията нещо !!!??
А моя онзи ден ми изрецитира 10те Божи заповеди, че г-на по БЕЛ иска да ги знаят наизуст (краткия вариант де).
Хич не ми се започва и на мен с ранното ставане (в 5:50 ч), правя кутии, закуски и излизам в 7:10-7:15 за работа - ама няма начин. Simple Smile Ще се адаптираме наново, поне не мога да се оплача тази година от липса на ваканция, 2 седмици си бях вкъщи.

# 440
  • Куциндрел
Аз не знам какво учат и не искам да знам. Ако се заинтересувам ще разбера, че и моето не знае. Обаче успява някак да изкарва прилични оценки.

# 441
  • Варна
Честита Нова година на всички и от мен! Да сме здрави, спокойни и щастливи всички - и родители, и деца!
Ние в петък се върнахме от почивката. Тази година не разхождахме с нас учебници и тетрадки - въобще, забравихме го за малко това училище. Затова пък, в събота и неделя не е спряла да учи и пише, че имаше доста дадено за ваканцията.
Само по философия ѝ е много трудно - не ѝ харесва и не разбира материала. Учи, обсъждаме го и на изпитване 4 или 5.
За смените и аз чакам с нетърпение да се сменят - живеем извън града и докато си дойде с автобуса става много късно и тъмно - посрещаме я на спирката, а когато е първа смяна си се прибира сама.

# 442
  • София
А моя онзи ден ми изрецитира 10те Божи заповеди, че г-на по БЕЛ иска да ги знаят наизуст (краткия вариант де).
Това по програма ли? Чак пък наизуст, какви са тия глупости!
Като говорите за ставане, точно днес вместо в 6:00, моята дойде в 7:00 и каза "Успахме се!". Тя излиза от нас в 6:30... Направо ме извади не знам от кой сън. Никой в къщата не беше чул 4 вида аларми. Това ставане в 6:00 ме убива, въпреки, че се опитвам покрай него да направя нещо за себе си като ходя на акваспининг от 7:00 два пъти седмично.

# 443
Учителят им казал да прочетат цялата Антигона и да я запомнят за цял живот, и по този повод моята отвори учебника и прочете откъса, след което в Уикипедия видя какво се случва накрая. Аз съм я чела цялата, но не помня абсолютно нищо, така че не възразих срещу нейната рационализация. Имала толкова много да учи по немски, имала домашно по математика от ваканцията още, и да не съм я занимавала с Антигона, не че си отворих устата. Аз ходя като настъпан червей по цял ден с това ставане в 5.30. Мъжът ми също, всяка сутрин обяснява, че в казармата само кашиците, които били най-прецакани, ставали в 5.30, а останалите в 6.30.

# 444
  • Куциндрел
Учителят им казал да прочетат цялата Антигона и да я запомнят за цял живот, и по този повод моята отвори учебника и прочете откъса, след което в Уикипедия видя какво се случва накрая. Аз съм я чела цялата, но не помня абсолютно нищо, така че не възразих срещу нейната рационализация. Имала толкова много да учи по немски, имала домашно по математика от ваканцията още, и да не съм я занимавала с Антигона, не че си отворих устата. Аз ходя като настъпан червей по цял ден с това ставане в 5.30. Мъжът ми също, всяка сутрин обяснява, че в казармата само кашиците, които били най-прецакани, ставали в 5.30, а останалите в 6.30.
А в Старогръцки митове и легенди нямаше ли я Антигона?
Още няма и месец 1ва смяна.. оммм...

# 445
Моята много обичаше старогръцките легенди като беше в пети клас, знаеше ги почти наизуст, но не, Антигона си е по-модерно, въпреки че има митове в трагедията. Но тя е на вълна манга, особено някакъв Джоджо и няма място в главата за друго.

# 446
  • Бургас
Моята е загледала сериала Пърси Джаксън и днес даже ме помоли да ѝ взема и книга от поредицата от библиотеката. Мисля, че имам дежавю, защото и сериал сякаш гледа преди време, и книгите чете. Но нищо де, важното е да не цъка на телефона.

# 447
  • Куциндрел
С тези телефони няма оправия, поне сега се е заиграл на шах с някакви хора онлайн. Споменава нещо за шах клуб да ходи лятото, ще видим като дойде време дали ще има още мерак. Иначе играем с него, аз шах не харесвам, макар че го играя от как се помня, че и на шах клуб ме бяха записали. Поне в играта успявам да му дам малко акъл какво да прави.

# 448
Честита Нова Година на всички!
Ние сме втора смяна и на девойката и харесва да става в 8-8.30. Втори срок как ще става в 6 не знам. Обаче цял сток не успя да се адаптита в класа. Не успя  да свикне, че едно конкретно дете е в нейния клас и това е. Има една приятелка в класа и няколко от съседен клас. Свободни места няма, а не я виждам да изкара до 12ти клас там.  Мъка ... .Това и се отрази  и на и  успеха. Не рисува, не си чисти стаята, реве  и цъка на телефона. Аз съм се видяла в чудо.

# 449
Честита Нова Година на всички!
Ние сме втора смяна и на девойката и харесва да става в 8-8.30. Втори срок как ще става в 6 не знам. Обаче цял сток не успя да се адаптита в класа. Не успя  да свикне, че едно конкретно дете е в нейния клас и това е. Има една приятелка в класа и няколко от съседен клас. Свободни места няма, а не я виждам да изкара до 12ти клас там.  Мъка ... .Това и се отрази  и на и  успеха. Не рисува, не си чисти стаята, реве  и цъка на телефона. Аз съм се видяла в чудо.
Много неприятно. Какво прави това дете, момче ли е, тормози ли я, какво? Стара история ли имат? То не е минало много време де, реално само три месеца, така че има време да го преодолее.

Честита Нова 2026-та на всички! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 17:43 от Мила Атова

Общи условия

Активация на акаунт