Юлски бебчета 2026г.

• 13 642
  • 459
  •   6
Отговори
# 195
Съжалявам много !Бързо възстановяване !  В коя седмица беше ,казаха ли каква може да е причината ? Всичките ти показатели през това време ,наред ли бяха ?

За съжаление, при мен нещата приключиха днес. Снощи имах зацапване, което премина в кървене. Прегледаха ме и докторът каза, че плодът е спрял да се развива. Минах през процедурата.
На всички вас пожелавам успехи и щастлив финал!

# 196
Здравейте,
Резултатите от първа фетална и БХС ни бяха добри. 35+ съм и затова пуснахме и НИПТ в Геника. Още чакаме резултатите и от там.
Моята гинеколожка ми каза да си търся друг лекар за женска консултация. Щеше ми се по-рано да го беше казала, а не на 23ти декември точно преди празниците. Даде ми препоръки, но те естествено нямат никакви часове през януари.
Обясни ми, че трябва да ида до личен лекар за направление и така да мина по каса. Само, че аз тъкмо смених моя личен лекар, та ще видим колко ще е лесно това.
Вие къде ще се следите? Някоя от вас взела ли е направление от личен лекар?

Аз взех направление днес, но също нямам идея при кого да се следя/раждам. По принцип мисля да направя една консултация в Свети Лазар, чета доста хубави неща за тях.

Няма да сгрешите в избора си. Simple Smile Раждала съм там и мога само положителни отзиви да споделя за лекаря и болницата. Следете за ден на отворени врати- безплатно събитие с огромна полза за избора Ви. Ако имате въпроси, ще се радвам да отговоря.

# 197
В 10 г.с. Лекарят каза, че причините може да са много - например прекарана инфекция. Наистина, бях болна, с хрема и кашлица, и се наложи да пия антибиотик преди около 3 седмици. Црп-то ми беше над нормите.
Съжалявам много !Бързо възстановяване !  В коя седмица беше ,казаха ли каква може да е причината ? Всичките ти показатели през това време ,наред ли бяха ?

За съжаление, при мен нещата приключиха днес. Снощи имах зацапване, което премина в кървене. Прегледаха ме и докторът каза, че плодът е спрял да се развива. Минах през процедурата.

# 198
В 10 г.с. Лекарят каза, че причините може да са много - например прекарана инфекция. Наистина, бях болна, с хрема и кашлица, и се наложи да пия антибиотик преди около 3 седмици. Црп-то ми беше над нормите.

Здравей, много съжалявам. Много ме натъжи тази новина.

По принцип най-често срещано в началните седмици е да спре да се развива ако хромозомите не му се нареждат както трябва.  Ако не са те гледали на ехограф последните няколко седмици, може да е спряло развитие доста преди 10 гс

Аз имах един предишен мисед в 8ма седмица.

Пожелавам ти бързо възстановяване и да се похвалиш с прекрасна новина след някой друг месец. 🤗

# 199
На 8 декември бях на преглед, уж всичко беше наред тогава. На 29 декември получих зацапване, което се усили. Лекарят каза, че развитието е спряло в около 7 седмица. Било "всяко зло за добро", защото иначе щели да се раждат деца с аномалии. Било възможно да е от хромозомите или от инфекция. Sad

# 200
Здравейте, момичета! Някоя от вас поставяла ли си е противогрипната ваксина последните седмици? Лесно ли я открихте из аптечната мрежа или вашият ЛЛ я поддържа налична? Много искам да си я сложа в най-скоро време, но май закъснях и вече трудно се намира Sad

# 201
На 8 декември бях на преглед, уж всичко беше наред тогава. На 29 декември получих зацапване, което се усили. Лекарят каза, че развитието е спряло в около 7 седмица. Било "всяко зло за добро", защото иначе щели да се раждат деца с аномалии. Било възможно да е от хромозомите или от инфекция. Sad

За съжаление е абсолютно прав. Женското тяло е магическо и е първият филтър за такива неща.

Аз съм след ин витро и след моя мисед много ме беше страх точно около 6/7/8 седмица, тъй като точно по това време се случват тези неща. Обикновено няма пулс или има само единични пулсации/пулс които в последствие спират. Знам, че няма да те успокои, но много жени минават през това.

Хубавата новина е, че една такава случка, не означава, че ще има следваща и твоето бебе ще се дойде, като си реши. Което ти пожелавам да е съвсем скоро 🙏🤗

# 202
Момичета, я кажете, как е при вас, особено тези с втора бременност. Аз съм в 11г.с. а коремът ми е доооста голям. Вярно, няма две години откакто родих, така и не си възвърнах формата. Ама направо се чувствам като в 5 месец. То направо не е нормално ..

# 203
И аз в 11 г с и корема ми расте с всеки изминал ден . Досега не съм била бременна и мислих ,че е нормално ,но майка ми каза че не е 😁Мислих и че е защото съм ин витро и приемам доста неща … Аз му се кефя ,но все пак е странно . Качила съм около 2 кг и половина ,но той е доста голям

Момичета, я кажете, как е при вас, особено тези с втора бременност. Аз съм в 11г.с. а коремът ми е доооста голям. Вярно, няма две години откакто родих, така и не си възвърнах формата. Ама направо се чувствам като в 5 месец. То направо не е нормално ..

# 204
Преди първата ми бременност бях с много плосък корем. След като родих преди 5г. си ми остана леко подута долната част на корема. На моменти, преди да забременея сега за втори път, се чувствах (и изглеждах) все едно съм в начална бременност.
Сега съм почти в 10 г.с и мисля, че още не ми личи. + някъде около 2 кг съм.

# 205
Аз съм качила 10кг 😀 сега съм в 14гс бях 57кг, сега съм 67кг на височина 170см
Някой има ли проблем със сайта на НОИ? Не мога да вляза в услугите им с ПИК да си следя болничния, което е странно

# 206
Аз съм качила 10кг 😀 сега съм в 14гс бях 57кг, сега съм 67кг на височина 170см
Някой има ли проблем със сайта на НОИ? Не мога да вляза в услугите им с ПИК да си следя болничния, което е странно
Това наистина ми звучи много... Та то има още 30 седмици, ако се качват така, докъде ще стигнем. На мен вече нищо не ми става, не е нормално.
А за НОИ, сега пробвах, но нещо са променили, изобщо няма секция за проверка на майчинства и болнични, аз ли не го намирам, не знам.

# 207
Здравейте, момичета,
Най-накрая събрах сили да се включа и аз.
Втора бременност ми е, първата, за жалост завърши трагично в 24 г.с. Февруари месец, в която просто ми изтекоха водите - без никаква причина, нямаше инфекция, нито вирус, нито бактерия. Беше спонтанна бременост, така и докторите не откриха причината (на 29 години бях, вече на 30).
Към днешна дата пак съм бременна, 14.г.с с термин 03.07.2026.
С предната бременност не приемах нищо освен пренатални витамини, но тази е нещо страшно - на еутирокс съм, прогестерон 600 мг дневно, отделно правихме имунни излседвания и съм на кортикостероиди, програф и апсирин, както и правих вече една вливка имуноглобулин. Истината е, че докторите не знаят защо се случи това и просто си "връзват гащите" и ми предписват всичко, за което нямам против де, то нямам и избор. Та освен да се моля за най-доброто, честно казано нямам какво повече да направя.
Правих толкова много изследвания, че сега и още ми искат - TORCH панел и за наследствена тромбофилия.

Иначе правих НИПТ към CellsGenetic още в 11 г.с., с предната бременност също правих, не че имаше нужда, просто като я имаме тази възможност защо да не го направим.
Всичко точно там, феталната морфология също мина супер - този път чакаме момченце. Simple Smile

Следя се в Надежда, с първата бременност също се следях там, нямам от какво да се оплача, честно казано. Много са заети докторите постоянно, няма как да очаквам да се занимават само с мен.

Стискам палци на всички и съм на разположение, ако имате някакви въпроси, с мъжа ми последната година направо сме си изкарали една медицинска диплома с помощта на ChatGPT и Grok Grinning

# 208
Здравейте,
Вие къде си правихте НИПТ в размисли съм къде да си го пусна, предложения? Преди феталната морфология ли го правихте или след?
Благодаря!

# 209
Аз ще правя след феталната ,която ще е 12 г и няколко дни . Избрах niptify на cell genetics
Здравейте,
Вие къде си правихте НИПТ в размисли съм къде да си го пусна, предложения? Преди феталната морфология ли го правихте или след?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт