Юлски бебчета 2026г.

• 11 665
  • 376
  •   3
Отговори
# 45
Здравейте,

Сега намирам тази група и съм много щастлива, че най- накрая имаме за Юлски бебета 😊
Първа бременност съм с термин 03.07, за сега всичко е наред в 9+4 съм към момента. Мога да се оплача в 5та до 8ма г.с беше тежко положението с гаденето… за момента кръста ме съсипва и болките ниско долу, но според АГ са нормални симптомите.
Ще се радвам да споделяме пътят към малките същества до месец Юли 😊

# 46
Аз също ще правя нипт. Иначе първа ФМ при мен се пада около Нова Година и се чудя дали да не изчакам направо януари

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 05:08 от Анонимен

# 47
Не е ли много рано 10 г.с. за пренатален? Относно ФМ, аз ще я правя в 13 г.с., не е късно, дори е по- добре.
Аз също ще правя Niptify към CellsGenetics и се разбрахме за първия ден на 10 г.с. Което ще е другата седмица, за да има време резултатите да излязат преди празниците. Иначе първа ФМ при мен се пада малко преди Нова Година и се чудя дали да не изчакам направо януари, ще съм 13 г.с. предполагам не е много късно.

# 48
Ппвечето пренатални след 10 навършена могат да се направят. Споделям и аз, че за ф.м. птедчпчитам дс е след наяършвна 12г.с. някак по-огормено ми се вижда и повече неща се виждат.
През колко време ходите на прегледи сега?

# 49
Здравейте настоящи и бъдещи мами!

Трепетът в душата ми не спира, след дълги години надежди, всякакви процедури и опити най-накрая видяхме плоден сак и туптене на сърчице. Мислех изобщо да не пиша в темата, а само да ви чета отстрани, докато не минат поне... 6 месеца Smile, но... това не е типично поведение за мен, та... скачам в групата!

Да напиша с две думи историята на това щастие!

Пункция 19.04.2025 - в Турция, за първи път 5 дневен ембрион, изследван и всичко му е наред!

Отпуск от работата в офис - два месеца през лятото! Реално смених работата за 2 месеца - изкарах си дните неплатен отпуск в работа с много хора, отново с нерви и притеснения, но на слънце и въздух! Според мен, втори ключов момент.

Последна менструация - не я гледам, но все пак 21.10.2025

Трансфер 05.11.2025 - съответно ще съм с медикаменти поне 3 месеца (прогестерон - инжекционен и вагинален, естроген (спирам го след седмица), комбинирани витамини (препоръчват ми да остана само с метилирана фолиева), инжекционен антикоагулант, аспирин протект (спрян))

Зацапване ден преди първи тест и лека разходка, зацапване след лежерна разходка.., за това излизам от нас само 1 ден в седмицата и въпреки това съм вероятно с Ковид (никакви допълнителни медикаменти - карам го леко).

Първи преглед 30.11.2025 - 6г.с. + 2 дена, една разкошна точица 0,55см и се видя сърдечен ритъм - преглед при лекар без много пациенти - не се чака, има тук-там по някой хубав отзив.

Термин - 24.07.2025

С Хашимото съм (отключено след едни хапчета за имуносупресиране).

Предстоящи прегледи и изследвания, които вече съм записала:
* Кръвни преди ендокринолога - пълна кръвна картина, ТСХ, fT4, витамини B12 и D
* Ендокринолог в 7 г.с. + 3 дена
* Вторичен преглед в 8 г.с. + 2 дена
* Пренетална ехография в 12 г.с. + 3 дена
* Преглед при проследяващ, който изражда, чак в 18 г.с. + 6 дена

Сега чета и гледам да не изпусна нещо важно.

Благодаря ви, че ви има!

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 15:01 от Лебед

# 50
Честито ! Виждам ,че сте пропуснала ранен биохимичен скрининг и ранна фетална морфология . Добре е още сега да запазите час
Здравейте настоящи и бъдещи мами!

Трепетът в душата ми не спира, след дълги години надежди, всякакви процедури и опити най-накрая видяхме плоден сак и туптене на сърчице. Мислех изобщо да не пиша в темата, а само да ви чета отстрани, докато не минат поне... 6 месеца Smile, но... това не е типично поведение за мен, та... скачам в групата!

Да напиша с две думи историята на това щастие!

Пункция 19.04.2025 - в Турция, за първи път 5 дневен ембрион, изследван и всичко му е наред!

Отпуск от работата в офис - два месеца през лятото! Реално смених работата за 2 месеца - изкарах си дните неплатен отпуск в работа с много хора, отново с нерви и притеснения, но на слънце и въздух! Според мен, втори ключов момент.

Последна менструация - не я гледам, но все пак 21.10.2025

Трансфер 05.11.2025 - съответно ще съм с медикаменти поне 3 месеца (прогестерон - инжекционен и вагинален, естроген (спирам го след седмица), комбинирани витамини (препоръчват ми да остана само с метилирана фолиева), инжекционен антикоагулант, аспирин протект (спрян))

Зацапване ден преди първи тест и лека разходка, зацапване след лежерна разходка.., за това излизам от нас само 1 ден в седмицата и въпреки това съм вероятно с Ковид (никакви допълнителни медикаменти - карам го леко).

Първи преглед 30.11.2025 - 6г.с. + 2 дена, една разкошна точица 0,55см и се видя сърдечен ритъм - преглед при лекар без много пациенти - не се чака, има тук-там по някой хубав отзив.

Термин - 24.07.2025

С Хашимото съм (отключено след едни хапчета за имуносупресиране).

Предстоящи прегледи и изследвания, които вече съм записала:
* Кръвни преди ендокринолога - пълна кръвна картина, ТСХ, fT4, витамини B12 и D
* Ендокринолог в 7 г.с. + 3 дена
* Вторичен преглед в 8 г.с. + 2 дена
* Пренетална ехография в 12 г.с. + 3 дена
* Преглед при проследяващ, който изражда, чак в 18 г.с. + 6 дена

Сега чета и гледам да не изпусна нещо важно.

Благодаря ви, че ви има!

# 51
Казаха ми, че даже и 9та навърешна седмица може, но повечето лаборатории изискват навършени 10 г.с., защото тогава в 99% от случаите е сигурно, че ще има достатъчно фетална фракция в кръвта на майката. А тези, които ще правите НИПТ, ще правите ли и БХС освен ранна ФМ ?

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 05:12 от Анонимен

# 52
Аз ще правя всичко . Фетална и биохимичен са си задължителни. Ще ги правя в 12 Г + 5 дни и след това НИПТ

Не е ли много рано 10 г.с. за пренатален? Относно ФМ, аз ще я правя в 13 г.с., не е късно, дори е по- добре.
Аз също ще правя Niptify към CellsGenetics и се разбрахме за първия ден на 10 г.с. Което ще е другата седмица, за да има време резултатите да излязат преди празниците. Иначе първа ФМ при мен се пада малко преди Нова Година и се чудя дали да не изчакам направо януари, ще съм 13 г.с. предполагам не е много късно.

Казаха ми, че даже и 9та навърешна седмица може, но повечето лаборатории изискват навършени 10 г.с., защото тогава в 99% от случаите е сигурно, че ще има достатъчно фетална фракция в кръвта на майката. А тези, които ще правите НИПТ, ще правите ли и БХС освен ранна ФМ ?

# 53
pattyK, много ви благодаря! Доктор Корсачки от Гинайка (за сега ще отида и на втори при него, харесва ми мирогледа му, но не виждам актуални отзиви за работата му през последните години) ми изброи много изследвания, май за всичките знаех вече, но чаках първи преглед. Заради високорисковата бременност съм се насочила към Сигридов (исках още в началото, но нямаше часове). Искрено се надявам записаният в клиниката час в 12-та седмица да ги включва и двете. Когато записвах часа, ги споменах (те си имат и специализирана лаборатория към клиниката, но въпреки това не знаех, че за биохимичен скрининг се записва предварително час), но жената, която записа часа - някак го обощи в един термин (или поне аз така го приех). Опитвам се още щом прочетох коментара ви, да се свържа с клиниката да ги питам за уточнение, но не успявам да се свържа с тях. Иначе, асистента на д-р Нашар от Токуда (за сега съм се спряла на нея, запазих най-ранния час... за след 3 месеца...), ме насочи към Оскар Клиник (аз съответно записах в Сигридов с риск софтуерите, с които работят да не са съвместими).

# 54
Ако някоя мама не е добавена в месинджъра и фб групата може да ми пише с име и описание на профилната

# 55
Момичета, тези които слагат фраксипарин или клексан, стават ли ви синоним. Аз явно нещо не правя правилно и имам огромни синини, които не мисля че са нормални. Сестра в болницата ми показа как да ги поставям, но едно и също се получава.

# 56
Слагам фраксипарин от няколко месеца. Понякога е ставало малко синьо петно ,но рядко .

Момичета, тези които слагат фраксипарин или клексан, стават ли ви синоним. Аз явно нещо не правя правилно и имам огромни синини, които не мисля че са нормални. Сестра в болницата ми показа как да ги поставям, но едно и също се получава.

# 57
Слагала съм фраксипарин в ръцете и имах синини с месеци. В момента съм на клексан в корема и нямам нито точица.

# 58
На фракси съм и имам сининини и топчета 1-2 вече се получиха. С първата бременност почти не ми станаха синки и твърди топчета, с втората имах доста, сега като гледам пак ще имам доста.

# 59
GalL_, благодарение на Меркулина (още веднъж много благодаря!) продължавам да съм на Enox 4000 (еноксапарин). Редувам страните и от време на време имам синки с диаметър 4см. Знам, че е нормално, но има няколко препоръки, които все забравям да спазвам - слагам инжекцията под ъгъл от 45 градуса (навик, от когато бях с малко подкожна мазнина на корема) и махам, отново по навик, въздуха. При нормална подкожна мазнина съм гледала, (след като се хване кожната гънка) че се инжектира под 90 градуса и се задържа малко време преди да се извади иглата, освен това въздухът не се маха от предварително напълнената спринцовка (специално проверих след като гледах видеото, защото се изненадах, че го остави).

Въздушният мехур е специално оставен от производителя. Твърди се, че помага - да се приложи цялата доза (това е ясно - въздухът се качва най-отгоре и избутва съдържимото), да се намали рискът от изтичане на лекарството от мястото на убождане (при мен винаги остава малка капчица...) и да се намалят синините (а аз си мислех, че като махна въздуха... е по-добре).

От днес се поправям...

Видео за поставянето на предварително подготвена инжекция:

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 02:31 от Лебед

Общи условия

Активация на акаунт