С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 3 146
  • 118
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен. Виждам, че всички са станали бърборковци. Боряна също бърбори по цял ден, ходи хваната за ръце, не смее да се пуска, но пък не се спира и постоянно е в някакъв вид движение, по дивана се придвижва, чете си книжките, сочи с пръст. Снощи посочи луната и казва 'виж' 😍😁 В последния месец обаче нощния сън се развали, взимаме я при нас и пак не се успокоява. Иска да се изправи, да скача. Няма зъб на хоризонта и в началото го отдавах на това, че ще прохождат, но вече си мисля дали не е време за една дрямка. Знам, че е рано и това се случва около годинката, но тя никога не е била поспалива 🤔 Някое диваче вече да е минало на един дневен сън?

# 76
  • UK
Моето, за съжаление. На нея й е добре, но на мен втората дрямка определено ми липсва.

# 77
Моето буквално от 2 дена е на 2 дремки, до преди това беше на 3. Много бавно ми се развива, милия.

Вчера го водих на Бебешка пиеса, очарована съм как е измислено точно за тази възраст и още повече, че малкото човече седя в мен и не мръдна. Очаквах да обикаля.

В рамките на седмица за втори път ми се случва напълно случайна лельо-баба да ме пита къде съм го извела това дете на тоя студ. Какво им е работа на тея хора не мога да разбера, а то дори не беше толкова чак пък студено. По тяхната логика като дойде ноември та до май аз трябва да се завра вкъщи и да не излизам ли, какво? (каквато между другото горе долу е логиката в детската градина на големия). На втората директно на въпроса защо съм го извела в тоя студ отговорих "да го простудя". Какво очакват, къде и е работата?!? Аз дори не съм от майките дето постоянно излизат, доста често като ми е неприятно времето не ми се занимава. А то си е облечено детето, с космонавт, с чувалче. Оф ама и аз какво се връзвам, не можах да свикна за всичките тря години.

Иначе може би стандартни драми - обличането е ад, или се гоним по спалнята или крещи и се извива.

Нищо не иска да яде! Ама нищо. Докато готвя примерно иска от всичко което види, но седне ли на столчето и ми бута всичко, хвърля, маже.... Ужас! Хем ми е гузно, че не му осигурявам много разнообразно меню, хем нямам стимул да готвя. Нито пък да взема детска кухня, да дам 15 лв и да я хвърля по земята

# 78
Сиси, моят още спи по три пъти.  Не сте бавни.
Ние сме много мързеливи и сигурно е като нас 😀
Къде го води на бебешка пиеса? Искам и аз да го заведа.
Иначе той е болен и днес за втори път бяхме да го преслушат. Уж всичко е наред, уж нищо му няма, ама точи сопола и слагам капки за нос + инхалации.
Отложих фотосесията за рождения ден, не мога болен да го водя по хората.
Пу-пу яде всичко. Аз му готвя + отварям по някое пюре като са празни домашните бурканчетата. Взехме телешко от един съсед и утре ще правя кайма за бебето. Супер вълнуващо 😂
Започнах да го включвам в нашата храна. Днес вечеря половин пълнена чушка с ориз. Като яде и имам мотивация да му готвя. Така че напълно те разбирам, ако откаже нещо и ми става тъпо колко време прекарах в кухнята и как го плюе.
Правя му чай от шипки и лайка. Давам вместо вода, много му харесва.  Педиатърката така каза, че докато е болен мога да заменя водата с начукани шипки попарени с 85 градуса гореща вода, престояли 24 часа. Така витамин Ц-то се усвоявало най-добре.
Ноа одобрява всички нишестета, кремове и смеси, които бъркам.
Кексове и баници - не. Супа яде всеки ден с малко сухар или фиде. Вече не пасирам. Много е смело и безотговорно, но има 8 зъба и трябва да ги ползва по предназначение. 😀
Пс: във Фантастико са бая намалени пюретата на Гербер.
И щях да забравя - според педиатъра има лек вирус, според майка ми е болен, защото лази гол по плочките и му е купила 4 скандални елечета от Тему в размер 2-3 години, за да са му дълги и на кръста 😀😀 Те са чист найлон, ама да топлят!

# 79
Бебешката пиеса е в Столичен куклен театър и покрай нея видях че има още две - три постановки подходящи за възрастта, ще следя програмата за следващите месеци.

О, според бабите все са голи/боси, все ще настинат... Няма оправя там 😁

# 80
Момичета, мислех, че само Мони е на 3 дремки. Радвам се, че не сме единствени. Тя от около месец се буди в 6 и така няма как да навърже деня с по-малко.
Тази нощ беше лудница - пробиваше й зъб. Ако не ни будеше тя, будеше ни кучето, което е с разтройство 🫣. Можете ли да си представите какво парти беше? Чак оферирах каката да си остане вкъщи, за да я гледа (не сериозно, разбира се), ама тя се оправи по-бързо от всякога или отпраши към училище.

# 81
Ох супер отзив и аз му се каня на детския театър, но не бях сигурна дали си заслужава 🤗❤️ има и опера 🤭🤭🤭

# 82
Ох супер отзив и аз му се каня на детския театър, но не бях сигурна дали си заслужава 🤗❤ има и опера 🤭🤭🤭
Ще дебнем за дати през януари и февруари.

# 83
За операта с баткото все се канех, но все изкупени тея билети. Ще дебна и за там, със сигурност са интересни такива неща на мъниците.

Много се чудех, но го заведох на баткото на тържеството в детската градина и колкото и да нервничеше от следенето на едно място, като почваха някоя песен и гледаше със страшен интерес

# 84
Аз докато похваля моето диваче, че имитира мечката, тя спря. Сега като я питам само ми се смее и се обръща настрани. Новото ни е лепене на стикери на леглото, много й харесва, цялото й легло е в стикери от Джъмбо, като препоръчвам тези, които се водят 3D, по изпъкналите, тях и сама успява да ги отлепи и залепи, с обикновените се затруднява. Едната част аз си я лепих, то си личи коя. Grinning

Искам да попитам дали някой е вземал от снаксовете на Pureo? Има коледни бисквитки, маслени, с маслини и т.н, пише 1+, та мислех да поръчам, но ние нали имаме проблеми с дъвчене и давене, та ако са много твърди и сухи няма смисъл, тъй като няма да може да ги яде.

# 85
  • Пловдив
Как сте с яденето? Ние имаме огромен проблем последната седмица - две. Не искат да ядат и ядат само ако им отвличам вниманието с някакви предмети, които те ядат и хвърлят - кутийки, лъжици, пакети мокри кърпи. Ужас е. Сигурно сама съм създала тази асоциация, като съм им дала нещо, за да ги залъжа, но вече без това не се яде. Отделно отказват всякакви парчета на пюрета и още ядем пюрета за 6-7 месеца. Иначе се мъчат с бисквитки, плодове, кашкавал на парченца, но те да си го държах в ръката, на пюре нищо с парчета.

# 86
Пробвали ли сте да давате парчета от много добре сварена тиквичка? Хем е мека, хем парче.
Нашият 1ви РД мина. Много емоционален за мен. Бебокът нищо не разбра. Не сме му купували подаръци. Събрахме се в една къща за гости, за да мога да побера всичко живо и така.

# 87
Лятна буря, ние сме точно на същото положение с храненето. Пасирам пюрета с парчета, за да има някакво разнообразие, че тези, които са с гладка консистенция на мен ми омръзнаха, със сигурност и на малката и втръснаха като вкусове.
Аз току-що поръчах тортата за РД.

Стана ми супер емоционално и сега я приспивах с усмивка като идиот. Понеже самото раждане не ми остави хубав спомен, а и целият 12.12., се опасявах, че на този ден ще ми се връща неприятната емоция. Засега няма и спомен от нея, а само емоцията от всеки ден през тази една година, в която съм гушвала малката и си мисля каква късметлийка съм, че ни е в живота.
Иначе тя се очертава силно характерче и баща й се шегува, че партито ще е с тема "1 гадинка на 1 годинка". 😄

# 88
Марти, честита годинка🤪
Буря, същото е. Телена бъркалка, дървена лъжица, цедката и както яде, скача от стола и тръгва.
Днес не си яде заешкото, вчера три лъжици само супа. Обедите почна да ги отказва. Точно от две седмици.

# 89
И при нас е същото. Не иска да яде, ако не се разсейва с нещо, имаме си определени предмети Grin Първите няколко лъжички хапва, но после сякаш му става скучно и почва да мрънка и отказва категорично храната, а си личи, че му харесва. Има ли някой, който е успял да премахне тази асоциация по някакъв начин?

Общи условия

Активация на акаунт