Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 145
  • 206
  •   2
Отговори
# 60
Аз също съм убедена, че химическото чистене не е магическа пръчка, и както при нормалното пране е възможно в определени случаи дрехите да не са напълно почистени. Не ми беше цел да сравняваме кой колко се поти И в тая тема Stuck Out Tongue Winking Eye Коя съфорумка беше с калиевия перманганат, време е да се включва Hug

# 61
  • Бургас
Взех, че залепих в колата над мястото, където трябва да има пепелник, на пластмасата там една поставка за нещо си. Поставката е кръгла с големина на монета от 20ст. и е с двойнозалепящо. Да, ама реших, че туй нещо повече не го ща и тръгнах да дърпам поставката. Нагоре - надолу, въртеливо, с приплъзване... Е не става! Усещам как ще издърпам поставката заедно с парче от колата.
Имате ли опит с подобно нещо? Как да я махна?

# 62
Купи си от вълшебния спрей за отлепване на етикети. Би трябвало да помогне.

# 63
Взех, че залепих в колата над мястото, където трябва да има пепелник, на пластмасата там една поставка за нещо си. Поставката е кръгла с големина на монета от 20ст. и е с двойнозалепящо. Да, ама реших, че туй нещо повече не го ща и тръгнах да дърпам поставката. Нагоре - надолу, въртеливо, с приплъзване... Е не става! Усещам как ще издърпам поставката заедно с парче от колата.
Имате ли опит с подобно нещо? Как да я махна?

С нещо тънко и здраво, конец за зъби от най-тънките, ще срежеш лепенката. Но ще остане следа, нея вече с мазно или знам ли.  Друг път ползвай лепенки на 3М, които се махат без следа!

П.П.

Аз ето тази я ползвам само за такива неща, защото има риск да ми среже венците, толкова е тънка и остра.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 11:16 от Черна станция

# 64
С какво импрегнирате велур? Моля, за изпробван препарат.

# 65
С какво импрегнирате велур? Моля, за изпробван препарат.
Има спрей за велур, избирате си цвят като обувките и пръскате.

# 66
Обаче цветните по принцип са само за боядисване, а за импрегниране има безцветни. Продават се и в магазините за обувки, и в спортните, например "Стената'.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 18:07 от Черна станция

# 67
Обаче цветните по принцип са само за боядисване, а за импрегниране има безцветни. Продават се и в магазините за обувки, и в спортните, например "Стената'.

Във цветните също има парафин, който предпазва от влага и същевременно освежава, но да, има и безветни, които само предпазват. Аз също си взех безветен за светло кафяви боти, имала съм и цветни за черен велур, освежава цвета.

# 68
Понякога когато пера халати за баня, пералнята ми не може да ги центрофугира добре на високи обороти-1200, дебалансира се, трака, мести се. Има ли някой друг подобен проблем и как сте го решили?

# 69
Понякога когато пера халати за баня, пералнята ми не може да ги центрофугира добре на високи обороти-1200, дебалансира се, трака, мести се. Има ли някой друг подобен проблем и как сте го решили?
Големи и тежки (поемащи много вода) дрехи пера с по-дребни и така се балансира - халатите пера с кърпи за баня смесен размер.

# 70
Ако са два халата не би трябвало да е проблем. С един може.

# 71
Имах такъв проблем с евтина пералня краун. В упътването пише да наместиш прането в барабана (разпределете равномерно?!!), което няма никакъв ефект, защото при завъртане пак се разбалансира. Това не било дефект на уреда, а "защита", която нямаше как да предполагам, че ще ме сполети! Единственият начин да започне да центрофугира е пълна пералня.

# 72
Аз забелязах, че и на по-ниски обороти, например 800, също не е проблем. Само при 1200 се получава така, това е максимума на моята пералня.

# 73
Пускай на 800 и после отделно центрофуга на 1200,ако може.

# 74
Какво мога да сложа в пералнята, за да обира косми, власинки, мъхчета? Чела съм за гъба за съдове, но не знам дали е добра идея и дали няма да се накъса на малки дунапренчета (това сигурно зависи и от качеството на гъбата). Освен това, притеснявам се по-грубата страна да не увреди дрехите. Пералнята е чисто нова, пускана само 2-3 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт