Юлски бебчета 2026г.

• 13 311
  • 444
  •   5
Отговори
# 225
Не бих пила ,дори и да не съм бременна . Аз  от около 15 години не съм близвала друга вода освен бутилирана

Момичета, според вас има ли проблем да пия изворна вода, наточена от чешма в планината? Предполагам, че е глупав въпрос, но все пак

# 226
Аз първо си направих фаталната и бхс и след като излезе резултата ще решим дали да правим НИПТ.
В 14 г.с. и съм на прогестерон от 200, а от фм насам ми изписаха аспирин, който ще приемам превантивно до следващия преглед. Аспирин е заради едни кръвоносни съдове, които хранят матката и ако има отклонения се изписва за да не се стига по-късно  до вдигане на високо кръвно. Иначе гърдите са ми все така оголемени, но не ме болят както до към 12 г.с. Новото за мен е че леко от няколко дни ме наболва главата от време на време.

# 227
При мен симптомите са все още имам гадене и все още повръщам всеки от време на време, нямам почти никакъв апетит все още.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 03:08 от Мяу7

# 228
За съжаление, при мен нещата приключиха днес. Снощи имах зацапване, което премина в кървене. Прегледаха ме и докторът каза, че плодът е спрял да се развива. Минах през процедурата.
На всички вас пожелавам успехи и щастлив финал!
Хей,не се отчайвай, при мен приключиха в 7г.с+3, с извънматочна, оперираха ме по спешност. Вярвай, че всяко зло е за добро. Надявам се скоро да се включим в друг месец и всичко да е наред!  Heart

# 229
Аз между 6 г.с. и 9 г.с бях с много тежки симптоми - гадене, повръщане, главоболие, болки в стомаха, киселини, умора, в момента, в който влязох в 10 г.с всичко изчезна и се чуствам доста добре. За жалост от всички хапчета, които приемам се подувам зверски и задържам вода, така,че не вярвам много на кантара, особено след като гледам да се храня изчистено.

За дамите, които са си правили НИПТ към CellGenetics да знаете, че ще ви дадат отстъпка за съхранение на стволови клетки.

# 230
Момичета в 12 г с съм и пия прегнакеър макс . Днес така или иначе трябва да купувам и се чудя дали да продължавам с тях или да взема други . Подходящи ли за цялата бременност ? По принцип не ми допада ,че са три големи хапчета 😁

# 231
Момичета в 12 г с съм и пия прегнакеър макс . Днес така или иначе трябва да купувам и се чудя дали да продължавам с тях или да взема други . Подходящи ли за цялата бременност ? По принцип не ми допада ,че са три големи хапчета 😁

Аз без да го целя, редувам Elevit и Pregna Formula.

# 232
Здравейте момичета! Да се разпиша и аз. Минахме си феталната- измериха ни цяла седмица по- големи от колкото сме всъщност! А при последния преглед бяхме 2 дни назад (трябваше да съм 9+3, а ни измериха 9+1). Това ми бяха двете притеснения- живо ли е и дали не изостава. Взеха ми кръв за пренатеста, надявам се и там всичко да е наред. Видяха ни и пола (уж на 100% ама ще изчакам пренатеста да излезе). Голяма истерия ме удари от снощи насам, не знам какво ми стана. За щастие всичко е наред. Стискам палци и на вас на следващия преглед всичко да мине идеално!

# 233
Здравейте, моля кажете вие правите ли БХС и какви са ви резултатите?

# 234
Моите доктори казват че биохимичен скриниг и ранна фетална са задължителни . Вече пренаталния тест е по избор ,но масово се прави ,аз също смятам ,че така е най-добре

# 235
Моите доктори казват че биохимичен скриниг и ранна фетална са задължителни . Вече пренаталния тест е по избор ,но масово се прави ,аз също смятам ,че така е най-добре

Да, задължителни са. Просто питам за тези от вас, които са си пуснали НИПТ преди БХС, дали БХС показва риск, а НИПТ-а че всичко е наред

# 236
Ние ще прескочим частта на БХС с кръвните измервания, защото те ни показват комбиниран анализ, който се базира на статистически риск (+ други маркери, разбира се).
Аз съм почти на 39 г, за това директно НИПТ, след резултатите ще правим и обстойната ехография.

# 237
БХС дава ценна информация за риск от прееклампсия и вътреутробна ретардация, което не е за подценяване. Пренаталния тест и феталната морфология няма как да покажат, ако има отклонения, така че е добре да се обмисли добре.
Ние ще прескочим частта на БХС с кръвните измервания, защото те ни показват комбиниран анализ, който се базира на статистически риск (+ други маркери, разбира се).
Аз съм почти на 39 г, за това директно НИПТ, след резултатите ще правим и обстойната ехография.

# 238
PE/FGR скринингът може и да е отделно и да не е част от стандартния БХС, покриващ хромозомни аномалии (<- само това пропускам).

# 239
Моят БХС беше в майчин дом. Резултатите бяха добри.
Но там риск за прееклампсия не се изчислява стандартно. Аз ги помолих да го направят за мен допълнително.
Предполагам на други места е различно.

Общи условия

Активация на акаунт