Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 3 439
  • 138
  •   7
Отговори
# 45
Прекратявала съм връзка заради алкохола. Това е нещо, с което не бих правила компромис. Да се пие 1-2 чаши по поводи разбирам, но не и ежедневно. Бившият ми приятел пиеше всеки ден бира и много често от обяд се почваше.. За мен не е нормално да седнем някъде аз да пия кафе а той да изпие 3-4 бири. И вкъщи продължаваше. Ето това не го толерирам. Аз пия само вино по поводи и то по една чаша..
Да, масово у нас са битови алкохолици. И да не е видимо пиян, пие ли се всеки ден е алкохолизъм.

# 46
Да добавя - не е хубаво човек да пие много, но е хубаво да може да пие, ако се наложи. Но то си е до гени/организъм.

В какъв смисъл "ако се наложи"?

# 47
Идва една възраст, след която е най-добре изобщо да не се пие алкохол. Моите родители не пият поне от 25 години и капка. Взимам промер от тях в това отношение, обаче още съгрешавам понякога с вино. Стремежа ми е да не пия нито грам занапред.

# 48
  • Out of the Mix
Толерантност към "изцепки" никаква.
Съответно и с такива партньори се събираш - от "твоята еша", като теб.

С моята не пушим и не пием.
Но не сме пълни въздържатели.
В момента от време на време пийваме по половин чаша хубаво вино е така "за пиниз" с вечерята, и толкова.
1 бутилка я лингоциме няколко дни.
Пием скъпи вина.

Твърд алкохол не консумираме.

Принципно можем да "носим", но не виждаме смисъл от наливане.
Предпочитаме да сме винаги трезви на 100% и да "натискаме" над други неща ежедневно.

За "навик" да ти стане, абсурд, здравето, дълголетието и младоликостта си ги ценим, и съответно се грижим за тях, а това изисква съответния лайфстайл.

При шофиране на следващия ден, предната вечер не се близва, това е повече от ясно.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:43 от Revoker

# 49
Докато не е "ох, много ми се пие еди- какво си", а е фон. Съвсем егоистично прилагам своя аршин към другия.
Аз държа на алкохол, но не изпитвам нужда да пия и смятам, че който има нуждата, е потенциален алкохолик. Сори.

Пак зависи. След дълъг планински преход лятото, или след половин ден каране на ски редовно съм в състояние "много ми се пие една студена бира". И наистина е голям кеф.
Пък вечерта пред камината с пукащите дърва пак много  ми се пийва едно коняче с кафенце и пастичка...

Да добавя - не е хубаво човек да пие много, но е хубаво да може да пие, ако се наложи. Но то си е до гени/организъм.

В какъв смисъл "ако се наложи"?

Е, разбира се не става дума за насилствено пиене. Имах предвид възникват обстоятелства, има повод... Такива неща.

# 50
Revoker,  твърдо съм против пиенето, но това ме провокира...

Доказано е, че с възрастта това се променя, И, принципно, ако не пиеш редовно, не носиш.
Скрит текст:
Способността на тялото да толерира алкохол (алкохолната толерантност) се развива, когато човек пие редовно, тъй като организмът се адаптира към постоянното му присъствие.

Ако спрете да пиете или пиете много нередовно и в малки количества за продължителен период от време, толерантността обикновено намалява.

Това се случва, защото:

Черният дроб става по-малко ефективен в бързото разграждане на алкохола, тъй като вече няма нужда да поддържа високи нива на ензимите за метаболизъм на алкохола.

Нервната система (мозъкът) също се "отнастройва" от адаптирането към алкохола.

В резултат на това, дори и малко количество алкохол може да има по-силен и бърз ефект, отколкото преди.

Алкохолизмът, от друга страна,  преминава през няколко фази...

# 51
  • София
Абсолютна нетолерантност към пийващи господа. Имам много горчив опит с моя баща, който на дърти години само това му е у главата и отношението ми към наливащи се безконтролно мъже е негативно до крайност.
Повечето мъже излизат с извинението: в компания сме, не върви да не пия. А защо да не върви питам, задължават ли те? Щом аз мога да седна в заведение и да си поръчвам само вода въпреки коментарите, значи никой не е умрял от това. Слабия характер ме отвращава във всичките му форми.

