Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 18 213
  • 650
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Милиодора

# 631
  • Пловдив
Аз като бях малка, на всичко възрастни -дядо, чичо и т.н Николай/Никола се казваше Кольо накратко. С моето поколение и следващите стана модерно Ники.
Кольо - да. Коля обаче е галено за Николай в Русия.

# 632
В квартала има едно детенце Никола (около 2-3). Майка му му вика Коле. Съответно и всички останали. Та в парка Ники-та колкото искаш, ама Колето е един Grinning

# 633
От ФБ - Вилиян. Не е толкова странно, но не е и популярно. Съученичка - Вилиана, не ми е правило впечатление като нещо необичайно, даже мислех, че е много интересно име за момиче. Но за момче? И пак на галено - Вили. Имах съсед - Велислав, и към него се обръщахме с "Вили". Тази мания от страна на баби и дядовци за кръщаване с техни имена е безумно дразнеща.

# 634
Велислав е хубаво име. Означава „голяма слава".

# 635
Силвияна. Харесва ми и не ми е толкова странно всъщност.
Вилиян познавам, към 60 г.мъж.
Велислав и Венелин харесвам. Велин ми е някак женско за мъж. ВИлислав не мога да приема, все едно е с правописна грешка.

# 636
  • Пловдив
Познавам Велимир, на около 30 години

# 637
Познавам и Вилиян, и Вилияна, и Вилеслав, и Весислава. Последните две са ми по-странни. Първите две ще са странни в алглоговоряща страна.

# 638
Колега имам Вилислав и винаги ми звучи като правописна грешка и на мен, ама така ми звучи и Ивалин.

Покрай децата се сещам и за Аталия, Златеа, Авигея, Атила (момиче), Анелина, Марилеа. Все деца на под 5 или ок 5г.

# 639
Пак от ФБ - Савена. На дядо си Сава може би. Пак добре, че не е Савана, макар че май съм го срещала в някаква американска книга за техния Юг. Мисля, че не беше в "Отнесени от вихъра", там действието се развиваше в град Савана, ама след 35 -40 г. от прочитането, може и да греша.

# 640

Покрай децата се сещам и за Аталия, Златеа, Авигея, Атила (момиче), Анелина, Марилеа. Все деца на под 5 или ок 5г.
Преди десетилетия, когато аз бях в ДГ имаше дете Анелина, звучеше ни много интересно.

# 641
# 642
  • Пловдив
Фидос - бащата на бившата депутатка Искра Фидосова

# 643
Той май беше грък или нещо подобно.

# 644
Малена, Мартин, Биляна, Семела, Борис, Анди и Никола - сестрите и братята на Тервел Замфиров.  8 деца са.
Не всички имена са странни и необичайни, но ми беше любопитно как се кръщават 8 деца.

Общи условия

Активация на акаунт