Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 6 764
  • 269
  •   7
Отговори
# 240
Мерудийка, добивам впечатлението, че не държиш много, много на този мъж, щом си готова да му "намажеш ските"…
Изобщо не е готова. Само му дава ултиматуми, които той не изпълнява и пак си стои. Намалил от всяка вечер на през вечер и тя постоянно е на тръни! Уау, да, поставила е граници… малко са разпасани като държавните ни…
Тук да отбележа, че изобщо не твърдя, че мъжът е алкохолик, не ми е работа да квалифицирам хората.
Но притеснението, че не искала да го ограничава, пък в същото време, че си имала принципи, се разминава с действителността.

# 241
Разбирам я Мерудийка, че не иска мъжа и да пие и аз не понасям пиещи мъже, но не разбирам при положение, че тя е противник на алкохола как се е хванала с него щом в началото е пиел по 100-200гр. на вечер. Аз изобщо не бих стигнала до следващо ниво като разбера за пиенето, я тя дори се е омъжила и тръгнала да го променя. Или е видяла нещо в него, което я е грабнало или не знам...

# 242
  • Сф
Как да се е хванала. Гледала е други неща например: стабилност, интелект, външен вид и прочее. И аз имах такава позната. Тя не пие, приятеля и тогава се прибираше с по 2л.бира. Взеха се, сега не знам докъде са го докарали. Очевидно я дразнеше още в началото, но други неща са надделяли. После, както каза някой си е тото.

# 243
Здравейте. Да, при мен надделяха други фактори. Моят съпруг е добър човек и стабилен мъж. Държи на думата си и е честен, което е изключително рядко срещано. Той е по-темпераментен от мен, дори често ми казва, че е изумен от волско ми търпение. Живеем в симбиоза, но понякога имаме търкания. Няма как. И двамата сме силни характери и сме много различни, но някак си работят нещата. Не си пречим. Подкрепяме се. Минали сме през трудни моменти и сме били здраво един до друг.
Едно от важните неща за мен, е че обичам да помагам на животни. Той не е от този тип хора, но ми се е притичвал на помощ при нужда. Това е важно.
Заради тези фактори аз направих компромис с пиенето, както и той.

# 244
Значи все пак алкохола не те дразни толкова щом си го опознала и си видяла качествата му.

# 245
Значи все пак алкохола не те дразни толкова щом си го опознала и си видяла качествата му.
Преди пиеше доста и това ме плашеше. Пак казвам, че имам алкохолици в семейстовото. Единият от това си отиде млад, а преди това си разби семейстовото и си отчужди децата.
Дори и сега се тревожа за мъжа ми, но преглъщам. Надявам се, че няма да се влоши зависимостта и да няма последстия над здравето му.

# 246
  • София
Преди пиеше доста и това ме плашеше. Пак казвам, че имам алкохолици в семейстовото. Единият от това си отиде млад, а преди това си разби семейстовото и си отчужди децата.
Дори и сега се тревожа за мъжа ми, но преглъщам. Надявам се, че няма да се влоши зависимостта и да няма последстия над здравето му.
При алкохолици в семейството повече мислете децата си и трябва да се убедят да не близват, това се предава генетично. Описаният мъж е далеч от пияница, хубаво го мислите, но няма за какво, според мен.

# 247
При алкохолици в семейството повече мислете децата си и трябва да се убедят да не близват, това се предава генетично. Описаният мъж е далеч от пияница, хубаво го мислите, но няма за какво, според мен.
Благодаря Ви. И аз мисля, че сега проблемът е по-незначителен. Надявам се, че всичко ще е наред.
Относно семейството - това си ми е постоянна тревога, но няма как да огранича друг човек от нещо тотално, понеже се превръща в "забранения плод". Надеждите ми са, че с разумни разговори и взаимно разбиране, няма да се стига до неприятни ситуации.

# 248
  • София

Благодаря Ви. И аз мисля, че сега проблемът е по-незначителен. Надявам се, че всичко ще е наред.
Относно семейството - това си ми е постоянна тревога, но няма как да огранича друг човек от нещо тотално, понеже се превръща в "забранения плод". Надеждите ми са, че с разумни разговори и взаимно разбиране, няма да се стига до неприятни ситуации.
Ако имате подрастващи е трудно да ги ограничите, но ще ги дебнете. Свидетел съм как свестни деца се изпуснаха на принципа "Кво толкова", защото за едни наистина е така, но ако има пряк роднина по вертикала с алкохолизъм наистина не бива да се близва и не само алкохол, а и другите модерни екстри. Естествено, при тийновете плашенето води само до още повече привличане, но на адекватна възраст трябва да им се обясни сериозно, ако трябва и лекар да им обясни, че едни може и да опитват разни работи, да пийват по малко, други не.

