С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 121
  • 11
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема!

Нашите бебета:

Октомври :

Мама Believe с момче, роден на 18.10.2024

Мама aumi с бебе Атанас, роден на 30.10.2024

Ноември:

Мама A.D., с момчета близнаци, родени на 01.11.2024

Мама sisi11 с бебе момченце, роден на 08.11.2024

Мама ELDB с бебе Йоанна, родена на 19.11.2024
Мама vessy417 с бебе Борис, роден на 19.11.2024

Мама Avaa00 с бебе момиченце, родена на 21.11.2024
Мама MamaUraganxxx с бебе момиченце, родена на 21.11.2024

Мама funn с бебе Виктор, роден на 22.11.2024
Мама Eti1995 с бебе Далия, родена на 22.11.2024

Мама mini zucchini с бебе момиченце, родена на 25.11.2024

Мама Малката Госпожица Мърморана с бебе Алис, родена на 27.11.2024

Мама Wild_Angell с бебе Виктория, родена на 29.11.2024

Декември:

Мама wesi.kostadinowa с бебе момче, роден на 02.12.2024
Мама Dimitrova_s с бебе Константин, роден на 02.12.2024

Мама Icyyyyyy с бебе Денис, роден на 3.12.2024

Мама Selly_с бебе Кайра, родена на 4.12.2024

Мама Kiwito12 с бебе Ивайло, роден на 5.12.2024

Мама Sisi002 с бебе момиче, родена на 11.12.2024
Мама Dayana SS бебе Ростислав, роден на 11.12.2024

Мама Le Strange с бебе Теодор, роден на 12.12.2024
Мама Dom.anais с бебе Пресиян, роден на 12.12.2024
Мама mаrtIna с бебе Симона, родена на 12.12.2024
Мама Beelove с бебе Калоян, роден на 12.12.2024

Мама DilyanaValian с бебе Бранимира, родена на 13.12.2024

Мама D.Georgiewa с бебе Самуил, роден на 14.12.2024

Мама milena_miladinova с бебе Боряна, родена на 16.12.2024
Мама G.G15 с бебе Даяна, родена на 16.12.2024
Мама gigato2 с бебе момиченце, родена на 16.12.2024

Мама falan1 с бебе Яница, родена на 17.12.2024

Мама Lex* с бебе Йоан, роден на 18.12.2024
Мама Дух с бебе момченце, роден на 18.12.2024
Мама DeSita с бебе София, родена на 18.12.2024
Мама Мо36 с бебе Елена, родена на 18.12.2024
Мама koketka123 с бебе Петър, роден на 18.12.2024

Мама Loliana с бебе Георги, роден на 19.12.2024
Мама Albratra0z с бебе момиче, родена на 19.12.2024

Мама Сияна Костадинова с бебе Катерина, родена на 20.12.2024

Мама Ra22 с бебе момче, роден на 23.12.2024
Мама Jollie с бебе момче, роден на 23.12.2024

Мама Dani_mam с бебе, родено на 26.12.2024

Мама pifiella с бебе Ноа, родена на 27.12.2024

Мама bu2020 с бебе момиче, родена на 28.12.2024

Мама Лятна буря с бебета близначки Биляна и Рая, родени на 30.12.2024

Мама mamelitka с бебе Божидар, роден на 31.12.2024

Януари:

Мама Moon1 с бебе момиче, родена на 03.01.2025

────────────────────────────────────────────────────────────
Момчета: 24
Момичета: 23

────────────────────────────────────────────────────────────

Стари теми (Бременност с термин месец...Декември):

Тема 1
Тема 2
Тема 3
Тема 4
Тема 5
Тема 6
Тема 7
Тема 8

Стари теми (Родени 2024):

Тема 1
Тема 2

| Линк към затворената ни фейсбук група, в която ще бъдете одобрени само след като отговорите на въпросите "кой е ника ви в бг мама" и "кога е термина ви" https://www.facebook.com/groups/737483785170060 (Ако имате проблем с линка, пишете на лично съобщение и ще Ви пратим нов). |

Ако някой не е в списъка, а иска да бъде добавен, нека пише тук или на лично съобщение! Christmas Tree

