Юлски бебчета 2026г.

• 16 153
  • 543
  •   2
Отговори
# 525
Ами аз не знам дали е това, пък и съм с предна плацента и изобщо не би трябвало да усещам нещо, но ми случва да усещам едно треперене, все едно мускулен спазъм,  но в корема...не знам как да го опиша дори. Но не съм сигурна , че е това.

Такова от вчера усеща и мъжа ми.  Grinning (на неговия си корем)
Описва го както като пулсира око, но е точно някакво мускулче ниско на корема.
Много се смяхме снощи, че той има повече симптоми и от мен миличкия.

# 526
Аз моето го усещам от около седмица. Сега съм в 17+3, втора бременност ми е и знаех какво да очаквам като усещане. Много осезаемо се усеща като легна по гръб и си ме побутва. Ако си задържа ръката успявам да усетя и отвън. Моята девойка явно ще е гигант-ехографа ме изкарва в 20та седмица 😁

# 527
Следите ли си захарта ? Големия размер ,често говори за гестационен диабет . Може да не е това ,но все пак е добре да се изключи

Аз моето го усещам от около седмица. Сега съм в 17+3, втора бременност ми е и знаех какво да очаквам като усещане. Много осезаемо се усеща като легна по гръб и си ме побутва. Ако си задържа ръката успявам да усетя и отвън. Моята девойка явно ще е гигант-ехографа ме изкарва в 20та седмица 😁

# 528
Аз не знам по какви критерии точно са ехографите.. преди 10 дни докторката каза, че бебето било било 130 грама, а тогава бях 14 +нещо и където и да пишех, 130 го даваха за над 17+. Те са по някакви формули тези сметки, участва обиколка на глава, но другите променливи не ги знам... Grinning

# 529
Аз не знам по какви критерии точно са ехографите.. преди 10 дни докторката каза, че бебето било било 130 грама, а тогава бях 14 +нещо и където и да пишех, 130 го даваха за над 17+. Те са по някакви формули тези сметки, участва обиколка на глава, но другите променливи не ги знам... Grinning

Обиколка на глава, гръдна обиколка, дължина на бедрена кост и още нещо имаше. И нашия в 14 г.с беше толкова. Изкараха го около седмица и половина напред. Но ми казаха, че +/- 2 седмици не е от особено значение, стига органите му да се развиват добре. Вече така ако си върви напред и в по- късните седмици да, да се замислиш. Макар че и тогава пък казват, че не е много точно как ги мерят, понеже им става тясно и са свити. Чела съм из форумите и да жени, където са ги наплашили, че бебетата им са много големи, към 4 кг, а си се раждат 3,100-200. Много е относително.

# 530
Момичета, днес цял ден ме тревожи нещо. Имам една нетипична болка може би на 2-3 пръста в ляво от пъпа, но в корема, а не повърхностно. И ти засилва, ту отслабва, като леко пулсираща. Не мога да го обясня много. Знам, че опъванията в напреднала седмица са нормални, аз съм в 15г.с., но те нали са по-ниско. И то това не е като скубещо опъване, а тъпа пулсираща болка. Вие имали ли сте подобни симптоми. Не знам да ходя ли на преглед, трябва ли, не трябва ли..

# 531
Минава ли като смениш позата, легнеш на противоположната страна?
Газове/запек имаш ли, може да са черва...
Иначе мен ме болеше миналите дни ниско долу вдясно, след къпане и движение. Като легнах или седна минаваше.
Нормални са някакви леки болки и не е притеснително , ако спират след промяна на позицията Simple Smile

# 532
Дами, от днес гърлото доста ме боли, смуча стрепсилс (с разрешение от АГ) и хомеожен, но не усещам никакво облекчение. Тези от вас, които вече са били болни, моля помагайте с идеи как да облекча и стопирам оплакванията. Много се притеснявам да не се влоша Cry

# 533
Дами, от днес гърлото доста ме боли, смуча стрепсилс (с разрешение от АГ) и хомеожен, но не усещам никакво облекчение. Тези от вас, които вече са били болни, моля помагайте с идеи как да облекча и стопирам оплакванията. Много се притеснявам да не се влоша Cry

В почти всеки магазин продават чай тип Биобронхо, Бронхо-нещо си. Яко чай с мед и лимон. Отделно си бях нарязала лимон на кубчета и го бях объркала с мед и джинджифил на прах (може да настържеш корен). Тук може и да ме съдите, но в една купичка бях разбъркала 2 лъжици мед, 2 лъжици масло/мас, черен пипер/джинджифил и 1 чаена лъжичка ракия. Това всичкото се обърква и се хапва по една чаена лъжичка от сместа на няколко часа. Прецених, че количеството ракия е минимално и го предпочетох пред антибиотик, но при мен беше започнало да слиза към дроба и да кашля ужасни зелени храчки, така че това може и да си го спестите. Биозин мама, авирон Рапид и в общи линии с това се оправих.
Стискам палци да се разминеш само с едно гърло 🤞🏻

# 534
В тези чайове 97% от съставките не могат да се приемат по време на бременност . Имайки предвид ,че може да се пие предимно чай от лайка и то в умерени количества ,тези смесените са рисковани

В почти всеки магазин продават чай тип Биобронхо, Бронхо-нещо си. Яко чай с мед и лимон. Отделно си бях нарязала лимон на кубчета и го бях объркала с мед и джинджифил на прах (може да настържеш корен). Тук може и да ме съдите, но в една купичка бях разбъркала 2 лъжици мед, 2 лъжици масло/мас, черен пипер/джинджифил и 1 чаена лъжичка ракия. Това всичкото се обърква и се хапва по една чаена лъжичка от сместа на няколко часа. Прецених, че количеството ракия е минимално и го предпочетох пред антибиотик, но при мен беше започнало да слиза към дроба и да кашля ужасни зелени храчки, така че това може и да си го спестите. Биозин мама, авирон Рапид и в общи линии с това се оправих.

# 535
Berni98, благодаря. Честно да ти кажа, така ме боли, че съм на косъм и аз да си сложа малко ракия на компрес, защото по принцип много ми помага. Изсмуках 100 хомеожена и няма грам подобрение, а напротив - чувствам се по-зле…

# 536
Berni98, благодаря. Честно да ти кажа, така ме боли, че съм на косъм и аз да си сложа малко ракия на компрес, защото по принцип много ми помага. Изсмуках 100 хомеожена и няма грам подобрение, а напротив - чувствам се по-зле…

Ако е само за компрес не виждам проблем, алкохола се изпарява. Аз също правих компреси на гърдите, защото кашлях много сериозно от дроба и си ме беше страх.

В тези чайове 97% от съставките не могат да се приемат по време на бременност . Имайки предвид ,че може да се пие предимно чай от лайка и то в умерени количества ,тези смесените са рисковани

Принципно да, но съм чела, че трябва да изпиеш доооста като количество и концентрат. Това, че си изпила 2-3 пакетчета букет в 1л вода не е нещо кой знае колко страшно, особено ако караш една здрава бременност без усложнения/рискове, но в крайна сметка да, хубаво е всеки да си прави проучването и да решава за себе си. Simple Smile
Напълно разбирам страха ти предвид историята ти.

# 537
Биозин мама, ефизол, чай от лайка с мед, хомеожен и биозин спрей.

# 538
Аз започнах с лека болка при преглъщане, после започна сърбеж в гърлото и сополи. Аз още първия ден започнах с мед, чай, лимон и едни билкови смучещи. Иначе си направих капки за носа от сребърна вода и клеева тинктура и си купих морска вода спрей за носа -стеримар. Та днес съм по-добре, но на мен цялостно не ми беше отпаднало, чувствах се добре.

Вие колко често ходите на преглед? Аз един път в месеца и ми струва малко

# 539
Аз започнах с лека болка при преглъщане, после започна сърбеж в гърлото и сополи. Аз още първия ден започнах с мед, чай, лимон и едни билкови смучещи. Иначе си направих капки за носа от сребърна вода и клеева тинктура и си купих морска вода спрей за носа -стеримар. Та днес съм по-добре, но на мен цялостно не ми беше отпаднало, чувствах се добре.

Вие колко често ходите на преглед? Аз един път в месеца и ми струва малко

И аз започнах така, но ме събори чак на 3-4 ден. Но аз мисля, че карах грип тип А. Това беше преди 20 дни и още се боря с остатъчна хрема вечер, та да... Бацилите са в своя вихър в момента.
И мен ме викат веднъж в месеца на жк, но след като пооздравях отидох да направя един междинен преглед на частно, защото много се бях стреснала след всичкото кашляне и кихане да не съм направила нещо на детето..

Общи условия

Активация на акаунт