Проблем с майка ми

• 6 022
  • 126
  •   1
Отговори
# 105
При мен контролът на лудата ми майка ме избиваше на агресия, счупени мебели, псувни, блъскане, а за трайно решение беше армията. И по точно 68-а бригада специални сили. Исках да ходя на мисиите по онова време в Ирак и Афганистан, и то като войник от специалните части.
Когато видя че не може да ме спре доста се кротна, успяха да ме убедят с баща ми да запиша да уча, поне да го отложа докато завърша и стана на 22, през това време да помагам за семейния бизнес. Като цяло ме оставиха да си правя каквото искам само и само да остана и повече сериозни проблеми не съм имал.

# 106
От тяхната гледна точка предполагам са имали един проблемен, гневен тийн с абсурдни идеи, който накрая се кротнал и записал висше и му уредили работа в семейния бизнес.

# 107
  • София
Абе, друго си е вечер, като си легнеш, да си гушнеш тухлите и да си спинкаш сладко-сладко... Laughing
По- добре, отколкото да гушнеш кофата.

Не знам защо противопоставяте жилище срещу жена. Човекът не се е изнесъл, защото не желае, егоист е и вече е минал в графа дърт ерген, а не защото си има жилища.

# 108
Авторе, ще се справиш. Лека-полека, с малки стъпки се отделяй от майка си. Тя никога няма да е доволна, но животът си е твой.

Щом искаш да отидеш в чужбина – опитай.

Прочетете това интервю: https://trud.bg/a/articles/article-5171367.

# 109
  • София
Абе, друго си е вечер, като си легнеш, да си гушнеш тухлите и да си спинкаш сладко-сладко... Laughing

Не знам защо противопоставяте жилище срещу жена. Човекът не се е изнесъл, защото не желае, егоист е и вече е минал в графа дърт ерген, а не защото си има жилища.

Кеч, права си.
Аз отново да напомня - човекът скоро е загубил баща си, а майката отскоро е вдовица. Оставете кой как ще ѝ завърта главата, това са глупости. Аз пък смятам, че младежът отговорно е останал да подкрепи майка си, защото след такава загуба, някои по-лабилни хора са неузнаваеми, много силно депресирани и имат сериозна нужда от наглеждане. Казвам това, защото с очите си видях вдовица, на възраст около 55, явно внезапно загубила съпруг и удряше с всичка сила с юмрук и глава в една пейка... млад мъж и млада жена не можаха да се справят с нея да спре, за да не се нарани. Не я интересуваше, че хората я гледат, беше буквално съсипана. Е, колко от вас ще се изнесат, виждайки майка си в такова състояние???
Да не говорим, че младият мъж е загубил баща, едва ли след такава загуба на 24 топ приоритет му е да показва колко е самостоятелен и да се изнася, за да си търси жена.

# 110
В началния си пост авторът пише, че баща му е починал преди няколко години, т. е. майката е вдовица от няколко години. Това не е малко време. Вероятно жената работи. Вероятно има роднини и приятели. Те също могат да я подкрепят. Неин проблем е как ще се справя със загубата. Децата не се раждат, за да запълват емоционалните липси на родителите си. И майката преди много години е напуснала родителското си семейство, за да създаде своето семейство. Младият й син също трябва да има възможност да поеме пътя си в живота. Иначе и той, и тя ще имат много емоционални проблеми в бъдеще.

Някой тук написа, че жената вероятно има женски потребности. Но синът й не съществува, за да запълни женските й потребности!!! Той дори да е при нея – тя пак ще ги има. Жената да си търси мъж и компания, ако иска. Неин си е проблемът.

А на младежа сега му е времето да се усъвършенства, да гради кариера, да общува, да пътува... Нека да действа сега, защото годините минават.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 13:46 от Radilena

# 111
От тяхната гледна точка предполагам са имали един проблемен, гневен тийн с абсурдни идеи, който накрая се кротнал и записал висше и му уредили работа в семейния бизнес.
За гледната точка може донякъде да си права, нищо че майка ми имаше много от описаните прояви, както и други. Но защо наричаш абсурд професия упражнявана от хиляди мъже и жени, а специалните части са най добрите и най мотивираните от тях? Както виждаме войната не е някакво абстрактно понятие от черно белите ленти в днешно време, а и от както създадоха съвместното командване (СКСО) военните спец. части се използват и за полицейски акции когато някой престъпник хване гората или за предотвратяване на терористични атаки. Аз бях част от тях, това беше моята същност години наред, в крайна сметка че натежаха други фактори в полза да избера друг път в живота си не променя горното.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 15:01 от rf22

# 112
  • София
Цитат
В началния си пост авторът пише, че баща му е починал преди няколко години, т. е. майката е вдовица от няколко години. Това не е малко време. Вероятно жената работи. Вероятно има роднини и приятели. Те също могат да я подкрепят. Неин проблем е как ще се справя със загубата

Боже... Радилена, ти не обичаш ли родителите си? Значи синът ѝ трябва да ѝ даде свободно, а да разчита на роднини и приятели, не може на децата си? Да, неин проблем е, както виждаш, след някакво време, младият човек си търси мястото и се ориентира да заживее сам. Направо не знам, да виждаш, че майка ти е съсипана и да си мислиш, че е неин проблем как ще се справи със загубата си. Честно, на моменти се изумявам.
Аз коментирам от позицията защо не се е изнесъл, естествено, че няма да се посвети в жертва на майка си.
Той е при майка си, защото така иска, а не защото е заставен. Както сам написа, урежда си нещата да се отдели.

# 113
Дали майката не си е навила на пръста, че той има връзка с въпросната приятелка, но крие от нея, съответно и когато излиза с приятели да е с нея? И за това да е мерака да хване нишката?

# 114
  • Варна
Радилена, ти не обичаш ли родителите си? Значи синът ѝ трябва да ѝ даде свободно, а да разчита на роднини и приятели, не може на децата си? Да, неин проблем е, както виждаш, след някакво време, младият човек си търси мястото и се ориентира да заживее сам. Направо не знам, да виждаш, че майка ти е съсипана и да си мислиш, че е неин проблем как ще се справи със загубата си.

Не съм много съгласна с теб. В предния си пост описваш една евентуално съсипана от загубата жена, която буквално има нужда да се опре на някой. Да ама това състояние едва ли трае няколко години. А и автора описва не съсипана от мъка майка, а жена, която е съвсем наясно какво става и с изкусни манипулации се опитва да го накара да върви по пътя, който ТЯ избира. Съжалявам, но времето за мъка и подпиране е поотминало. Мъртвите са си мъртви, живите трябва да продължат да живеят. Автора да си бие камшика.

# 115
Слънчезара, обичта към майката тук няма нищо общо. Не говорете глупости. Хората, които се отделят от родителите си, също ги обичат!

Баба ми по бащина линия е останала вдовица на 55 години. Имаше двама сина. По-големият й син – чичо ми, се е оженил за германка още през комунизма и живееха в Западен Берлин. Идваха в България с жена си веднъж годишно или веднъж на две години за ваканция. Това е. Ние си живеем в България и родителите ми гледаха баба ми. Тя почина на 80 години. Чичо ми и жена му също я обичаха и помагаха с каквото могат от време на време. И те починаха.

Другото дете на жената от темата и нейни близки също могат да помагат. Защо се е вкопчила в сина си?!

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 15:30 от Radilena

# 116
  • София
Можем много да обичаме родителите си, но бива ли човек да няма собствен живот и те като си отидат да остане сам? Познавам такива хора – на 50-60 останат сами, че и на 40 даже, приятелите им със семейства, големи деца, а те цял живот били само с мама. И при двата пола е трагедия това. Майките може да са си имали своя патология, за да ги въртят само около себе си, никой да не е достоен за половинка, но защо тук да поощряваме това? На 24 човек изобщо не трябва да обяснява на майка си с кого къде е бил и какъв му е, независимо дали живее с нея или не. И майка му още по-малко трябва да му държи сметка, но и да го прави е негова работа да и пусне полата и да си живее живота. Ако има нужда от помощ и грижа да се погрижи, но иначе...

# 117
Дали майката не си е навила на пръста, че той има връзка с въпросната приятелка, но крие от нея, съответно и когато излиза с приятели да е с нея? И за това да е мерака да хване нишката?
+1. И според мен си е чисто свекървенска ревност. ИзгорЕ детето с по-възрастна жена или с дете, грозна, слаба, дебела, свекървите винаги намират непростим косур на "снахата".

Авторе, постави граници. Само твоя работа е с каква жена излизаш (стига да е 18+), изобщо не се обяснявай с кого ходиш на почивка, кого харесваш и т.н.
Поставяш граници и то още сега - със спокоен и твърд глас. И майка ми беше от типа орлици. Аз спорех с нея (понякога на висок глас). А брат ми намери по-добър начин. При всеки опит за намеса, казваше, че не е нейна работа, той вече е пълнолетен.

Заминаването за чужбина - направи го, ако е добре за бъдещето ти. Ако е само да бягаш, не си заслужава. Имам около себе си примери за дистанционен контрол от майки, а синовете с години са на хиляди километри, финансово независими.

Успех!

# 118
  • София

Кеч, права си.
Аз отново да напомня - човекът скоро е загубил баща си, а майката отскоро е вдовица. Оставете кой как ще ѝ завърта главата, това са глупости. Аз пък смятам, че младежът отговорно е останал да подкрепи майка си, защото след такава загуба, някои по-лабилни хора са неузнаваеми, много силно депресирани и имат сериозна нужда от наглеждане.
Абсолютно. Аз говорех за другия цитиран случай на някакъв, дето не щял да се мести с жена, щото си имал жилища. Пък той не ще заради друго.

# 119
  • Пловдив
Казвам това, защото с очите си видях вдовица, на възраст около 55, явно внезапно загубила съпруг и удряше с всичка сила с юмрук и глава в една пейка... млад мъж и млада жена не можаха да се справят с нея да спре, за да не се нарани. Не я интересуваше, че хората я гледат, беше буквално съсипана.
Какъв цирк. И тоооооочно защото не я е интересувало коя е гледа - затова го е правила на пейка в парка. Да.

Общи условия

Активация на акаунт