Паническо разстройство - 66

• 5 231
  • 205
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте на всички! Отдавна не съм писала и следяла, родих наскоро и не съм се и надявала, че пак ще ми трябва подкрепа...за съжаление, ми се налага да споделя и да попитам вас за съвет как се справяте с подобни ситуации. От две години насам имам депресивни пристъпи или паники и се чувствам безнадеждно, сякаш съм в дупка. Продължават различно, понякога ден - два и след това се оправям и започвам отново да се храня и да имам желание за всичко, но когато съм в тези дупки просто имам чувството,че умирам. А аз имам за какво да живея - имам две страхотни момченца на 2 месеца и на 5 години и страхотен съпруг, който се грижи за нас. Но как да се справям с тези пристъпи на тъга и отчаяние??? Може би и гадното време в Англия ми влияе, тук живеем от 8 години вече. Също така съм на Ципралекс 5 мг дневно от Март 2025, поради същите причини. Моля ви за съвет, много мис е живее нормално и щастливо, имам хора, зависещи от мен, искам да им давам най-доброто от себе си, благодаря и извинете за дългия пост:)

# 196
Лекарството или дозата не е точно.

# 197
Лекарството или дозата не е точно.

Благодаря, Джанъм! Наистина оценявам отговора Ви! Може би сте права - Ципралекса го пиех и преди - от май 2023 до декември 2024, после бях добре ви затова го спрях, напълнях и ми се появи целулит по краката доста. В началото на бременността пак ми го изписаха, защото имах същите депресивни състояния, сега след като родих си го продължавам, но за съжаление пак имам такива промени в настроението (mood swings). Честно казано (моля не ме съдете, моля ви от сърце) много ми помагат една -две чаши вино - розе или бяло. Зная, че това не е решение и не е добре да се пие и капка дори с АД, искам да нямам зависимости от нищо, искам си старата щастлива същност и желание за живот. Мисля си и да направя хормонални изследвания и тук и в България, ще се опитам да го уредя, въпреки че имам две малки деца. Извинявайте, просто исках да споделя... благодаря!

# 198
Моля те, нали всички тук споделяме.
Ако не си скоро, консултирай се с психиатър. Не е ок да пиеш АД, пък да си почти постоянно зле.
Напълно те разбирам, и аз бях подобно на теб фрустрирана, че не се чувствам добре, въпреки, че уж всичко е наред. Исках на семейството да не съм в тежест.

За виното, ти си знаеш, да не минеш от трън та на глог. Щом ти помага гледай да не се подхлъзваш с количеството.
Аз пия по 30-40грама, рядко, но ме заболява главата и слава Богу.

Аз съм в прекрасната възраст преди МП. На моменти ме хваща супер напрежение покрай ПМС то,  но някак различно е от тогава, когато не пиех лекарства.

# 199
След раждането може би още не са се наместили хормоните и това да е причината.Обичайно това е "следродилната депресия",когато всичко е объркано-хормони режим,дефицити.

# 200
Благодаря за отговорите, момичета! Много ме обнадеждавате! Честно казано, зная, че тук има много групи за следродилната депресия, но (не ме съдете моля ви) ме е страх да ги чета, за да не изживявам емоциите на жените там и да се депресирам още повече, тъй като съм доста състрадателна ... Но ако наистина нещата се задълбочат, ще потърся съвет и от тези групи. Засега съм решила да изследвам някои хормони, които тук в Англия мога да ми назначат и оттам да видя как ще се развият нещата, но продължавам да ви следя и да си питам въпросите, много благодаря:))

# 201
  • Швейцария
Терапевтичната доза на Ципралекс е минимум 10 мг, може да се качи до 20 мг.

# 202
DimBZah, и аз мисля, че сегашните ти усещания имат отношение към скорошното раждане. Ще се наместят нещата, но си направи и една консултация с психиатър да намести медикамента по-оптимално. Може и разговори с психотерапевт да помогнат. Мисля, че съм чувала, че в Англия има безплатни такива при подобни състояния. Помощ си е, дава друга посока на мислене.
За виното.....не бих те съдила изобщо!

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 09:44 от ranimi

# 203
Изчетох набързо DimBZah, не съм специалист, но 5мг е едно нищо.Хората пият 5 само в началото, после се качва - 10 и нагоре.Аз съм на 10 и имам своите моменти и мисля, че ми е слабо.Ама това е друга тема. Simple Smile

# 204
Много Ви благодаря за отговорите, момичета. Тук в Англия, джи пито назначава час с пациентите и се говори оттам с друг екип за тези състояния. Малко повече време отнема, но ще им се обадя днес да видя как стоят нещата. Преди две години бях на 20мг и бях по-добре наистина. И благодаря, че не ме съдите за виното:))

# 205
Аз всяка вечер пия по 150мл. розе - хубаво.Нелсън, ейнджъл, ронгойпай, френско някакво от лидл.Като част от рутината ми е преди да започна с приготвянето на вечерята.Нито се напивам, нито усещам някакъв "ефект".За здраве, дето се вика.

Общи условия

Активация на акаунт