Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 94

• 33 312
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Краят на годината, време за равносметка, време за пореден път да ожалим германците, дето щели да бъдат капут, в темата за българските имоти...
Германия никога няма да е капут, който го твърди, не познава нито историята, нито народопсихологията на тази нация, ако и да е бил там поне веднъж на екскурзия.
Ремарк четете, поне Simple Smile

# 511
Ти не разбираш.в твоите очи капут значи 20-30% загуби. 0% растеж значи капут. Сега няма да обяснявам и това защо е така. След като го следиш немския пазар би следвало да знаеш, че от 2022 насам след вдигането на лихвите пазара им замря и има лек спад. Питай някой немец, иди на екскурзия и ще разбереш. Умря им мерака дакупуват? 50 евро на месец ли ги събарят или това, че немските бизнеси мрат като мухи.
Но защо се заяждаме? Темата започна от немските облигации. Ето и поларната мечка каза, че е разбрал/а как работят те.
Хепи, прав/а си, никое правителство не желае да си унищожава икономиката. И китайците не искаха, но им се наложи и убиха строителния си сектор. Нашите политици са по-кадърни, по-умни и няма да го направят. Много високо мнение имате за тях. Тия дни пак чета че имало 100м лева в банките, но никой не казва, че има още толкова кредити. Все още чакам да станем богата държава. На прага на еврото сме го закъсали като края на комунизма. Помня тато разправяше, че всички се натискали да ни дават кредити, сега боко го разправя същото.

# 512
Аз такова тъпкане на банкоматите с пари, каквото става сега- не съм виждала никога преди...Този на ДСК банк ,на Александър Батенберг -дори отказа да приема повече...Бедни български народе...

# 513
Те и опашките за обмяна на жълти стотинки са рекордно дълги, но това трябва ли да значи нещо?

# 514
Тук говорим за пачки от по 50 и 100 лева , не за жълти стотинки...Които странно защо са под дюшеци и в буркани...

# 515
Chris78, рaзликата между 2.5% и 3.5% на ипотечен кредит за 20 години на 100 000 евро е 50 евро (530->580). Смяташ ли,че тези 50 евро ще обърнат каруцата
Ох, сега ставам от софрата. Вие явно сте разчупили погачата преди мене.
И без елка смятам, че 1% на 100к главница прави годишно 1000 евро повече, тоест 83 евро на месец (първия месец, след това постепенно спада, но много бавно).
А който си е купил в София наскоро, главницата може да му е 200к или повече, значи 150-200 евро или 3-400 лева на месец повече. Не казвам, че ще ликвидира жилището, но това са 400 лева по-малко, които сега харчи в кръчмата и в магазина, и нещата се пренасят по веригата, защото пък други хора зависят от тези харчове.
А ако се вдигне не с 1%, а с 2-3%?
Нищо не прогнозирам, аз вече казах, че ако умеех да прогнозирам лихвите, щях да съм станал милионер от търговия с бондове и лихвени деривати.
Само казвам, че е напълно възможно. Ето виждаш графиката - за 1-2 години германските бондове от 1.5% на 3.5%.
Аз нямам ипотека та да се притеснявам и да правя прогнози. Който има - той да прави.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 20:15 от chris78

# 516
  • Бургас
Ти не разбираш... Питай някой немец, иди на екскурзия и ще разбереш...

ЕЖК=ЕГК. "Един германец каза"Simple Smile
По-добре теб да питам. Ти знаеш повече и за българския, и за германския, и за китайския пазар. АдмирациЙ Simple Smile

Аз такова тъпкане на банкоматите с пари, каквото става сега- не съм виждала никога преди...Бедни български народе...

И такова дивашко пазаруване също...

# 517
И празни банкомати - на 22-ри два банкомата на ОББ ми бяха по път - празни. На следващия ден, в близост до нас - единият пускаше парички, другият на Уникредит - празен. Май голямо презапасяване с левове става. За причина - може би хората не вярват, че технически системата на банките ще се справят. Аз обикновено пазарувам с карта, но ако се получи някакъв срив и си остана с пълна количка без възможност да платя....Не съм песимист, но и изпитвам съмнение за техническата готовност, по-скоро възможности. Като цяло - интересни дни ни очакват.

Мисля, че след НГ ще има затишие на имотния пазар, но пък януари дава възможност за последно "харчене" на наличности. А след това, кой знае.

# 518
Привет, група! Може ли да се намери апартамент 45-55 кв.м. с гараж/паркомясто в квартал Гоце Делчев, Манастирски ливади, Стрелбище, Павлово, Бояна, Горна Баня за до 100 000 евро?

# 519
Eli_19, според мен не може, ако говорим за жилище,чийто строеж върви по план. Че те гаражите вървят по 30-40 к сега, за жилището остават 60-70 к. Това е имагинерна цена към момента.
Ако приемете боксониера със свободно паркиране около блока, имате някакъв шанс.

# 520
  • Бургас
Няма.
Но ако направите компромис с квадратурата, цената, квартала и гаража, може и да намерите Simple Smile

# 521
Няма.
Но ако направите компромис с квадратурата, цената, квартала и гаража, може и да намерите Simple Smile
Къде например би могло да се намери?

# 522
В Айтос, вероятно.
В първите (по големина) 4-5 града, едва ли.

# 523
  • София
Няма.
Къде например би могло да се намери?

Ботунец.

# 524
В Капитол резидънс има едностайни под 100к евро от KMV резидънс. Също в Малинова долина до Околовръстното Eternal 4. Но говорим за една стая в строеж, без паркомясто.

Общи условия

Активация на акаунт