Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 22 912
  • 455
  •   2
Отговори
# 120
Дали ще има повече паралелки слес 4 клас в ПЧМГ в новата сграда?

# 121
  • София

ПЧМГ / Архимед сграда - 17.12.2025

Много благодаря!
Сега погледнах, че са започнали началото на февруари, значи 11 месеца груб строеж и още не са готови. Не искам да съм на мястото на строителя да трябва да направя довършителни на 16 к рзп за 6 месеца, надявам се са заложили на гипсокартон вътре, защото при зидове и шпакловка нещата съвсем ще отекат във времето.

# 122
Аз за АК що съвети раздадох, едно тенкю нямаше.
Иначе питащите много отворени. По същия начин се чувствах 😀

# 123
  • в страната на чудесата
Ама защо отговаряте на лични?
Наши темата е затова Simple Smile

# 124
  • София
Аз ти тенкнах, забравил си 😂

# 125
  • София
На мен пък ми благодарят всички, които ме питат на лични. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 126
Аз ти тенкнах, забравил си 😂
Ти си наш човек, става дума за други😀

# 127
  • Пловдив/София
И аз да сменя малко темата, разбрах, че е имало ден на отворените врати в Българско школо. Търся отзиви, най-вече за 1-4 клас. Благодаря.

Здравейте, пишете в групата “Частни училища” във фейсбук, много по-активна е.

Инак в училището повечето неща са на ниво- база, храна- отлични, учители- много добри и отдадени, за съжаление има и текучество; учебна подготовка- добра, без много стрес- по повечето предмети е достатъчна тази в час, за да изкарат знания за 5 децата. Зависи от учителя, имало е и такива, които дават огромни домашни, но са рядкост.

Основната въпросителна е прогресивният модел, който вече не се нарича прогресивен.
От една страна като хорариум надграждат МоН, но аз лично смятам, че са малки да избират в кой час да влязат. Да, идеята с развиването на отговорност към учебния процес е смислена, както и това да учат децата по нов начин. Но хаосът с дисциплината понякога е налице и не всеки учител я овладява.

# 128
  • В офиса
A мен никой за нищо не ме пита Grinning
Щастлива съм че затваряме страницата на ПЧМГ тази учебна година. Прекрасни и сърцати учители, прекрасни деца, но амбициите на ръководството не съответстват на показаните възможности, за съжаление.
Нищо де, хората с много пари стават все повече, клиенти ще имат, сега с лъскавката си сграда, съвсем. Предлагам на собственичката да кандидатства да станат придворно училище на държавната администрация. Щом им отпуснаха този терен, значи има достатъчно дебели връзки.

# 129
  • София
Според мен Архимед отварят няколко паралелки и за първи клас, макар да не видях бройка.

За преминаването от Архимед към ПЧМГ - казаха, че ще има изпит, но за вътрешните деца необходимите точки сякаш са по-малко. Не вярвам да има дете, което да пожелае да остане и да не успее (или поне ще са много малко).

Ние в крайна сметка решихме да им се доверим и от есента ще имаме Архимедче. Естествено, че има притеснение, но вярвам, че ще се справят. И тук да благодаря на Фенси, която публично ми вдъхна кураж (не на лични) - тя следи учебните динамики много изкъсо (материал, учители, програми) и нейната увереност (макар и вече далече от тези драми) ми подейства добре ...
Сейчан, може ли на кратко да ми разкажеш какъв е бил приемният изпит?

# 130
Здравейте, дъщеря ми в момента се обучава в пети клас в държавно училище, като всеки ден положението е все по-потресаващо. Насочила съм се да я преместя по средата на година (в идеалния случай от втори срок) в частно такова, като се надявам да намеря спокойна среда, нормални деца, усмихнати учители, стабилно учене. Локацията на училището не е от значение, като вече бях на отворените врати на ЕСПА и Томас Едисън, както и Петър Берон, по една или друга причина и трите не са нашите. След празниците имам среща и с ръсководството на Британика. Търся информация относно училищния живот в Светлина, Дорис Тенеди, св. Климент Охридски. Сега започвам да чета темите назад, но определено е много информация и ще отнеме доста време. Благодаря Ви!

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 21:46 от BarbaraSturm

# 131
  • София
Здравейте, дъщеря ми в момента се обучава в пети клас в държавно училище, като всеки ден положението е все по-потресаващо. Насочила съм се да я преместя по средата на година (в идеалния случай от втори срок) в частно такова, като се надявам да намеря спокойна среда, нормални деца, усмихнати учители, стабилно учене. Локацията на училището не е от значение, като вече бях на отворените врати на ЕСПА и Томас Едисън, както и Петър Берон, по една или друга причина и трите не са нашите. След празниците имам среща и с ръсководството на Британика. Търся информация относно училищния живот в Светлина, Дорис Тенеди, св. Климент Охридски. Сега започвам да чета темите назад, но определено е много информация и ще отнеме доста време. Благодаря Ви!
Пробвайте и Образователни технологии.

# 132
Ще се радвам на скорошни мнения за Образователни технологии ? Чувала съм хубави неща, но само до там.

# 133
  • София
Аз пък чух съвсем скоро лош отзив за прогимназията на ОТ - в смисъл, че не се учи и че няма адекватна обратна връзка за напредъка на детето.

# 134
Моите познати го харесват, защото няма натиск за резултати.

Общи условия

Активация на акаунт