Пролетта навън дойде, първи крачки прави АВГУСТинското дете!

• 11 435
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Мерси за отговорите!
Аз забравих да ви питам още нещо, знам че много от вас сложиха петвалентната ваксина, хайде ако някой не го намързява да ми пише тя на колко пъти се слага, колко струва, и намира ли се вече, че си спомням че тръсехте на моменти от къде да я вземете?
Лъчо нали беше със забрана до сега за ваксинациите и вече му разрешиха, но само тези убитите, не дават другите, които държавата евтиничко закупува.

# 241
Ето,на това сега съм "хвърлила око":
http://www.pocket-lint.co.uk/reviews/review.phtml/1530/2554/tunk … and-luggage.phtml
Нали идва сезона,за хойкане  Laughing!АМА,много ми хареса,значи....

така като гледам това може и да ни свърши работа, ама не за път, а за всичките джунджури и джунджурчета дет ги носим на разходка  Crazy Laughing
Nana честита месечинка на твоето слънчице - желая му от сърце много здраве и хиляди усмивки - днес и моята майка имаше рожден ден та до сега празнувахме. Ето и една скромна почерпка от нас  party023 Wine Glass beer3 . Ще чакам да разказваш подробности за кръщането и разбира се много smile3509
Tony_M  Hug Hug Hug добре че  вече Жорко  е по-добре, нагушкай го силно от нас! А Лори също не пие никакви течности, освен ако не й дадем да пие от наште чаши - и затова съм й купила една обикновена пластмасова детска чашка и предлагам в нея ама внимателно, че се притеснявам да не я задавя.
Mama Igi и elia_gg и ние все още се кърмим и до преди 2-3 дни почти изцяло, но на мен си ми дойде в 4 месец, а и аз съм със секцио и все още отлагам прегледа Embarassed А аз аз съм и още по-зле - възвърнах си кг една седмица след раждането, но сега докато кърмих ги качих отново и то в повечко Embarassed Сега не ми стават дори и бременните дрехи Animal Pig
Mama Igi  Hug Hug Hug newsm17 дано всичко да е наред при твоето слънчице!
Ние най-накрая успяхме с хиляди трудности да съберем стерилна урина на Лори и сега ще чакаме от 3 до 5 дни за да разберем за резултата  newsm17 и се надявам да пиша вече само хубави неща при вас Embarassed
Ами ще свършвам, за сега Embarassed, че ще ми се скарате че пак пиша много Embarassed Embarassed Embarassed

# 242
Mama Igi ние взехме Пентаксим за Лори. Слагахме ги ако не се бъркам 2,3 и 4 месец и сега остана една инжекция, която се бие една година след последната - значи към година и 4 месеца. Мъжът ми ги купи четирите ваксини по  препоръка на педито, който ни предупреди, че трудно се намират и ги държим в хладилника, както ни обясни той. Взе ги от Търговската лига, и всяка ваксина струваше около 50 лв . Той ми даде телефона на склада 91 951 - може да се обадиш и да питаш дали ги имат в наличност. Ох, аз съм трудна в обясненията  Embarassed- дано съм ти била полезна  Hug

# 243
Иги, аз купувах Пентаксима за 68-75 лв. от аптеките. Така че инфото на vst80 е много полезно.

Аз цял ден обикалям по ясли и детски градини в околността да записвам и тук няма директорка, там няма места, не сме им в района и ей такива тъпотии слушам цял ден. Утре пак ще ги посетя, та да видим.
На всички болнички желая бързо оздравяване.
Бях обещала да дам рецептата на капките за нос, които ни помогнаха /на Стефан и на мен/, ама почти не разчитам рецептата. Разбирам само Гентамицин и Адреналин. Ама педиатрите ги знаят и в аптеките също. Сори, че не мога да помогна.
Явно във форума си нямаме "цветарки", никой не ми отговаря за розата Sad, а тя умирааа.