# 52
0 ми е толерантността към алкохол. Без да съм имала общо с някой с изцепки.

# 53
То никой не е умрял и ако си седи вкъщи и не излиза с компания. Но човек излиза за кеф, не за да оживее. А за още по-голям кеф си сипва и едно питие. Това не е алкохолизъм, това е наслаждаване на живота, хедонизъм. Алкохоликът иска да се натряска. Хедонистът пие по малко, но качествено питие и с подходящо мезе.
Впрочем един заклет трезвеник често разваля кефа на компанията - изяжда мезето и после гледа осъдително Simple Smile

# 54
Ежедневното домашно пиене, което е норма у нас (дори да е в рамките на 1-2 бири или 1-2 "малки") е no-go за мен. Това е дефиницията на алкохолизъм, въпреки че много хора отказват да си го признаят.
Шофиране след употреба на алкохол също не толерирам, дори в минимално количество.

# 55

Впрочем един заклет трезвеник често разваля кефа на компанията - изяжда мезето и после гледа осъдително Simple Smile
Sweat Smile
...и прави пътека до тоалетната, защото пие вода, безалкохолно...

# 56
  • Out of the Mix
Лордзи, имал съм през годините няколко пъти, в които за цяла вечер, разбирай от 7-8, до 2-3-4, не се седи на чашка винце, а примерно бутилка, две, но трябва да знаеш как се пие (както и да е качество, не наливното в пластмасова расфасовка) - с храна, с хапване, това ми е мисълта. Всеки през живота си е имал някакви купони, на които някога е пийвал повече.

Иначе я разбирам и ЧС, щото такива моменти имам и аз, основно лятото, прибирайки се следобед е така ми се допива и на мен един Bernard с кеф, и никак не се лишавам, но това не е системно, реално не е пиене.
Плюс е полезно и пречиствам бъбреците. Joy

Съгласен съм, и че заклетият трезвеник разваля всичко, дори се самосаботира според мен.
Примерно, не може да си на бар, или на някакво събиране и да си на водичка, мега странно ще ми е, или да видя някой в ръка с чайче.

Чайовете, Органика и каквото си ги пия вкъщи, или на кафе.

Всичко е до дозата, качеството, количеството.

# 57
  • Пловдив

С моята не пушим и не пием.
Но не сме пълни въздържатели.
В момента от време на време пийваме по половин чаша хубаво вино е така "за пиниз" с вечерята, и толкова.
1 бутилка я лингоциме няколко дни.
Пием скъпи вина.

Твърд алкохол не консумираме.

Предпочитаме да сме винаги трезви на 100% и да "натискаме" над други неща ежедневно.

За "навик" да ти стане, абсурд, здравето, дълголетието и младоликостта си ги ценим, и съответно се грижим за тях, а това изисква съответния лайфстайл.

При шофиране на следващия ден, предната вечер не се близва, това е повече от ясно.

С моята  пушим и пием.
Но сме пълни хедонисти
В момента от събота на събота пийваме по бутилка/две/три хубаво вино е така "за пиниз" с обяда.
1 бутилка я лингоциме час/два.
Пием скъпи вина.

Твърд алкохол  консумираме.

Гаджето ми е по готино от гаджето ти! SmileSmile

# 58
  • София
Имам близки приятели, които не близват алкохол и не помня да са разваляли каквото и да е. С една от тях сме стояли като по-млади до сутринта по дискотеки и винаги е било много танци и много забавно. И аз съм излизала многократно без да пия и това не ми е попречило да подскачам и да се забавлявам.
В България натискът всички на масата да пият е необясним за мен.

# 59
В България натискът всички на масата да пият е необясним за мен.
+1

Въобще не мисля активно пиещите за по-забавни, по-добри купонджии, по-приятна компания на маса. В някои случаи дори напротив.

Общи условия

Активация на акаунт