Лидл 195 - Предколедни настроения

• 76 323
  • 805
  •   1
Отговори
# 690
Вчера купих от настолните седмични планери и сутринта видях, че няма дати - много неудобно! Отвън са сложили 2026, но то няма смисъл да пишат година, като няма никакви дати вътре. Подозирам, че са ги забравили.... ех, ще трябва да купувам друг. За пръв път виждам такъв календар. То си е тефтер всъщност, не календар.

# 691
На същото мнение съм за зелето, но след като всички около мен го одобряват помислих, че аз не мога да го оценя.

# 692
Взех бамя, защото обожавам -отровно солена.
Някой знае ли дали сьомгата в тарелки - 8 парчета е прясна или размразена? Пише охладена и толкова. При нас беше намалена на 14 лв. килото със срок днес и взех. Обаче се оказа, че имам и други неща за готвене и никой не желае риба, та се чудя дали мога да я замразя

# 693
  • Sofia
И аз взех от същата и я метнах във фризера. Ще гледам бързо да я хапнем.

# 694
Много ми харесват пърленките от пекарната. Продават и замразени във фризерите, те същите ли са като вкус с тези от пекарната и готови ли са? Трябва ли да се пекат или само се размразяват?
Мога ли да ги държа в хладилник, а не във фризер няколко дни и гръцките питки също?

# 695
Някой има ли наблюдение по кое време изкарват кашончетата със зеленчуци и плодове за 5лв? Вчера за първи път видях такива кашончета и докато се усетя едно момиче взе 3 бр и край свършиха. Аз ли изпускам момента не знам. Иначе ми е много любопитно да взема да видя какво има вътре.
Целта на кашончетата е да не се изхвърля храна, а не да си го вземеш вкъщи, защото струва 5 лева. Това по повод на момичето с 3-те кашончета. Няма как в нормално домакинство да се употребят 3 кашончета преди да се развалят.

Целта на кашончето не e неизхвърлянето на храна, а е с цел Лидл да си осигури 5лв от продукти за бракуване и да си намали загубите. Ако и на клиента му е изгодно, добре дошло "имаме сделка"... Stuck Out Tongue Winking Eye
Иначе можеха да са на символична цена 50ст. или просто да ги дават безплатно, достатъчно нуждаещи се хора има. За който няма, хич не са малко тези 5лв.

Относно това дали някой си е купил 3 кашончета, нищо странно не виждам. Може да си правят консерви, сладко или да си замразяват в зависимост от съдържанието им. Има как да се употребят, а и може за роднини и съседи да се взима, щом взимат, значи им трябват.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 15:24 от alllllimei

# 696
Някой знае ли дали сьомгата в тарелки - 8 парчета е прясна или размразена? Пише охладена и толкова. При нас беше намалена на 14 лв. килото със срок днес и взех. Обаче се оказа, че имам и други неща за готвене и никой не желае риба, та се чудя дали мога да я замразя
При месата вариантите са 2 - или Прясна = свежа, или Охладена = размразена!
Някъде го бях чела, че така се обозначават.

# 697
При месата вариантите са 2 - или Прясна = свежа, или Охладена = размразена!
Някъде го бях чела, че така се обозначават.

И аз имам подобно подозрение, но не съм сигурна. На другото филе обаче изрично си пише размразено, а тук нищо.
Нямам избор, та го метнах във фризера. Не съм доволна.

# 698
Аз взимах и ядохме Wink много е хубава размразена е и нарязаха на парчета.
Също така съм замразявала , и после месец или два от фризера във ер фраера супер си е нищо не и е нарушило вкуса.

# 699
Много ми харесват пърленките от пекарната. Продават и замразени във фризерите, те същите ли са като вкус с тези от пекарната и готови ли са? Трябва ли да се пекат или само се размразяват?
Мога ли да ги държа в хладилник, а не във фризер няколко дни и гръцките питки също?

Същите са като от пекарната. Трябва да се доопекат за десетина минути. Съхраняват се във фризер и се слагат във фурна/ейрфрайър направо замразени. В хладилника като постоят се размразяват и не съм сигурна колко време би се запазило качеството им така.
Редовно ги купувам да правя с тях сандвичи за училище - вътре са като джоб.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 21:30 от GG*

# 700
Киселото зеле на авис го върнахме днес.

Едното хем развалено, хем цялото е изядено от бобулечки. Отврат. Миналата година взимахме от Кауфланд и беше добре, но не помня на коя фирма.

# 701
И в Кауфланд в момента има на "Авис"...

# 702
И в двата (лидл и К) магазина зелето от кофите не става за сарми.
По добре вземете буркани лист кисело зеле.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 08:58 от *Биле омайно

# 703
  • у дълбоката провинция
В Лидл дали има в асортимента кашкавал на конци?

# 704
И аз изхвърлих зелето. Кошмарно гадно, но не ми хрумна да го върна.
Ще запомня никога повече да не купувам зеле от лидл.

Общи условия

Активация на акаунт