# 244
  • София
Добро утро от нас!

Калоян беше най-послушното момче тази нощ. Заспа в 21 часа и стана в 6.30 без да яде. Но аз снощи направо щях да умра. Пак качих кръвното на 150/100 и ми беше адски лошо, главата щеше да ми се пръсне. Дори не можах да пиша тук да ви питам за бабешки лекове, а направо легнах.

Мамо Иги Пентаксима, който и аз слагах на Калоян, се разпространява от Търговска лига. В момента в аптеките е около 62 лева - моя приятелка вчера купи на сина си. Малко по-късно като се включи в кюто ще я питам за телефони и ще ти пиша пак. Лично аз съм много доволна от тази ваксина, защото включва полиомиелитната ваксина и такава срещу менингит. Калоян не даде никаква реакция и трите пъти - нито ми е вдигал температура, нищо. Тук в Дружба също има една евтина аптека, от където аз преди 2 месеца взех Пентаксима за 55 лева. Ще проверя днес дали има и ако искаш може да ти купя, а пък ще се разберем как да си я вземеш.

За кръщенето - ние вече сме готови. Дрехите са купени, кръстницата е във вихъра си.  Laughing В събота ще дойде да му купи и колело. Та ще се разхождаме вечер с него. Laughing Хайде че стана много дълго.

Приятни разходки и усмихнат ден!

# 245
  • София
Здравейте,момичета Heart Eyes
Аз тези дни здраво го закъсах SadИзвадиха ми зъб,което само по себе си беше ужасно,защото той беше изцяло разрушен и вече счупен под венеца и самото вадене беше трудно,а и болезнено,защото не ме хванаха упойките SickЗа съжаление обаче нещата не свърват до тук-раната даде усложнения и днес трябва да отида,за да отвори и да изчисти(той каза кюртира #Crazy) вътре,да сложи лекарства и да прави промивки и най-гадното е,че ще ми изпише антибиотик ooooh!Знам,че пеницилиновата група антибиотици могат да се пият докато се кърми,но на мен пак ми е гадно,а и откакто ми е извадил зъба съм все на болкоуспокояващи,защото иначе не се живее CrazyГадна история Sick
Иначе моето детенце е много добре,пу-пу LaughingВсе така подвижно и весело WhistlingСега от 9.30 сме на консултация да видим дали сме успели да лепнем някоя калорийка на шаващото дупе JoyЗа сега спирам,за да се приготвяме и се надявам после да съм в състояние да напиша как е минала консултацията Hug
Съжалявам,че не се включвам по въпросите,но дано да ме разберете Embarassed

# 246
  • София
Здравейте майчета на августински сладуронковци, шошонковци, шушумишки и т.н.
Много ви благодаря за отговорите, помогнахте ми и то доста, сега само да се обадя на джипито на Лъчо и да я питам кога да отидем да слага ваксините, лошото е, че Лъчо непрестанно с някакви сополяци, дали са от зъбите незнам, но му е запушен носа, даже понякога го чувам как нещо си хърка на носоглътката навътре и се плаши и скимти... Сигруно така няма да иска джипката да слагаме никакви ваксини. Но поне да си ги набавя мога. Значи може да се наложи да дадем 200 лв наведнъж, уф не е много добре това, но ще говоря с нашия татко как да го направим.
Ние от 8 май отиваме в санаториума на Сандански заради астмата на Лъчо, има ли някой друг по това време там, знам че една мама ми остави телефони на лични, само не разбрах те по кое време ще са там.
А тези почивни дни къде ще бъдете? Аз още се чудя къде можем да се разходим, че 4 дена са си това, не е малко....Похвалете се за вашите планове.
Лек ден ви желая.

# 247
  • гр.София
 През почивните дни ще ма-ам крачоли по София,за съжаление, ще чакам вие да се похвалите,кой къде е пътувал!
 Видях снимките на Ния и Ивчо Heart Eyes
 Блу,благодаря,че си ни сложила актуално фото,въпреки че София мяза на колхозничка с тази забрадка Simple Smile
 Ралка,моята роза умря,мога само да дам акъл,как да я умориш.Докато скиториш,влез в цветарски магазин и питай продавачката какво да правиш.  За градините чух,че се записваш първия работен ден след 1-ви януари на съответната година. Но със сигурност има и други начини.

