🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 417
  • 633
  •   1
Отговори
# 450
  • България
Аз не разбрах Глория защо е предаден от Ева, а се повтори 100 пъти

# 451
Не знам защо Деси Стоянова толкова подгони Владо Николов за стратегията , че праведни гонят праведни. Това е играта и няма друг избор, освен да убият предателите в началото и тогава един от праведните да стане предател, което вече много пъти сме го дискутирали. Не може и вълкът цял, и агнето сито 😁 Ако беше Ана Мария или Оля на негово място, щеше да има овации.
Жорката пак остана самурайски  сам между два враждуващи лагера, както беше и в Острова и търсеше баланс и мъдрост в хаоса. Очаквам от него да измисли или соломоновско решение, или пак да почне да си говори с кокосовите орехи или каквото там има по Дунава като реквизит 😁
Edit: На Жорката трябва да му дадат един череп 💀от готик реквизита, за да води диалози по шекспировски. Страшен Хамлет ще излезе от него, и е  живял в Дания ☺ Само му дайте ефирно време 🍿

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 23:00 от WorldTraveller

# 452
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз лично не съм възхитен от епизода. Цялото нещо се обърна в шоуто, да не кажа цирка, на Бачорски.

За мен изборът да бъдеш предател или убит, трябва да е еднократен. Тоест, ако праведния не се съгласи, остава един предател и толкова. Самата концепция да се дава право на следващи опити, тотално видоизменя играта и дава правото на Бачорски, който знае че е разкрит и няма да спечели, да реши кой да победи. В един момент продукцията усетиха, че той може да им съсипе целия сезон и се наложи да прекратят този подход. Не че Владо и Венци не заслужаваха да отпаднат, поради свои грешки, но за мен не е това идеята. Много по-интересно щеше да е, да избере Жоро и да се види, дали той би спечелил, ако приеме, или пък Петканов и там да има супер драма, ако останат с Глория на финал.

След това още по не се изкефих как Бачорски реши, че Дани и Глория трябва да спечелят и Коджабашев и Ева не трябва да са на финал, защото той така е решил. Логично е от тяхна гледна точка, те да искат да играят с него, защото това е сигурна победа. Проблемът тук идва, не че Бачорски избира с коя двойка да играе, а правейки го с ясното съзнание, че той няма да спечели и умишлено прецаква двама души, ей така за да стане на неговата. Не стига че той редеше цялата игра, а иска да нареди и финала.

В тази връзка, респект за Коджабашев, който подходи най-умно и спокойно, опита да успокои Ева, макар и без успех и да действат разумно. Най-добрият му шанс за победа, изглежда Ева и Бачорски да отпаднат в следващите два кръга и или да спрат играта, или да убеди Гло, че той е по-праведен от Петканов.

Самата мисия ми се струва като опит на продукцията да компенсират собствените си грешки. Те позволиха на Бачорски да разбие едната коалиция, която остана в безпомощно малцинство и сега им дадоха два гласа, за да има интрига. Това е малко като БГ футболен съдия, който прави грешки и после се чуди как да компенсира. Просто трябваше да оставят само един опит за вербуване и да избегнат останалото.

Ева съм я хвалел доста пъти, но днес имаше много лош епизод. Ок, не е приятно да си на дъното и то по такъв начин, но личните обиди, които си позволи, бяха доста грозни. Като сравним как Жоро изигра същата позиция, разликата е фрапантна.

Оттук насетне много искам Жоро и Глория да спечелят, защото заслужават. Вече Петканов дали ще е с тях, нямам претенции. Тъпото е, че с действията си, Бачорски реши че праведните ще бият, просто за да си начеше егото и да стане на неговата.

Гледах и Маските падат и там няколко неща ми направиха впечатление:

Владо си потвърди разумната теория как е трябвало да махнат праведен на Ф8 и да вземат играта. След като другите не са били ок да го махнат него и поради недоспиване, е издънил целия план.
Въпросът защо вместо Жоро не целиха Петканов и пак не отидоха четирима или петима праведни на финал, остана без отговор. Все пак, той е имал някакъв план и поне осъзнава, че това е игра.
Скрит текст:
Нещо, което не може да се каже за Венци. Той пак повтаряше как играта и живота се препокриват и т.н., като Антон Стефанов има верен последовател. Още по-тъпото в изказването му е как искал праведните да бият, за да даде пример в полза на доброто. Ужасно е това и ако подобно мнение надделее, никой няма да иска да е предател, ако ще е само боксова круша. Дано кастнат по-стратегически играчи, защото си представете 8-10 души като Глория, Оля, Коджабашев и т.н. Сезонът би бил много по-качествен.

Съгласна съм с всичко написано и преди време дадох отговор защо според мен не целеха Петканов. Заради Глория и младата любов, която се е заформила. Писах назад, че Глория му беше чадъра на Петканов.
@Мери, подаряваха се гривни в ОСГ от хора, които напускаха. Жоро взе, не помня точно от кого, но взе. А, май от тренера и още от някой май взе, забравила съм вече, но помня, че се подаряваха гривни.
Не разбирам защо ми го казваш, след като аз казвам същото.
Скрит текст:
Ми ти всеки да си влезе с уговорка, да си пази половинката и да си гепи наградата. Аз като зрител такива неща не искам да гледам, съседното шоу се гаври с нас затова очакванията ми тук са много високи. Това не е начинът да се играе и печели това шоу (поне за мен). Ако и тук Фикус грабне парите ще е много жалко.
Аз съм за Жоро, става, пада, но я играе тази игра. Бори се със зъби и нокти и успя да се спаси, даже без да е от кликата на познаващите се отвън (изключвам Мая) стигна до финал, евала такива играчи искам да гледам.
Хващам се за този пост, защото изцяло съвпада с мнението ми за епизода, и не само.
Едно към едно.
Гледах на запис, разбира се без “Маските падат“ - няма сила, която да ме накара да гледам делулуто Владо Николов и ратановия стол Венц още и минута извън определеното им екранно време. Особено пък след като и ви прочетох /или поне опитах/ за самочувствието, което демонстрира при Деси, първия, втория вече съм го забравила. След всичкото това фиаско, което спретна, или по-скоро ти спретнаха, и ти да си навирил нос....ама кептъН, “титан“, какво ли разбираме ние.....
Много се смях, ама наистина много, в началото на епизода, когато същия “титан“ се заяви пред Петканов с вече нова, сигурна стратегия, и “за първи път знаеше какво Ще прави на следващия ден“, прегръщайки Глория и пожелавайки си да се видят утре...защото беше ясно като бял ден, че за него утре просто няма да има. Joy Напълно предвидим ход на Бачорски, и още по-предвидим на Владо - да откаже, непонятно за мен хора предполагаха, че би приел. А физиономията му при вида на Бачо - безценна. Два пъти си връщах момента.
Отказът на Венц беше изненада за мен, признавам си, май и за всички останали.
Останалото не знам как да го коментирам. Или още се чудя....
Вероятно съм един от малкото хора, които не припадат по Глория и нейните “феноменални“ ходове, да, добър играч, да, добър праведен, да, добри ходове, мисъл, смисъл, но....дотук. Някак няма смелост да доведе започнатото до край, не знам дали любовта ѝ е замъглила трезвата преценка, но да се “удавиш“ точно накрай Дунав, при власите....ще е разочарование, поне за мен. Вероятно това с дървото Петканов да приемат офертата Бачова ще се приеме като ходът на сезона, за мен обаче е Подарена победа, ако това се случи - победителят ще е един - Бачорски, той всъщност точно това иска, и е на път да го постигне. Да видим все пак.
За Жорката каквото и да кажа, то е ясно - може, умее, играе я играта. И ще я играе до последно, по правилата. От самото начало е моят фаворит, силно се надявам да е сред победителите.
И малко , но това
Цитат
Гледала съм няколко епизода от Стоте гривни и той по този начин оцеля, заграждаше тези които се очаква да отпадат и те му подаряваха гривните си без да се усетят, че ги манипулира. Не съм сигурна за правилата, но това виждах...
категорично не е вярно,
не само защото в онзи формат гривни НЕ СЕ подаряваха, а печелеха, освен ако някой доброволно не отпадаше,
Скрит текст:
а защото Жорката си стигна съвсем честно до финала, оцелявайки без да му се налага “да загражда“ когото и да било. Blush
Това за камата също не е вярно, не е манипулация на продукцията - четох, че я е имало и в чужди сезони.

