Почти цяла София става зелена зона

• 19 098
  • 665
  •   1
Отговори
# 600
Комунистическият режим е бил обявен за престъпен със закон.
Ще дере едни, за да дава на други.

Според мен всички форми на социализъм трябва да се наказват от закона.

Ако толкова обичаш градския транспорт и неговите пътници, спонсорирай ги сам.

# 601
Разбрах те, обществени средства са супер, но само когато обслужват твоя автомобил.
А когато трябва да се направи градът удобен за всички, включително за хората, които не карат кола, тогава изведнъж това е „комунизъм“ или „държавна намеса“.
Ако тръгна аз сам да спонсорирам обществения транспорт, това няма да постигне основното, да ти стане достатъчно неприятно да караш кола в града, че да слезеш от нея.

# 602
Държавници ,стопани ,не гледат индивида, гледат цялото, гората.
 Самотно дърво да се оправя. Ще се превие или прекърши, гората се пази заедно. Има значение.

# 603
Държавници ,стопани ,не гледат индивида, гледат цялото, гората.
 Самотно дърво да се оправя. Ще се превие или прекърши, гората се пази заедно. Има значение.

Не гледат гората, а келепира!

# 604
Къде видя държавници,  аз говоря за такива.

# 605
Къде видя държавници,  аз говоря за такива.

Отдавна няма. Няма и политика, а също и политици, а само политикани-празнодумци.

# 606
Имаше статистика, че като цяло има отлив на пътници в ГТ. А метрото е повод да махнат много наземни линии. Аз не искам да пътувам с него, но съм принудена, защото ми махнаха по-бързия и удобен трамвай.

# 607
Метрото е много удобно, но само между точки, които имат метро спирки. И най-вече да се пътува до центъра или през центъра.
Но за пътувания между съседни квартали или през 1-2-3 съседни квартала, например Кръстова Вада-Витоша-Студентски-Дървеница-Младост-Горубляне, метрото е безполезно.

В тази връзка, разбирам добре уредени откъм метро квартали, като например Младост, където имат вече 2 метра, да се правят зона, ама Студентски, дето ни метро има, ни автобусите са достатъчни, е пълна липса на смятане на числа и пропорции.

# 608
  • София
Като на някого не му харесва политиката на СО, да не живее тук. Никой не е длъжен да живее в София. Нито е длъжен да плаща зона. Нито е длъжен да кара кола. Всичко това е избор, нищо задължително няма. Не ти харесва даден вариант – не го избираш. Другото е мрънкане.

# 609
Точно от центъра си имах страхотен трамвай, който в част от маршрута беше в собствено трасе. С метрото ми отнема повече време да стигна дори когато съм сама, отделно с малко дете, което ходи бавно, е още по-зле.
Зона и връщане на много наземни линии.

# 610
Новите данъци и ограничения... наречени ''зони'', били ли са написани в програмата на тези, които ги пробутват?

# 611
  • София
Да. Както и нискоемисионната зона + други мерки за подобряване на качеството на въздуха.
Но според мен трябват още ограничения. Автомобилите трябва да станат още по-неудобни.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 10:33 от milenaka

# 612
Да. Както и нискоемисионната зона + други мерки за подобряване на качеството на въздуха.
Но според мен трябват още ограничения. Автомобилите трябва да станат още по-неудобни.

линк към описването на новите зоните, не общи приказки за ''качеството на въздуха''?
Simple Smile ''подобряване качеството на въздуха'' е като борбата против климатичните промени

# 613
Целесъобразно е, мисля, дискусията да остане само между живущите, работещи и плащащи в София, а другите да ги игнорираме. Да вземем да пробваме?

# 614
Имаше статистика, че като цяло има отлив на пътници в ГТ. А метрото е повод да махнат много наземни линии. Аз не искам да пътувам с него, но съм принудена, защото ми махнаха по-бързия и удобен трамвай.

Какъв отлив??? Той е препълнен! Беше празен през лятото. И метрото е препълнено.

Вярно е, че повечето автомобили в задръстванията са с 1човек.

Общи условия

Активация на акаунт