# 1
Благодаря за новата тема. Някак емоционално ми стана като видях тортата с единичката.

# 2
И аз съм така. Колко бързо мина. Сега като гледам снимки и клипчета и се чудя наистина ли беше толкова малка. Имам чувството, че много бързо порасна. Не разбрах как и кога. 🥹

# 3
G.G15 благодаря за новата тема, много е свежа и празнична. Започнахме ние да правим стъпки като се държим за ръце, но сама да мебелите - не. 🤔 И аз ѝ омръзвам 🤭 няколко часа и съм аут, търси разнообразие. Майка ми иска да я вземе за една вечер 🥺 за първи път без детето, не знам как ще издържа аз, от другата страна май няма да има проблеми, с удоволствие ще си почине от мама 😢 Ох не знам кога пораснаха мина толкова бързо, ще ми се да забавя времето ☹️☹️☹️ наистина е като един миг, цяла бременност секундите броях и времето не минаваше, а сега един миг и скоро на 1 година 🥹🥹🥹🥹 моят мъж не ме разбира, много е щастлив, че вече може да общува и играе с детето, но мен ми липсва малкото пухче. Все по-независимо дете става от мама 😢😢😢 имам чувството, че годините ще излетят така и ще бъде голям човек, докато плачеше от колики, вече прави първи крачки, мога да я нарека дете, със сигурност не е бебе вече 🥺🥺🥺

🤭 Все си мисля, че единствената причина да се реши някой на второ, трето т.н. дете е за да премине отново през този така очарователен период 😍😍

# 4
На мен често ми е гузно, нашите колики продължиха дълго, аз постоянно бях изморена и изнервена и не успях да се насладя на първите месеци както ми се искаше. 😔 А никога вече няма да е толкова малка.

Да, наистина сякаш като бяхме бременни времето минаваше страшно бавно, а сега...

# 5
Джи, не, разбира се, че нямам нищо против. Дори да си призная малко мк тежеше. Радвам се, че се зае, много хубаво си я направила. Heart

Гигато, ще видиш, че колкото повече растат, толкова по-хубаво става. Превръщат се в човечета, правят интересни и забавни неща, започват да говорят, понякога много смешни работи, друг път пък доста дълбоки неща. Днес мъжът ми попита голямото дете какво му правят чорапите в коридора, и то с един много свеж артисцизъм и жестове каза "ами те там си живеят" Joy
Топлината на спането и гушкането се сменя с друг вид топлина, а и още се гушкаме и четем приказки за лека нощ, а после и слушаме аудио приказки докато заспи. Още много години ще са си нашите малки дечица. Понякога много ми се иска Зари да расте по-бързо и да става самостоятелен. Обикновено когато са двамата накуп у дома и мен ме хваща леко депресията. А в други моменти, като съм по-спокойна си му се радвам. Но с големия имах това влюбване тип "ох не искам никога да пораства", с малкия - не. Може би защото разбрах колко е грешно това желание и до какви огромни вреди може да доведе.

Джи, радвам се, че се е оправила девойката. Аз като стара свекърва (стара съм и ще съм свекърва два пъти, дай Боже) само са кажа, че антибиотик се дава при а) бактериална инфекция и б) бактериална инфекция (вирусна прераснала в бактериална). В останалите случаи нищо не прави, само вреди. Щом лекарката го е изписала сигурно е имала съмнения, че е прераснало в бактериална инфекция.
Много малко родители се наслаждават на каквото и да е в родителството. Винаги има вина, въпроси, търсения, притеснения и нервност. Не го мисли така, направила си каквото си могла там и тогава.

# 6
Като каже “Ноа, не!”…драмата идва.
Намусва се и почва едно реване. Скандално. Не съм очаквала толкова рано да пада назад и да се търкаля. Рита ме като се опитам да го успокоя. Бута ми ръката 😀

# 7
  • Пловдив
Джи, чудна темичка ❤
Да си кажа, и на мен ми е емоционално и меланхолично и малко гузно. Като са две, се опитвахме да спят повече на кошарата и рядко в нас. Нямаш време да обърнеш внимание и на двете и ми става гузно. Гледайки снимки и клипчета и си мисля - наистина ли бяха толкова малки, не мога да го повярвам. Сякаш не е било и винаги са си били като сегашните бебета.
И да, ако имам трето, искам да мога напълно да му отделя време и внимание, въпреки че с две каки едва ли би било възможно.

