Паническо разстройство - 66

• 7 340
  • 330
  •   2
Отговори
# 315
Ако след един месец на Есобел нямате драстично подобрение, значи не работи при вас.
Не напразно казвам драстично. Трябва да няма и помен от подтиснато настроение.
Ако изпитвате само частично подобрение, значи не е за вас и ще получите предимно негативите му.
[/quote]Потиснатото настроение е бял кахър. Начинът, по който се чувствам като цяло + това странно усещане в главата са нещата, които ме тормозят.

Питах го дали да търся преглед при невролог. Категоричен е да изчакаме Есобел да разгърне пълния си ефект.

Междувременно започнах да чета и за КПТ, струва ми се, че е нещо, което ще използвам като добър инструмент, ако го усвоя. Някой има ли препоръки за добър психотерапевт във Варна? Тази терапия може ли ефективно да се случва и онлайн, ако избера лекар от друг град?

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 10:56 от MZ89

# 316
Ами честно казано зависи какви проблеми ще се разискват. Трудно е да се дават препоръки за терапевт, не се знае ще ви допадне ли на вас, ще се сработите ли.
За женски проблеми си имам , но ако примерно проблемът е зависимост бих препоръчала друг.
Иначе психиатър ако решиш да смениш , бих казала Попов е човека.

# 317
Какво ще рече психотерапевт за женски проблеми?

# 318
Не знам защо го определих така- една жена като гръмне от целия товар, който има отгоре си ... но това  не означава , че в друга посока не е добър терапевт, просто не мога да дам препоръка.

# 319
Някой от вас пил ли е прегабалин (лирика)? Как ви понесе, как се чувствахте? Само него ли пихте или в комбинация с антидепресанти?

# 320
Някой от вас пил ли е прегабалин (лирика)? Как ви понесе, как се чувствахте? Само него ли пихте или в комбинация с антидепресанти?
Пила съм и само Лирика, и с антидепресанти, и с антипсихотици..... Пила съм я с хлорпротиксен, а също така с Дулсевия и прочее.

# 321
И аз съм пила с антидепресант,нямах проблеми и ми действаше добре

# 322
И аз съм пила с антидепресант,нямах проблеми и ми действаше добре
А колко време го пихте? Защо го спряхте, по препоръка на лекаря ли?

# 323
Darvo12, пий го, колкото е нужно. При мен нямаше странични ефекти. А спрях го, защото лекарят ми изписа други лекарства. Така е преценил. misssixty223 ще ти отговори също, защо го спря.

# 324
Години бях на ципралекс, смениха ми с бринтеликс и два месеца се опитвах, но се чувствах много зле. Сега ми каза психиатъра от утре пак да започна ципралекс, защото явно съм свикнала с него. Та дали ще имам пак нагаждане. Края на месеца ще пътуваме на топла дестинация за две седмкци и се притеснявам как ще съм.
Ще успее ли пак да ми помогне ципралекс?

# 325
При смяна на медикамент, започване отново и/или повишаване, намаляне на доза тревожността се покачва.Поне при мен е така.

# 326
При мен не. Когато съм спирала и почвала отново АД(същия) ми действа много бързо и без странични ефекти. Само първият път беше тежичко.

# 327
Пих го първоначално при започване на антидепресант,за туширане на негативните реакции,алтернатива е на бензодиазепините.После вече няма нужда от него.

# 328
Не ми се излиза, страх ме е да не ми стане лошо, а преди не съм била така.
Какво го отключва? Дали смяната на АД може да предизвика, и дали сега ще се нормализирам следнзапочване пак на стария?

# 329
Това е област в медицината, в която лекарите
 често прилагат изолиран подход и работа "на тъмно".
Не рядко можем да говорим за стари протоколи и дори за медицинска неусведоменост.

Повечето използват протокол от преди 30 години, който започва с приложение на SSRI.
Пациентите, които се повлияят положително си остават на него.
Рядко се правят изследвания на хормони, метаболити или кетохоламини.
Често не се прави дори ПКК, преди да ни предпишат лечение.

В моята борба с депресията съм срещннал един лекар и то не психолог и не
кардиолог, който се е сетил да види какъв е размаха на вълните на Маер при мен.
(повечето дори не знаят какво е това животно, защото са го проспали на лекциите).

Идеята на този пост е да си отстоявате правото на добър живот!
Когато един антидепресант не работи добре при вас, настоявайте лекаря да търси алтернатива!
В нашата групичка имаме момче, което е било години на Феварин, който не работи добре при него
и си е мълчало докато проблемите са се натрупвали. Трябвало е да стане 130 килограма от 85,
да развие диабет и се усети чак когато счупи от безсилна ярост една врата и с това си счупи ръката!

Смени лекувашият лекар, изписаха му SNRI и сега е добре.
За 6 месеца стана 95 килограма, спря бета блокерите и нормализира кръвната захар!

Общи условия

Активация на акаунт