# 248
Привет на всички  Simple Smile
Влизам да се похваля ,че тази сутрин станах леля ма момиченце ,
Преди малко ми се обадиха че жената на девера ми е родила със секцио сутринта ,
По късно ще звънна за подробности че майчето още не било излязло от упойка
Пожелавам лек и спокоен ден на всички

# 249
  • гр.София
 Ами, Ели, да ви е честита братовчедката Peace

# 250
  • В ЛЮтеницата
еййй, изпуснах нишката....
С тоя малък дявол не мога вече и да чета, а камо ли да пиша... Много е дива и смела, а много реве като се удари, което естествено се случва често. На спалнята пълзи като хлебарка, в кошарата не стои сама, а реве и по цял ден сме на ръце или се водим да ходи. Навън седи в количката само докато спи, но не дава да й обуя обувки или ако ги обуя - има 101 начина да ги махне, та и там сме на ръце. Иначе чакаме "петио еуемент" някъде отгоре и пак дъвче всичко и се лигави ужасно...
Ето пак се оплаках и ми свърши времето - как не му се приспа на това дете за по-дълго... Twisted Evil

# 251
  • София
Здравейте! Hug
Честита племенничка на  eli_ymbouquet Да е здравичка и весела! А че ще е добричка то се знае - моята зодия е време за реклама Mr. Green Simple Smile
Бубче, Нана, стискам палци да се оправите по-бързо! Peace
blanc , кога да направим люлинската среща?
Ние днес затвърдихме пилешкото, но нещо не го харесва Thinking И на пуешкото се мръщеше.  Rolling Eyes
Какви почивни дни, какви 5 лв Mr. Green Ние сме си тук, няма да се отървете от мен Wink
Опс, някой се напъва Joy Отивам да го оправя.
 Heart Eyes

# 252
Привет и от нас днес!
Честита племенничка на eli_ym!!!  bouquet Да ви е жива и здрава, весела и послушна!!!

Ние да се похвалим, че си имаме от вчера шесто зъбче Grinning Отгоре вече ги е наредил 4-те предни, с отдолу са двечки. Явно доста го тормозят, че нощем често се буди и иска да суче. Давам му да суче на детето и да се успокоява, че да мога и аз да поспивам. Дано да се поуспокои малко сега, освен ако не избиват и други зъбчета.
А и друго да се похваля - снощи ни донесоха играчката от Памперс - жирафа, много се кефя Grinning Grinning

Нашата ваканция в Плевен продължава Grinning, а за почивните дни сигурно за малко ще си отидем до село да видим и прабабата и прадядото на Ники. Иначе сме на разходки по цял ден и на мен не ми остава много време за нета.

Хубав ден на всички!

# 253
Здравейте  Hug,

Аз изчезнах, ама нямах настроение да пиша. Дядо ми почина преди няколко дни много внезапно - беше си на крака, с акъла и ,ей така, за няколко минути си отишъл..... Спирам....

Ходихме до селото на мъжа ми и най-накрая се запознах с баща му, който се оказа изключително благ човек. Много добре изкарахме, баби и дядовци непрекъснато ми дърпаха Ирма от ръцете. Тя отказа зеленчуковото пюре там, но иначе се държа прилично. Само че докато пътувахме, ми извади душата. Мина времето, в което заспиваше щом подуши колата - сега иска да е права и да ми се катери по главата. И това 3 часа, направо ми скъса нервите!

Бяхме на консултация - Ирма е 70 см. и 8,070 кг.  LaughingНепрекъснато се опитва да се изправя и се ядосва, когато не успее. Най-накрая й купих и буйки, които са й добре, но тя не може да свикне още с тях - много е смешна...

eli_ym , честита племенничка!  bouquet

# 254
  • гр.София
 Elwing, щом заедно ще пазим града през празниците,ще ти пратя СМс-да се видим ,ако не се появят и други мераклийки.
 Освен това,внимателно дебна рождениците в началото на бг-мама Wink

Ммария,съжалявам за дядо ти Tired

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 12:44 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт