Почти цяла София става зелена зона

• 18 852
  • 663
  •   1
Отговори
# 645
Интересно ми е някой изобщо получил ли е глоба досега или всичко е ала-бала?

# 646
Дани, това, че човек пътува с ГТ, не значи, че няма кола, така че движещите се в него го спонсорират един път с данък сгради, втори път с данъците за колите си (ако въобще това е вярно) и трети път с карти и билети.
Една във форума се обясняваше как е невъзможно да пътуваш с ГТ и да имаш стандарт и кола, все едно колата означава някакъв стандарт.

# 647
Някои са застинали някъде в българските ‘90 с тогавашните прояви на стандарт.
Сега слизам от влак на БДЖ - малко студенти, много хора на средна възраст и само айфони, макбуци, айуочове имаше. Айфоните предимно от тия с три камери. Толкоз за колата и стандарта.

# 648
Дани, това, че човек пътува с ГТ, не значи, че няма кола, така че движещите се в него го спонсорират един път с данък сгради, втори път с данъците за колите си (ако въобще това е вярно) и трети път с карти и билети.
Една във форума се обясняваше как е невъзможно да пътуваш с ГТ и да имаш стандарт и кола, все едно колата означава някакъв стандарт.
Аз точно в тая тема писах, че имам годишна карта за ГТ и пътувам редовно с ГТ, освен че ползвам и кола.

Говориш абсолютно несвързано и без никаква логика.
Кога съм твърдял, че като ползваш ГТ нямаш кола!?

# 649
Защото като казваш кой какво плаща, разделяш хората.

# 650
Защото като казваш кой какво плаща, разделяш хората.
Най-точно се определя плащането по ползването.
Ползваш кола, плащаш си за нея. Ползваш ГТ, плащаш си за него.
Ползваш и 2те, плащаш си и за 2те.
Това е елементарна логика.

Вашето е,
дай да сложим цените на спагетите 2но, че да подкрепяме евтината цена на хляба.

Аз казвам, къде е логиката, като ядеш хляб си плащаш. Слагаш нормална цена и за спагети и за хляб.

А вие казвате, ми то който купува спагети сигурно си купува и хляб.
Затова да ги направим едните 2но по-скъпи, а другите 2но по-евтини. Ама няма проблем, то така и така хората ядат спагети с хляб.
Абсурдно. Не знам как може да му хрумне на някой.

# 651
  • София
Лично аз нямам търпение кварталът ни да стане зона - мъжът ми е шофьорът в нас и също е на това мнение. Нямаме тротоар или зелена площ върху, която да не е паркирана кола. Сама по тротоар ми е трудно да преминавам, какво остава с бебешката количка. Пред блока ни има поне 15 коли, които са на не повече от три семейства и не малко в близост, за които е писано нееднократно до общината, че не са в движение и нищо - слагат бележка, собственикът я премества на съседно място - и пак си е там. Пред много близки сгради - положението е същото.
Ама работа, ама носене на багаж, ама плащане на хиляди данъци от някой - ами ще платят един смс или ще си оптимизират ходенията до там и пак няма да им струва толкова много.
То и Витошка, когато я направиха пешеходна - много собственици на заведения и магазини се оплакваха как щели да фалират и подобни - ами работят и заведения и магазини.
Родителите ми живеят в квартал, който от няколко години е зона - разлика - баща ми не обикаля по час за място, редовно има място близо до тях.

А, тук вече съм оптимист, но в действителност няма как да знаем предварително, ако наистина се използват поне част от парите, за да се оправят тротоари и малки улици в съответния район - ами добре дошло.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 10:53 от gg__

# 652
И аз така чакам - зона до табелата на София!

# 653
Темата вече се е изродила, но аз да си кажа. Живея в един от тези квартали. Нямаме проблеми с паркирането до  към 20-21ч зимата. Лятото и след този час се паркира сравнително лесно. Трудно се намират места нощем. Тогава се налага много обикаляне. Не знам зоната с какво ще помогне.

# 654
Зоната помага с това, че в София има ужасно много хора под наем без адресна регистрация, но с коли. Те не могат да ползват зона като живущи, защото документално не са живущи. Когато освен това не могат или не искат да паркират на ПМ/в гараж под наем, търсят свободно паркиране. Зоната ограничава последното.

# 655
И какво като търсят безплатно паркиране, при положение че проблем с местата няма?
Да следят за нелегалните наеми по друг начин.

# 656
Напротив, проблем с местата има на доста локации. И както се писа много пъти в темата, проблемът не е само в намирането на 3 квадрата да си паркираш колата, ами и къде точно са тези 3 квадрата, и че колата ти може да е всъщност 2-3-5 паметника… и други проблеми има.

# 657
  • София
Какво стана? Промените влязоха ли в сила? Или се обжалват и се чака съда?

# 658
  • София /Абсурдистан
Явно са влезли в сила, каза ми един колега миналата седмица. Уж са отменени, но общината не иска да се съобрази с решението на съда.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 20:33 от The Iron Lady

# 659
Не знам какво точно е спрял съдът. Може да са спрели новите цени, защото са се хванали за забраната да се вдигат цени в първите 6 месеца. Но не може да има забрана общината да въвежда нови зони.

Общи условия

Активация на акаунт