Паническо разстройство - 66

• 4 867
  • 187
  •   2
Отговори
# 165
Припомням един сайт,за който се интересува.Навремето открих много отговори на въпроси.

# 166
За съжаление има и такива, на които не им действат антидепресанти. Още не мога да разбера как е възможно това. Нито един вид от никоя група. Има ли други такива хора в темата?

# 167
Те не са панацея.Може би корена на проблема е другаде и трябва да се смени гледната точка.

# 168
Някой пил ли е бринтеликс и ако да има ли доволни от него.
Весела Коледа, бъдете здрави Simple Smile

Аз го пия от месец и все още не виждам подобрение. Смениха ми ципралекс с бринтеликс.
Надявам се скоро да се чувствам добре.
Странични ефекти почти не съм имала.
Успех.

# 169
Аз пия и ми понася добре

Кога почувствахте подобрение?
Казаха ми, че е доста изчистен и действал страхотно, но вече месец съм на бринтеликс, но нямам голямо подобрение.
Весели празници

# 170
Не съм засичала.Не се вторачвам в такива неща.

# 171
За съжаление има и такива, на които не им действат антидепресанти. Още не мога да разбера как е възможно това. Нито един вид от никоя група. Има ли други такива хора в темата?

Имам приятел, който нямаше подобрение от антидепресанти.
Оказа се, че са му объркали диагнозата и всъщност страда от биполярно разстройство.
Сега е на терапия, която му действа добре.

# 172
Това съм го мислила много пъти, но за 5 години няма нито един маниен епизод, дори хипомания няма. Ходили сме при много лекари и никой не се усъмни. Бил е 40дни в болница и там също не се усъмниха . Благодаря ви. То всъщност и литий и антипсихотик е пил , които са за биполярно разстройство. Никаква разлика.

# 173
  • София
Това съм го мислила много пъти, но за 5 години няма нито един маниен епизод, дори хипомания няма. Ходили сме при много лекари и никой не се усъмни. Бил е 40дни в болница и там също не се усъмниха . Благодаря ви. То всъщност и литий и антипсихотик е пил , които са за биполярно разстройство. Никаква разлика.
Все някой трябва да му помогне.

# 174
Събуждам се много рано със сърцебиене и трудно спя, нямам апетит, свит ми е корема не мога да ям и имам тревожни мисли цял ден. Повръща ми се, страх ме е, страдам и плача. И аз пожелавам на всички сте добре и да имате весели и прекрасни празници.

Абсолютно същите симптоми, плюс силно изпотяване и нахлуване на адреналин. Вече незная какво да правя. С никои не споделям, всички ме мислят за луда и омаловажават моето състояние. Страх, висока тревожност и паника. С годините става по-зле. 🥺😢😢

# 175
Здравейте!

Имам нужда от съвет.

На 24 години съм, жена. От 3 години съм на АД. От 2 хапчета Ципралекс и две хапчета Флуанскол, вече съм на половин хапче Ципралекс. Тоест, намалявам по схема, защото наистина се чувствах много добре, без следа от тревожността.

Преди година си правих пълна кръвна картина, изследвания на щитовидната жлеза, ходих на ехограф- всичко беше в норма.

Преди седмица, точно първи ден от менструацията, получих зверска тревожност+паник атака. При мен се изразява в повръщане, позив за да ходя до тоалетна, притеснение разбира се и всички типични неща при тревожността.

Записах си час при психиатърката ми, за да говоря с нея, че не мисля, че съм за спиране на АД. Също така имам и ОКР от 15 години, което допринася много за тревожността.

Пси ми вдигна дозата на 1 Ципралекс и ми изписа Флуанскол и Атаракс, които трябва да приемам 3 дни преди, по време и след менструация.
Също така имам болезнен и обилен цикъл.
Пси каза, че това не са нормални симптоми и ще е добре да отида на гинеколог, за да провери матката, яйчниците и така нататък.
След това да си пусна кръвни изследвания.

Въпросът ми е- някоя от дамите тук, която е преминала през това. Може ли да ми даде съвет какви изследвания да пусна.

Също така, какви лекарства изписват? Знам, че при повечето жени изписват противозачатъчни ( никога не съм пила), но пси каза, че лечението си е индивидуално и има многоо лекарства.

Аз вече съм си се настроила, че ще има дисбаланс, защото очевидно това не са нормални симптоми преди и след менструация.

# 176
Каквото и да пускаш имай предвид,че изследвания в норма не  означава оптимални показатели.Половите хормони се пускат в определени дни от цикъла.На тревожността влияят и щитовидните(добре е да се изследват и 5-те показателя),дефицити,кортизол,ИР.Успех с намирането на добър ендокринолог/гинеколог.

# 177
Според мен просто ти е слаба дозата.

# 178
Каквото и да правите не започвайте противозачатъчни. Те правят по-големи хормонални бели!

# 179
Каквото и да правите не започвайте противозачатъчни. Те правят по-големи хормонални бели!
не съм съгласна с такива категорични  мнения от не лекари. Има различни случаи. Не съм за противозачатъчните, а против заклеймяването им. Потърсете няколко мнения.

Общи условия

Активация на акаунт