Почти цяла София става зелена зона

• 19 132
  • 665
  •   1
Отговори
# 570
Аз не разбрах, по-точно никой не ми отговори на въпроса и пак го задавам.
Защо не направиш така, както радетелите на зоните пропагандират тук в темата?
А именно:
Или си купуваш гараж и паркираш в него или си продаваш колата.
Откъде накъде аз хем трябва да съм си купил гараж, хем да ти плащам и за твоето паркиране пред вас.
Че си си купила апартамент, в стара сграда, дето няма гаражи, как да е мой проблем?

Ето, Боряна пише, идва в София, иска да иде до болницата, може да возят болни хора, а такива като тебе са обсебили зоните около болницте.

"Другите да си намаляли колите". Да, ама ние другите имаме гаражи. И колите няма да си намаляме. Не живеем и в центъра, до гъза да са ни 5 парка и всички институции. Затова колата ни трябва.
Аз имам съсед, който има два гаража плюс двор в който ако иска може да вкара още 7-8 коли. Обаче не можеше да си изкара колата, а да я прибере беше още по-зле, защото винаги се намираше някой пришълец, който да спре пред входа за двора му и да му блокира достъпа.

# 571
  • София /Абсурдистан
Паркоместата в новото строителство са по-малко от желаното и не стигат за всички живеещи в блока.

# 572
Плащаш въшки. 20лв на месец. Това плащане ли е.
Паркомясто в центъра трябва да струва 400лв на месец, 5000 на година.
Центърът получава милиони и милиони субсидии, платени от цяла България. Той е на всички.

Аз имам съсед, който има два гаража плюс двор в който ако иска може да вкара още 7-8 коли. Обаче не можеше да си изкара колата, а да я прибере беше още по-зле, защото винаги се намираше някой пришълец, който да спре пред входа за двора му и да му блокира достъпа.
В същото положение съм в Бургас. Имам 2 гаража и 10 паркоместа в двора. И понякога спират коли на входа.
В синя зона е от много години, така че зоната няма връзка с проблема.
Много често го правят живущи в сградата. И трябва от врата на врата да ги търсят.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 21:12 от dany1

# 573
  • София
Ами значи да не купуват там. А ако зоните в София не ги устройват, да не живеят в София.

# 574
Ами значи да не купуват там. А ако зоните в София не ги устройват, да не живеят в София.
Ами и ти не купувай там, дето няма достатъчно гаражи. А ако липсата на зони не те устройва, не живей в София.

# 575
  • София
Не ми трябва гараж, в зона съм и ме устройва. Тези, които не искат зони, да си купуват гаражи или да не живеят в София.

# 576
В същото положение съм в Бургас. Имам 2 гаража и 10 паркоместа в двора. И понякога спират коли на входа.
В синя зона е от много години, така че зоната няма връзка с проблема.
Много често го правят живущи в сградата. И трябва от врата на врата да ги търсят.
Преди синята зона там спираше някой не понякога, а мигновено след като се разкара предишният. Сега пак спират, но много по-рядко. Преди просто в центъра се опитваха да се набутат много повече коли и спираха на всяко възможно място. На нашата улица спираха отдясно на платното, а отляво се качваха на тротоара. Сега са само отдясно.

# 577
Не ми трябва гараж, в зона съм и ме устройва. Тези, които не искат зони, да си купуват гаражи или да не живеят в София.
Ма то не е въпроса теб лично да те устройва и 2млн софиянци, не, а да е справедливо за всички.
Нали уж това беше целта.
Ясно, че теб те устройва. Въпросът е, че не е справедливо да плащаш някакви стотинки, а общината да ти осигурява евтин паркинг баш на центъра на европейска столица.
И за целта трябва да събира по 100 млн на година от остналите софиянци.

Няма как точно ти да казваш кой да живее в София.
Комунзмът свърши преди 35 години.

# 578
  • София
...  а да е справедливо за всички.
Нали уж това беше целта.
...
Кой е твърдял, че това е целта? Аз четох съвсем друго нещо.

# 579
Ма то не е въпроса теб лично да те устройва и 2млн софиянци, не, а да е справедливо за всички.
Нали уж това беше целта.
Ясно, че теб те устройва. Въпросът е, че не е справедливо да плащаш някакви стотинки, а общината да ти осигурява евтин паркинг баш на центъра на европейска столица.

Ами най-справедливо е ако се елиминират колите от града и тогава няма да ги има тези проблеми. А общината не и е осигурила паркомясто, а и е дала право да ползва такова ако си намери.

# 580
Нали уж това беше целта.

Ами най-справедливо е ако се елиминират колите от града и тогава няма да ги има тези проблеми. А общината не и е осигурила паркомясто, а и е дала право да ползва такова ако си намери.
Няма човек, няма проблем, няма коли, няма проблем.
Хубаво да "ЕЛИМИНИРАТ" колите, ама мен лично малко ме плаши тая риторика.
Днес колите ще елиминират, утре кой знае кого.

# 581
Глупости! Точно за да е среда удобна за хората трябва да се елиминират колите. Постнах по-напред какво представлява центъра на Хюстън. Асфалтова пустиня прорязана от магистрали - място негодно за живот. След като виждам до какво води автоцентричния дизайн на техните градове няма как да ме убеди никой да подкрепям тази идиотщина.

# 582
Ама удобна за кои хора? Които са айляк, или които заработват 50% от БВП на България?
То и в едно семейство е удобно всички са са си в къщи и да не ползват автомобил. Ама някой трябва да ходи на работа.
И преди да ми давате примери с работещи в министерството в центъра, подесетвам се, има работещи в по-неудобни квартали и правещи повече курсове на ден.

За София най-същественото е, че е град, където се въртят бизснесите, добрите професии, политиката и ПАРИТЕ на държавата.
Иначе 100 пъти по-хубав климат има в Бургас, Созопол, Сандански.
За чий се натискат хората, дето не са тук да работят здраво.

Да правиш топ икономическия център по-удобен за пенсионерите и безработните, отколкото за работещите е все едно в делничен ден час пик да правиш градския транспорт с приоритет за пенсионерите, а работещите да ходят на работа пеш.

# 583
  • София
... или които заработват 50% от БВП на България?
...
Кои са тези? Някакви факти зад това има ли?

# 584
https://ime.bg/articles/sofiya-vyzstanovyava-43-dyal-v-natsionalniya-bvp/
София възстановява 43% дял в националния БВП

Общи условия

Активация на акаунт