Накрая, но не на последно място - пореден силен епизод за Бачорски.
За пръв път се зачетох във фейсбук страницата на шоуто и много ясно си личи нещо, което се наблюдава и тук. Една част от публиката не може да разграничи това, което знае тя, от това, което знаят/не знаят неинформираните (праведните) в играта. В момента това са тези от зрителите, които повтарят защо не послушат Ева и Георги, да изгонят Бачорски и четиримата праведни да си разделят парите. Наистина не го разбирам това мислене. И Ева, и Георги смятат, че има втори предател - Петканов, и ще искат да го изгонят веднага след Бачо. Ако успеят, ще видят, че е праведен и ще продължат с елиминациите, защото подозрението, че ще загубят всичко, ако е останал дори един предател, няма как да се изпари. Сега го играят на чест - обединяваме се праведните и гоним Бачорски, но буквално в следващия миг са отново пред дилема. Ева играе видимо без да мисли с един ход напред, но Коджабашев със сигурност го вижда. Докато има подозрение за още един предател, всеки играе за себе си и приказките праведните играем в отбор заедно са или параван, за да оцелееш (Георги), или наивност (Ева).
Именно. Аз се опитвам винаги да се поставям на тяхното място там, в онази обстановка и изолация, с всичкото напрежение. И разбирам защо на някои не им издържат нервите, и защо понякога се взимат грешни решения.

# 453
  • Другата България
Скрит текст:
Този епизод за мен беше финал преди финала - нямам почти никаква тръпка и предпочитания кой да спечели, двамата които не исках ги убиха, а всички останали някак си ми се поизравниха.
В началото не понасях Бачорски когато при 20 участника заемаше половината екранно време, но постепенно свикнах с него и оцених, че реално той изнесе сезона, плетеше мрежи, пренасочваше руслото на играта, обективно той заслужава най-много. Но дотук, не ми идва ревностнно да му стискам палци а и вече победата му е невъзможна(или...).
Глория ми беше топ фаворита допреди 2 епизода, но се пропука психологически, започна да действа емоционално и първосигнално. Сега е разумно да играе по плана на Бачорски, но лаврите отново ще са за него, тя  и Петканов (който най-малко заслужава) ще са просто избраните от него статисти а и малко сладникав финал ми се получава. Макар че с камата в играта и той се усложнява, но май се получава - гласуват за Георги, при 3:3 се прегласува , но Георги и Бачо (или за който гласува гласува другата група) губят право на глас и вече са 2:1
Скрит текст:
Ева и Жоро си ми бяха по средата през цялото време, вторият малко по-високо като цяло, но основно той провали плана като настояваше между себе си и Владо да жертват Петканов. 
Май няма какво потресаващо да се случи до края, за оракул време едва ли ще има, но дано пък ни изненадат
Ей това е. И моето мнение за Глория, както казах и снощи - някак не довежда нещата докрай, емоцията ѝ идва в повече и решенията изглеждат....първосигнални. Да, това е добър план за нея и гаджето мебел, но е планът на Бачо, това е нещото, което той от ден едно иска, и заради което игра така, както игра - да е на финал. Не държи да го спечели /вероятно/, но да е там. Цялата му игра беше подчинена на тази му цел, и я постигна. В шоуто на Бачорски. За мен такава победа на Глория - ако така завършат нещата, ще е победа на избран от Бачо статист.

