🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 2 591
  • 57
  •   13
Отговори
# 45
  • София
Един въпрос не ми дава мира...
Защо праведните са сигурни, че няма трети предател?
Глория разкри Бачорски и Мая, но никой няма съмнение за някой друг.Защо?

Аз чух Коджабашев на два пъти на кръглата маса да говори че предателите може да са 3ма.

Е, то Коджабашев си показа, че не е много наясно с правилата с изказването, че гонейки предателите на последните маси, на финал ще са само праведни.

Иначе - вероятно някой от гледалите чужди сезони е коментирал, че най-вероятно са 3-ма първоначално и в предвид как се разви играта до тук - вероятно са се досетили, че е така.

За следващата серия - Бачорски, ако е хитър, трябва да привика Ева и Владо за ултиматум - тя почти сигурно ще откаже, той също, та ще намали бройката на "сигурните" праведни. Без да му се налага да чака маса - а и то остана само една. И победителят в този случай е почти ясен - ако е Глория - вероятно ще я разкрият и нея на финалната - печелят праведните. Петканов - същото, но не вярвам да е той. Венци - печели предател, защото ще изгонят Бачорски и евентуално още един праведен на финалната маса и ще заявят, че са сигурни, че няма повече предатели между тях.

Все пак - дано не съм права и по друг начин да се развият нещата, но ще видим.

# 46
Няма как да е Ева, тя беше в промото и беше с различни дрехи спрямо масата. Бачо ще вземе или Дани или Венци. Владо просто забравете да бъде предател.

# 47
Сигурен ли си? За убийство на конклав (не ултиматум) мисля винаги са неоходими най-малко двама предатели, поне не си спомням еднолично убийство.

Ами ето ти нашенски прецедент. Няма как да има ново вербуване в последната вечер. Така че ако изгонят предател следващия път и все пак има убийство (а то трябва, че бройката не излиза), ще е излъчено от един останал предател.
Нововербуван предател да е бил изгонен преди да е имал шанс за убийство се е случвало в чужди сезони, не си спомням точно къде беше, но го имаше.

По другата тема: напротив, няма никаква гаранция, че са останали само двама предатели. Съвсем спокойно сезонът можеше да започне с четирима предатели, което се е случвало много пъти, пък и в нощта преди Неве да си тръгне (когато избраха 4-ма за скамейката) съвсем спокойно е можело да има вербуване (тогава нямаше убийство).

# 48
  • София
Е, те някои инат съмнения за още един предател, Жорето нали така мисли.
На тоя етап, освен Глория, никой не искам да печели Joy Айде, Жорето и той, разигра се и последната серия му беше много силна.
От бандата на капитан Планета - не Simple Smile

Пак се опитах да гледам Саркаста и пак не го издържах, да не говорим, че с такъв апломб говори неща, които не са верни, че чак му се ядосвам. Оставам си с Ауткаста на Ванката и с Надкаст. Неделчо може да не е гледал чуждите формати, но поне не се бие в гърдите как знае всичко и ако е вътре направо ще ги разхвърля Wink Само Туджаров ме дразни с настояванията си, че сезон с известни е по-интересен, ама има си мнение човека, аз просто съм на различно от неговото.

# 49
Аз не мога да разбера едно:
Влизаш в предаване, ами запознай се с всичките правила на играта, изгледай няколко чужди предавания, вникни в логиката, виж различните стратегии...
Същото важи и за коментиращите : подгответе се и не приказвайте празни приказки

# 50
Попадна ми следното интервю на Мая: https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Maya-Paunovska-Izgonih … Bachorski-2783661
Интересен цитат от там:
"Два месеца в студ, мизерия, влага, глад, изпитания и мръсотия в "Островът“ ми бяха много по-лесни, отколкото две седмици в "Трейтърс“. Психическото напрежение, постоянният стрес, лъжите и схемите много ме изтощиха. Зрителят не осъзнава колко е тежко. Това да не си себе си постоянно, да се съмняваш в отсрещния и да ти липсва сън, ми показа колко сложна е тази игра. "

Това е добре да се има предвид особено когато критикуваме Бачорски, пък и някои праведни.

Извън темата, но четох отзиви за другата балканска версия на играта, която е стартирала тази есен - румънската. Без да съм гледал, изглежда че и там положението е яко скандали, нападки на лична основа и голям джангър. Споко, не сме само ние.

# 51
Минавам само да ви кажа, че следя анализите на играта тук и доста от тях са много добри👏
Оставям ви и линк към интересно интервю с Коджабашев. Ще ви хареса 😉
https://youtu.be/eB3Aa0z3q5k?si=zxO8EMIMRKcxXDOR

# 52
Здравейте!
От фаворитите, които си избрах в началото останахте само Вие. Flowers Sunflower

# 53
Здравейте!
От фаворитите, които си избрах в началото останахте само Вие. Flowers Sunflower

Благодаря много за подкрепата! 🙏🏻 Вътре беше АД  , но играта е ВЕЛИКА и накрая остават само хубавите спомени и приятелствата 🥰

# 54
Понякога може би сме прекалено критични към родното. Преди няколко дни приключих един от полските сезони и си казах "уау, солидно издание", но като прочетох коментарите в полската част на социалните мрежи, повечето смятаха сезона за пълен крах и участниците за тотални идиоти. Grinning според мен играе роля и чакането по цяла седмица за епизод. Когато с дни чакаш за нова част от историята, а се оказва някакъв филър епизод, разочарованието е по-сериозно. Съвсем друго е усещането целият сезон да е на разположение и да може да видиш развитието на събитията на един дъх.

Между другото дори в британското издание, което се счита едва ли не за златния стандарт, виждам много коментари от зрители, които говорят за смяна на правилата, като например отделен награден фонд за победители праведни и за предатели. Тоест праведните да губят солидна част от наградата при изгонване на всеки праведен участник, за да се обезкуражи стратегията с това да знаеш кои са предателите още на втората кръгла маса, но да си ги пазиш за финал. Не знам дали бих сменила правило, за да форсирам играчите в съвсем различен тип стратегия ,но просто исках да дам за пример, че дори в уж, най-таченото издание на Traitors има недоволство. Grinning

# 55
  • България
В британските формати не съм виждала на кръгла маса да тупнат по бай ганьовски и да кажат: "Аз знам кой е предателят, но няма да гласувам за него",  "Тино не е предател, но гласувам за него." Тези приказки са за синхроните.

# 56
Бихте ли споделили къде (за България) гледате  предавания от други държави? Бях във Великобритания и там успях да изгледам един сезон за няколко дни, запалих се, а тук не ми позволява заради локацията.

# 57
  • София
Благодаря за новата тема! Изпуснала съм май предишната, но ви попрочитах. Хубав беше последният епизод, въпреки огромния гаф на ВН. Глория с право му се ядоса, за мен не прекали. Мисля че Бачорски ще опита с Венци и той би приел. Със сигурност им е било доста тегаво и то най-вече защото е много динамично и за кратък период от време. Докато се усетят и е убит някой. Ако Бачорски не беше настоявал за целувката на Мая, можеше и да не се разкрити още. Не мисля, че тя е играла зле, просто ги хванаха. Щеше да е готино да изгонят него, тя да вербува Коджабашев, но не би.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 19:41 от Elwing

Общи условия

Активация на акаунт