А съпругът с няколко ракии седмично си е типичен български мъж, нищо екстремно. Проблем е, когато типичния български мъж обръща половинка ракия със салатата и след нея двулитрова бира с мусаката. И това е масово, но си е проблем.

# 249
Това с бирите двулитровки винаги ме е плашило много. Някои мъже ги пият като вода. Не знам как го правят.

# 250

Ако имате подрастващи е трудно да ги ограничите, но ще ги дебнете. Свидетел съм как свестни деца се изпуснаха на принципа "Кво толкова", защото за едни наистина е така, но ако има пряк роднина по вертикала с алкохолизъм наистина не бива да се близва и не само алкохол, а и другите модерни екстри. Естествено, при тийновете плашенето води само до още повече привличане, но на адекватна възраст трябва да им се обясни сериозно, ако трябва и лекар да им обясни, че едни може и да опитват разни работи, да пийват по малко, други не.

А съпругът с няколко ракии седмично си е типичен български мъж, нищо екстремно. Проблем е, когато типичния български мъж обръща половинка ракия със салатата и след нея двулитрова бира с мусаката. И това е масово, но си е проблем.
Абсолютно съм съгласна. С подрастващите е трудно да се намери правилният подход. Някои родители "смазват" децата си от изисквания и ограничения, други ги превръщат в "мекотели" с прекален либерализъм и липса на критерии. А, понякога, дори да правиш логично най-доброто, резултатът отново е неблагоприятен.
Аз примерно много негодувам, когато свекър ми кара племенниците ми да си топват пръста в питието му (обикновено ракия или бира). Това на какво учи тези невръстни деца? Косите ми белеят, когато попадна на такава ситуация. Но щом родителите позволяват, че и нямат против, коя съм аз, че да се меся? Както бях споделила, мъжете от семейството на мъжа ми са битови алкохолици до крак. Дори съм им го казвала в прав текст.
Ние все още нямаме наши деца, но ако някой ден имаме, няма да допусна такива дейности. Със съпруга ми имаме единомислие относно отглеждането на потенциално потекло. Той не е сляп и вижда кое е редно, кое - не.

# 251
  • Somewhere far away
Както има една приказка - пиянството на един народ.  
Тъжно , но е истина- в Бг масово се пие всеки ден и масово за хората това е нещо напълно нормално.

# 252
Както бях писала по-напред три бири са все едно 150 мл ракия по отношение на поетия алкохол. Обаче все пак не е същото. Например на море сте, или на планина, или на ски. На обяд, след здравия спорт, както сте пресъхнали от жажда една бира си заминава като нищо. После вечерта, като седнете в 19 часа, та до 22 часа, заминали още две бири. Обаче бирата се поема бавно и алкохолният удар по черния дроб е много по мек, отколкото от три малки ракии една след друга.

# 253
  • София
Тъжно , но е истина- в Бг масово се пие всеки ден и масово за хората това е нещо напълно нормално.

Не само в "Бг", хайде сега. В Италия и Франция се пие вино с всяко хранене (в един хотел на нашето море, но наеман кажи-речи изцяло от френски организирани пенсионерски групи, бяха сложили диспенсъри за вино по коридорите - ол инклузив, червено, бяло и розе - ако някой случайно пририта за вино, а ресторантът му е далеч). Северните народи са прочути с безпаметното си "уикенд пиянство". Британците пият като смокове, там всяко вечерно излизане да ти приключва с повръщане в канавката е най-обичайното нещо на света. Навсякъде по Европата се пие, просто пиянството на бедняците, това изпадналото, смрадливо пиянство, най-много се набива на очи и оттам по-бедните народи уж пием повече. Но за алкохолизма няма значение. Много алкохолици се наливат зад резбовани врати и в луксозни мезонети, на практика са същите, просто не правят същото впечатление, каквото вмисираните пияндета в селската кръчма.

# 254
  • Сф
Еее, как на ски и на обед бира. И после пак на пистата ли?  Пресъхването може да се утоли с много други неща , освен с алкохол. Както и вечер по 2, защото си на почивка. Simple Smile Горките майстори на спорта Simple Smile
Черна станция,  всеки има право да си живее както иска без да пречи на другите,  просто не мога да се съглася с омаловажаването на проблема с пиенето- генерално в бг се подценява, а 2, 3 бири са нищо! Пълни сме с битови алкохолици! Все е нормално да се пие, да се вари ракия и подобни,  а ако не пиеш - нещо ти има..не в ред 😁

Общи условия

Активация на акаунт