Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 21 947
  • 432
  •   4
Отговори
# 360
В тази връзка моят опит е забавен - синът ми - в СС, на приятелка - в 20-то, после и двамата - съученици в АК Simple Smile E моят пътуваше по близо час в посока, дерзаеше в целодневен режим, а приятелката си изпращаше детето пеша, но резултатът - еднакъв Simple Smile Викам си, езикът при нас ще е на несравнимо ниво, е - накрая на 8-ми клас и двамата с 95% + по английски (хем втори чужд език за приятелското дете) - блещя се и се чудя защо се чувствам, че съм с едни 40k euro назад спрямо семейството на приятелката. Казвам си, от СС са влезли 30-40, от 20-то - 2-3(?) във випуска...Инвестирала съм в по-висок шанс за прием, а дали за по-добра среда - нямам база за сравнение, но колежаните от 20-то са страхотни деца.

# 361
  • София
Доколкото знам и 20-то са на целодневен режим, поне в начален етап имат учебни часове през целия ден. Детето ни има приятелче оттам, с което бяха заедно в курса по английски. Умно и възпитано дете, и амбициозно.
Но в Бояна е по-чист въздухът😊

# 362
Доколкото знам и 20-то са на целодневен режим, поне в начален етап имат учебни часове през целия ден. Детето ни има приятелче оттам, с което бяха заедно в курса по английски. Умно и възпитано дете, и амбициозно.
Но в Бояна е по-чист въздухът😊
Не е по-чист. Особено зимата. Детето ми се прибира вмирисано на пушек.

# 363
  • София
А да, там вярно, че е в ниското към Павлово, нали?

# 364
  • София
Викам си, езикът при нас ще е на несравнимо ниво, е - накрая на 8-ми клас и двамата с 95% + по английски (хем втори чужд език за приятелското дете) - блещя се и се чудя защо се чувствам, че съм с едни 40k euro назад спрямо семейството на приятелката. Казвам си, от СС са влезли 30-40, от 20-то - 2-3(?) във випуска...Инвестирала съм в по-висок шанс за прием,

Има и друга логика. От над 200 приети, ако само 30-40 са от СС, а останалите са предимно от държавни училища, струва ли си да се дават тия пари Simple Smile

# 365
  • София
Е те не искат да ходят всички в АК. Децата имат разнообразни интереси.

# 366
Е те не искат да ходят всички в АК. Децата имат разнообразни интереси.
Не са много добрите гимназии в София. И разбира се, че има предимства в ЧУ, особено в периода 5-7к. Огромен проблем на общинските е двусменният режим. Първа смяна започва в 7:30. После втора свършва по нощите. Децата се хранят с боклуци, ако изобщо се хранят. Нямат особено време за затвърждаване на материала и всичко отива за вкъщи, то проекти, то домашни, то чудо. Та резултатът може да е един и същ, но пътят е различен и леко по-трънлив извън ЧУ🙂

# 367
  • София
Аз въобще смятам, че в 5-7 клас е много по-добре в частно училище за децата. От  1ви до 4ти клас - зависи от началния учител, а и материалът е лесен и не е толкова много. Не ми харесва това висене в училище по цял ден на толкова малки деца, но хората са на работа и явно така е по-лесно за тях, а и частните не предлагат друг вариант.

# 368
  • София, България
Моето дете не е записано в СС, за да го приемат в АК или дори, за да вземе сертификат с 95%. И определено не се чувствам прецакана, че да кажем, 75% от приетите в АК идват от държавни училища.

# 369
  • София
Не са много добрите гимназии в София. И разбира се, че има предимства в ЧУ, особено в периода 5-7к. Огромен проблем на общинските е двусменният режим. Първа смяна започва в 7:30. После втора свършва по нощите. Децата се хранят с боклуци, ако изобщо се хранят. Нямат особено време за затвърждаване на материала и всичко отива за вкъщи, то проекти, то домашни, то чудо. Та резултатът може да е един и същ, но пътят е различен и леко по-трънлив извън ЧУ🙂

Hands Plus1

Колкото до останалите, стига сте си мерили оценките, резултатите и класациите Smile
Писах за средата в училище и това, че може да предразположи децата, вие къде се отвяхте!

А и не само вие познавате деца в различни училища и дори чисто статистически е ясно кой е верният отговор Rolling Eyes

# 370
  • София
Верният отговор на какво?

Аз лично познавам нашето дете и само то ме  е интересувало и интересува.

# 371
Оф, пак ли го дъвчем СС и АК…

# 372
Ей това беше едно от малкото неща, които не ми харесваха в СС. Вманиачаването на родителското тяло по АК и % на изпитите по английски.

# 373
  • София
Сега вече ще помоля да ми обясните каква връзката между СС и АК?

# 374
Сега вече ще помоля да ми обясните каква връзката между СС и АК?
Доста от децата от СС решават да продължат в АК. Иначе, няма конкретна връзка.

Общи условия

Активация на акаунт