Юлски бебчета 2026г.

• 13 311
  • 444
  •   5
Отговори
# 210
Момичета, вие как сте със симптомите? Преди имах напрежение в гърдите, сега са си направо меки. Някак ми беше по-спокойно като усещах нещо

# 211
В  12 г с ,общо взето все се чувствам по един и същ начин . Маааалко по леки са болките в гърдите ,леката болка в корема все още я има през няколко дни,жестоките киселини пак се появяват през ден два  … Аз други симптоми не съм имала и гадене не съм имала

Момичета, вие как сте със симптомите? Преди имах напрежение в гърдите, сега са си направо меки. Някак ми беше по-спокойно като усещах нещо

# 212
Моите симптоми и преди бяха леки, а от 10 гс почти никакви ги няма.
Не съм била на преглед и се опитвам да го приемам нормално.
При мен го има и това, че съм в процес да  намалявам лекарствата от инветрото.

# 213
Moмичета, този НИПТ тест не се поема от здравната каса, нали?

# 214
Moмичета, този НИПТ тест не се поема от здравната каса, нали?
Не,не се,по-разширените са между 1300-2500, този,който правих аз беше 1350 лв-Niptify на Cellgenetics

# 215
Аз във вторник съм при Cellgenetics.
Не са ми казвали за изискване да имам скорошен ехографски преглед, но четох, че е добре да имам, а моят е от преди празниците..
За да се застраховам записах час за утре/ден преди теста.
Вие ходите ли при АГ непосредствено преди NIPT?

# 216
Не са ми казвали за изискване да имам скорошен ехографски преглед, но четох, че е добре да имам, а моят е от преди празниците..
Ходих преди теста за да се уверя,че плода е жив,иначе за самия тест не е нужен.ехографски преглед,освен.ако плода не изостава и да се потвърди,че отговаря на минималната изискуема седмица за пренаталния тест!

# 217
Здравейте! Включвам се плахо и аз в темата.
На 36 години съм, втора бременност ми е, имам дете на 6г.

В момента съм в 10гс и 1 ден. До преди около седмица бях със зверско гадене, но от 4 дена за съжаление се включи и повръщането. 😭 почти не успявам да ям… с първата бременност повръщах до 4 месец и качих само 6 кг за цялата бременност, така си останах и без апетит.
Моите гърди също са меко вече и не ме болят. Имам от време на време менструални болки, за тях пия но шпа.
От няколко дена не успявам да си пия витамините заради повръщането Sad

Другата седмица имам час за преглед при АГ и след това прена тест. Избрах на ВИЖЪН за 1580 лева, който е. Би следвало тогава, живот и здраве, да съм в 11гс и 2 дена.
Имам запазен час първа ФМ за по-следващата седмица.

П.с. Някой по-горе пита: моята АГ поиска първо да мина през нея за преглед и после да отида да ми вземат кръв за прена теста.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 13:15 от toni1189

# 218
Точно консултант от cell genetics ми каза ,че единственото изискване е да не си приемала кръворазреждащи 24 ч преди теста . Защо ви е преглед ?

# 219
Точно консултант от cell genetics ми каза ,че единственото изискване е да не си приемала кръворазреждащи 24 ч преди теста . Защо ви е преглед ?

И аз ходих на преглед преди теста. Важно е да сте сигурни, че бебето не е спряло развитие. Понеже се случва за съжаление

# 220
Ясно . Аз така или иначе чакам да мине първо биохимичния скрининг и феталната морфология .

И аз ходих на преглед преди теста. Важно е да сте сигурни, че бебето не е спряло развитие. Понеже се случва за съжаление

# 221
Моите гърди са си меки от старта. Изобщо не са мръднали. Обаче с такова гадене съм от 5-та седмица някъде. Чак в 11-та като че ли малко ми просветна, но от време навреме пак се обажда. Нищо друго. Даже не съм повръщала. Подута съм, задържам вода, но не мога да преценя дали това е от всичките хапчета и инжекции или от бременността. Качих и 3 кг. Утре влизам в 12-та седмица и съм на фетална. Умирам си от страх да си призная. Имам и среща за пренатест, и аз се спрях на cell genetics, този за 1350 лв. Ще видим какво ще ми сервират утре..

# 222
Стискаме палци! Пишете утре 🤗
Аз повръщам офицално вече всичко, без препечени филии и варени картофи… Мислех, че този път ще ми се размине, защото имах само гадене, но не би. Дано да отшуми скоро този кофти период.

# 223
Момичета, според вас има ли проблем да пия изворна вода, наточена от чешма в планината? Предполагам, че е глупав въпрос, но все пак

# 224
Аз не бих, независимо от бременността, защото веднъж си бях напълнила и не погледнах. Малко по- късно като посегнах да пия вътре си плуваха разни червейчета..

Момичета, според вас има ли проблем да пия изворна вода, наточена от чешма в планината? Предполагам, че е глупав въпрос, но все пак

Общи условия

Активация на акаунт