# 454
Според мен, както всичко в България, основният сценарий е на продукцията.

Така и не ми стана ясно, ако бяха оставили Мая за сметка на праведен, как щяха да отстранят двамата предатели в един ден

# 455
P.s. в кръга на шегата за феновете на О100Г очаквам на последната кръгла маса Жорката 100-те лица да изкара един кокос, да го резбова с камата си и да му рече: Емо, гласувай 😉
Може да ти е единствен коментар във форума, ама ме накара да си изплюя кафето като си го визуализирах това JoyJoyJoy

# 456

На масата, когато гонеха Мая, Ева каза, че и Глория така мисли, ма сега се преструва.

# 457
  • България

На масата, когато гонеха Мая, Ева каза, че и Глория така мисли, ма сега се преструва.
Добре тогава.

Догодина всичките такива женички като Ева, Глория и Ана-Мария могат да бъдат заместени от една единствена.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 11:26 от ferencliszt

# 458
Напротив! Точно Ева я довърши след Владо.

# 459
Всички до един плямпат с чаши в ръце, тези намеци за прекомерна употреба на алкохол (за кого ли не се написа по сто пъти) са много неуместни, съжалявам.

Смятам, че Жоро ще направи някакъв опит да се добере до финала и му стискам палци. Изобщо не му вярвам, че целта му е да победят праведните.

# 460
  • София
Стратегически групата на Бачорски трябва на кръглата маса да се цели не в Ева, а в Коджабашев с двата гласа. При паритет да се изключат.

# 461
Ванката отново с добър подкаст

И с Острова беше така, започна малко по-слабо, но с напредъка на сезона беше най-обективен, сега наблюдавам същото.

# 462
  • София
Уф, егати и епизода.
Счупихме и ние играта. Балканци с балканци. Grinning

Мисля, че това 2-ма човека подред да откажат да станат Предатели е световен прецедент или в най-добрия случай сме в топ 3 по този популизъм.
Обаче като комбинация от 2 поредни отказа и ден преди финала да имаме само 1 Предател на финалната кръгла маса мисля, че е прецедент!
Според мен за това се намесиха от продукцията. А не защото се е съмнало (ама добре го отиграха като кинематография, съмне ли се и Предателя вече не е активен, хехе). Иначе Бачорски както ги беше запукал и Ева и Коджабашев (той на 100% ; тя на 90%) си заминаваха. После щеше да ми е любопитно кого щеше да викне. Глория или Петканов, тя/той приема и като останат двама Предатели и един Праведен, то играта приключва за Праведните. Или щеше да спечели 1 Предател или 2-ма Предатели, като това също щеше да е прецедент.

Хей, хора, само за 1 сезон, Трейтърс България и вече сме в световните анали. Grinning

Не знам дали си е за хвалба само... Wink

Но най-лошия ми сценарий не се състоя и слава Богу. А той беше Венци да приеме и да спечели. Направо щях да изхвърля тоз телевизор, хаха.
Браво, Венци спаси сезона! Grinning
Обаче не вярвах, че той ще откаже.
Между другото и Венци и Владо изтърваха почти сигурна победа. На над 90%
Интересно ми е дали масовия зрител ги счита за герои? Или за глупаци? Или за популисти?
Аз за Владо специално не вярвам да е последното. Той наистина си е такъв. Това не е популизъм.
Още в момента, в който усети, че развали цялата игра и обърка всичко искаше да падне геройски, но Коджабашев и Ева не се навиха (ако се бяха навили щяха да спечелят, защото знаеха и за Мая и за Бачорски и нямаше да има тази чуденка в момента, кой е втория Предател).

Сега вече на 99.9% ще спечелят Праведни. Въпросът е дали ще са двама, трима или четирима.
Най-вероятно е да са двама, но според мен ще са трима. Ама не бих заложил.

Познах за Владо, не познах за Петканов.
Но пък ще позная за победа за Праведните (писах го още преди 2 месеца, когато всички карти бяха в полза на Бачорски) и ще позная поне 2-ма, а може и 3-ма от победителите. Simple Smile

Е, сега вече съм спокоен, че моята любимка и личен фаворит в сезона, Глория ще спечели. Blue Heart
Единственият шанс да не спечели е ако изгонят на масата Петканов, след което остават четирима, знаят за Бачорски, така че го гонят и него. И Ева и Коджабашев от някакъв реваншизъм тръгнат да гърмят и Глория, защото Петканов ще се е разкрил като Праведен, а Жорката има леки съмнения към Глория (Ева е сигурна, че е Праведна, Коджабашев обаче е убеден, че са двама Предатели в момента). Но за да се случи това е много малко вероятно. Около 5%
Защото първо на първо на масата си мисля, че Ева и Коджабашев ще стрелят по Бачорски (на 90%), не по Петканов. А и по когото да стрелят ще има равен брой гласове (3 на 3) заради камата и след патовата ситуация би трябвало Бачорски/Петканов и Коджабашев/Ева (тук по-скоро ще гърмят по Коджабашев, за да му изкарат камата от играта при прегласуването) да имат по 3 гласа. След това прегласуват и пак 3-3. Повтарят, 3-3. По правилата на Трейтърс Бг, Бачорски/Петканов и Коджабашев/Ева (ако не е Коджабашев ще се изложат, защото би трябвало да сметнат, че камата ще важи и при нов вот за друг човек) получават имунитет. И така ще се гласува отново без двамата нарочени. Ами тогава Глория и Петканов ще са 2 гласа срещу Ева. И тя ще е АУТ.
Надявам се, че ми схващате логиката. Ако стрелят по Ева, пак ще е 3 на 3, но като получат имунитет Бачорски и Ева, то какво правим тогава? Коджабашев има 2 гласа и ще имаме един вечен ПАТ, 2 на 2. И накрая ще остане само 1 човек на масата, който е без имунитет. Хахахахаха. Grinning Какво, да гласува за себе си ли?
Сега видяхте ли защо е по-добър варианта да се тегли жребий и един от двамата си заминава.
Хората отдавна са го измислили. Ама ние решихме да се правим на велики.

Разбира се не изключвам и вариант Глория да се поддаде на емоциите и да обърне палачинката и да стреля по Бачорски, но това дали ще успокои Ева и Коджабашев да не я тестват? Ще имаме 4 Праведни и много съмнения в тях, че сред тях има Предател. Ама тогава както и да го въртят винаги ще са 2 на 2. Не вярвам Глория да изгони Петканов. Просто тя си усложнява много играта, така че не вярвам да суичне, само защото Ева я натисна по моралния кодекс и как ще изглежда в очите на публиката.

Имаше един момент в епизода, в който Ева налучка. Ами ако няма втори Предател? Глория се съгласи с нея, но след това много бързо параноята ги обзе, особено Глория и някак си само им мина тази идея през главата...
Явно са гледали чужди формати и знаят, че на 95% би трябвало да има втори Предател.
Така че не ги виня...

Знаете моите лични пристрастия към Глория, но в случая няма да тръгна да обвинявам и нареждам Ева.
Ева допусна груба грешка да намесва личните неща, особено как ще изглежда в очите на децата, Глория. Моля ти се, Ева, това е само една игра. Лошото е, че не малко зрители сега се настроиха срещу Глория, а реално Гло има нарисувана победа и защо по дяволите да си я рискува за хора, които веднъж вече се отметнаха от добрия план на Владо Николов и заради това сега сме в това положение.

Не мога да разбера и какво лошо има в това един влюбен човек да защитава половинката си. Е, много ясно, че ще. То сърцето не пита. Не са отишли там да се гаджосват. Но се случи. За тези неща няма сценарий. Или става или не става.
Видяхте обаче как и двамата влюбени един в друг не си вярват и няколко пъти се попитаха дали са Предатели. Хаха, е това е велика игра наистина.

Не съм съгласен с нападките срещу Глория/Петканов и срещу Ева също, защото и тя е на мушката.
Тези хора стигнаха до там и всеки един (кой повече, кой по-малко) заслужават да спечелят играта.
Ясно е, че Бачорски е номер 1 и той изнесе сезона. След него е Глория. След нея е Коджабашев.
Това е моят ТОП 3.
Ще се запомни и Владо Николов.
И вече кой е на 5 място? Мнооого трудно. Може би все пак Ева. Защото тя също беше надушила Бачорски, а и си следваше една линия на поведение през целия сезон.
При Ева има един голям проблем. Твърде шумна е и не може да разграничи играта от живота. И много се води по лични антипатии, тип Биг брадър. От там и скандалите и с Анна-Мария. И сега говори за женска злоба в Глория, а добре де, ти също имаше възможност да загасиш факлата на Петканов, но избра тази на Глория. Значи едното е женска злоба, а другото не е. А и Ева водеше и лични войни с Анна-Мария. И винаги сляпо следваше заръките на капитан Планета, Владо Николов. Всичко това са камъни в нейната градина. НО, генерално ще е добър победител.

Хора, ние знаем, че само Бачорски е Предател. Но тези хора там откъде да знаят, че е само той?
Естествено, че има съмнения за втори Предател. Ако нямаше, щеше да е най-малкото нелогично и неестествено.

Иска ми и се четиримата Праведни да спечелят. Но трудно ще стане...
Както виждате не случайно не пиша за Бачорски. Той заслужава победата, но няма и капчица шанс, за това не го включвам изобщо.

Познах и за хода на Бачорски. Да изнесе шоуто на Бачорски, да стигне до баш финалния етап (не е масата, а на огъня) и там да се жертва в името на Праведните. Уви, разбиха му плана и по-точно Мая го закопа несъзнателно, така че и да се разкрива и да не се разкрива, няма кой да го допусне да спечели. Дори и хипотетично да останат Бачорски, Петканов и Глория как я виждате да изманипулира един от тях и той да се обърне? Абсурд. Ако това стане, то обявявам Глория/Петканов за най-голямата бяла птица на планетата Земя и отвъд нея...

Финално:
Искам много да спечелят Глория и Коджабашев. Глория на 100% Ако тя не спечели ще съм разочарован. Ако и Глория и Коджабашев не спечелят, е тогава вече ще съм недоволен на 100%
Така че избирам да вярвам, че ще изгърмят Ева на кръглата маса, иначе не виждам как ще стане.
След това гонят Бачо на огъня. И остават Глория, Петканов и Коджабашев. Трима победители. Защо? Ами Коджабашев и да има съмнения за Петканов, то няма да смее да го подхване и да рискува себе си (защото знае, че Глория има чувства към него). Обаче и Глория си има съмнения в Петканов, не е като да няма. Така че виждам и финал с победители Глория и Коджабашев. Ама ако трябва да прогнозирам то най-вероятната конфигурация (ако няма изненади на кръглата маса) от победители е Глория, Петканов и Коджабашев.

# 463
Ще има ли линк към вчерашния епизод?

# 464
Има линк по-назад в темата, следете.

Каква ти кинематография, то си се беше съмнало - видя се от малкото прозорче горе в стаята на конклава, че беше почнало да се развиделява. Венци беше в много дълбок сън като го извикаха. Вярно ги снимат тези конклави до 4-5 сутринта. Владо Николов също го потвърди, за липсата на сън при Бачорски. Пак питам кому е нужно и пак не става ясно.
За прецеденти писах - в Унгария са стигали до двама отказали, но не и до трети.

Радвам се и че се видя абсолютното безхаберие на правилото за прегласуване при равенство. Тогава писах за възможна подобна ситуация (напр. на последната маса има равенство между двама предателя, значи и двамата отиват на финала - абсурд!), ето че се случи. Задължително да го променят за следващия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт