Черен петък 2025 - тема 2

• 79 988
  • 940
  •   1
Отговори
# 810
Аз също имам такъв мейл. И то на пощата, с която наистина съм регистрирана в Еконт. Може оттам да изтичат адресите.
Изтрих го автоматично, сега погледнах в кошчето, че домейнът на изпращача наистина е novo.com.

# 811
  • Троян
Предупреждавам, понеже получих доста странен мейл с линк от Еконт да извърша плащане за пратка. Чакам такава от Еконт с наложен платеж и тъкмо мислех днес да звъння на революция, че като съм поръчала с наложен, искам да е с наложен и се загледах, че е изпратен мейлът от econt.notifications@nova.com . Което не ми прилича твърде на Еконт, ама пак ще им звънна да проверят.Та да имате едно наум, че в тази лудница на пратки и плащния, човек става по-малко внимателен.

И аз получих такъв мейл. Зачудих се, защото в момента не очаквам пратки, освен една със Спиди. Директно влязох в сайта на Еконт, за да направя справка как изписва самия сайт. Съответно не беше същия - еконт.ком, а със бг. Хубаво е човек да си има едно наум, особено сега покрай ЧП Simple Smile

# 812
Аз също имам такъв мейл. И то на пощата, с която наистина съм регистрирана в Еконт. Може оттам да изтичат адресите.
Изтрих го автоматично, сега погледнах в кошчето, че домейнът на изпращача наистина е novo.com.

Не може, ами от там изтичат. Преди няколко години имаше голям теч на данни от Еконт, но не знам дали имаше последици.

# 813
Някой знае ли дали немския амазон ще пускат cyber monday, очаквах да е днес, но явно не е.

# 814
Техния черен петък е до днес включително.

# 815
И аз с подвеждащият мейл от Еконт.
Наистина са ни подкарали наред...

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 14:44 от delia

# 816
Аз нямам такъв. Извън темата е, но ми е интересно: всички ли имате поща в абв.бг, които сте получили такъв имейл?
Ако е така, замислете се дали да не я смените. Абв се славят със слаба защита от към хакери. Аз в gmail никога не съм получавала фишинг имейли.

# 817
Да, моята е абв и аз имам имейл получен, отделно от това чакам пратка, но от Спиди.

# 818
И аз имах такъв в абв - видях го преди малко. Нямаше опасност да се опитам да платя с карта, щом съм поръчала с НП.

# 819
  • Сливен
аз получих такъв мейл преди повече от месец.

# 820
Аз нямам такъв. Извън темата е, но ми е интересно: всички ли имате поща в абв.бг, които сте получили такъв имейл?
Ако е така, замислете се дали да не я смените. Абв се славят със слаба защита от към хакери. Аз в gmail никога не съм получавала фишинг имейли.
Съгласна съм за абв... Аз имам акаунт там, който държа само с цел регистрации, колкото да си следя поръчките, както и първия ми имейл още от ученическите години. Просто предпочитам да избягвам да използвам този в gmail и ми е някак по-спокойно (в интерес на истината в него писмо спам, за толкова години не съм имала, още по-малко фишинг). За този, който използвам за регистрации обаче, ми прави впечатление, че е вечно пълен със спам и фишинг от знайни и незнайни за мен сайтове, особено незнайни. А другия от ученическите години пак в абв. си седи необезпокояван от нежелани имейли. Та явно, колкото и да си гледаш настройките за поверителност и защита на личните данни, все пак си има някакви течове и от платформите, в които се регистрираме.

# 821
Със сигурност има теч на данни. По принцип сме технически грамотни и не се вързваме на такива фишинг мейли, но не се знае колко още изобретателни ще станат измамниците и дали няма да клъвнем. За това предпочитам сигурна поща, която максимално ограничава такива мейли.

# 822
И аз имах мейл.
И споделям мислите за абв И гмайл. За жалост много "сайтове" И фалшиви реклами продават и в социалните мрежи. Много хора изгоряла лятото от "ателие кръстев" примерно. Защото последните години има бем на онлайн пазаруване то.

Аз поприключих с покупките. Закъснях и не поръчах асикса
Чакам амазона да пристигне.

# 823
Преди време аз имах такъв проблем със Спиди - всеки път като чаках пратка получавах СМС. Изтичат данни и от двете места, наистина бъдете много нащрек и повтаряйте и на близките си, защото и най-умните хора се париха.

# 824
Аз пък от български пощи получих такъв имейл ,без да чакам нищо ..

Общи условия

Активация на акаунт