# 8
Благодаря за новата тема. Включвам се и аз, отдавна не съм писала. Моето мъниче навърши вече годинка, напълно споделям вашите чувства и терзания. Даже второто имам чувството, че расте и времето минава 5 пъти по-бързо от първото дете. Хем е супер вълнуващо как постоянно се променя и става едно малко човече с характер, хем е тъжно колко бързо минава и стават големи (на големия му падна първото зъбче и там много страдах - на бебето тъкмо избиват, кога избиваха и неговите, кога вече падат).
И аз усещам, че му става скучно с мен, въпреки че е страшна лепка и често не ми дава дори да го оставя на земята до мен. Но примерно седим си на земята в детската и той изведнъж се втурва с боен вик към хола, където работи баща му и започва да се закача с него. Естествено появя ли се веднъж, после не мога да изляза от стаята.
Не е проходил още, но все по-често застава изправен без да се подпира и се движи по мебелите.

# 9
Здравейте и от мен. Аз почти не съм писала, но ви чета редовно. Присъединявам се към леко носталгичното ви настроение. Нямам търпение за всичко, което ни предстои с юнака, но в същото време знам, че ще ми липсва отново да е толкова мъничък.

Иначе при нас също са големи ревове като кажа "не". Характерчето се проявява. Satisfied Вече прави крачки сам, иначе ако го държим за ръка може и да тича. Satisfied На мен честно да ви кажа единствено драма ми е храненето. Минахме на частна кухня, харесва му, хапва си, но все още предимно пасирани неща (и кухнята идва пасирана), а знам, че вече съм поизпуснала момента да му давам "нормални" храни и това леко ме напряга. Просто не знам как да направя прехода - той дори в храната от кухнята, когато има някакви супер малки парченца, трудно преглъща, гагва, не я иска, случвало се е и да повръща. Отделно от това постоянно имам страх, че ако му дам да "ръфа" нещо или му дам някакви по-големи парчета, ще се задави. Той дори не се опитва да дъвче, директно гълта. Имате ли някакви съвети в тази насока?

# 10
Джи, благодаря за новата тема.
Кога мина това време и аз не знам. Все едно беше вчера, когато беше толкова мъничък и само спеше и ядеше, а сега няма спирка 😅 от няколко дни прави крачки с уокъра, много му харесва и да кляка и става (само като го гледам и имам мускулна треска 😂) и все повече проявява характер. Инат ще е като мен.. Като кажа "не",ме поглежда хитро и повтаря белята отново. Ако иска нещо и не го дам, започва рев и тръшкане. И със сигурност му е омръзнало да ми гледа физиономията и да ми слуша гласа, но през повечето дни сме само двамата, в някой дни и баща му си е вкъщи през деня.

Избива му кътник, кисел е, на моменти реве за и от всичко. Вечерно време все по-трудно си изпива млякото и се чудя на зъби ли да го отдам или е нещо друго. През деня си изажда храната, понякога със мрънкане, но си я изяжда, та не зная.
Имам едни прахчета от Англия Teetha, мисля, ако стане по-зле положението да ги пробваме.

От една страна нямам търпение да идва декември и нашите да се приберат за малко, много им се радва, а те се разтапят от него, от друга страна не искам, защото с всеки ден малкия расте и вече не е бебето, което беше и ми е някак мъчно, че така бързо минава времето.

# 11
Благодаря за темата, Джи! ❤️
Честит рожден ден на дечицата, които вече са навършили годинка, да са много здрави и любознателни. 🍀

И на мен на моменти ми е малко носталгично, усеща се определено, че бебешкият период си тръгва. Вече ми липсва аромата му на новородено... От друга страна е много готино да го наблюдавам как всеки ден научава по нещо ново и опознава света.

От сегашна гледна точка бих се притеснявала по-малко за някакви незначителни неща, взимам си урок за следващото дете. 😄

Ееехх, миналата година по това време лежах и ставах само до тоалетната, сега това е любимото помещение на Тео и търча след него да не докопа нещо, как се променят нещата само... 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт