Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 23 623
  • 718
  •   5
Отговори
# 360
Кое е нещото, което, ако ти кажат, че не е ок, ще повярваш, че е реално? Казваш, че си бил почти убеден, че ще стане. Ако ти кажат, че не си се справил със задачата или че не пасваш на колектива ще повярваш ли, че е реално? Достатъчно ли е това или трябва да напишат точно къде по задачата и точно какъв е колектива и защо смятат, че няма да паснеш? Или ще приемеш за реално само ако споделят, че не се вписваш в скоупа на заплатата, защото е по-лесно за приемане? Аз наистина виждам проблем в това колко много дълбаеш и продължаваш да обмисляш веднага без да е минало време и да са се сменили обстоятелствата да кандидатстваш отново по същата позиция.

Реална по твоите виждания ОВ няма, те са продължили напред, продължи и ти.

# 361
Не очаквай персонален отговор защо не са те харесали. Щом не е заради парите, значи е нещо в представянето ти. Не се ядосвай, не е била твоята работа. По-добре ли е да почнеш и след месец да се махнеш?
Може би си мислех, че съм перфектният кандидат (прекалено бях уверен, че ще станат нещата) и отделно бързах преди да ми стане постоянен договорът на настоящата работа. Сега вече съм с постоянен договор и ще мога спокойно да търся нещо друго.

Това с чакането на постоянния договор каза ли го на интервюто - ако да, това е за мен причината да са те отрязали. Звучи несериозно “още съм в изпитателен срок, а вече бързам да се махна”. И да не е точно това, предполагам че са те питали защо търсиш работа и не си бил много ласкав към сегашните ти работодатели.

# 362
Не очаквай персонален отговор защо не са те харесали. Щом не е заради парите, значи е нещо в представянето ти. Не се ядосвай, не е била твоята работа. По-добре ли е да почнеш и след месец да се махнеш?
Може би си мислех, че съм перфектният кандидат (прекалено бях уверен, че ще станат нещата) и отделно бързах преди да ми стане постоянен договорът на настоящата работа. Сега вече съм с постоянен договор и ще мога спокойно да търся нещо друго.

Това с чакането на постоянния договор каза ли го на интервюто - ако да, това е за мен причината да са те отрязали. Звучи несериозно “още съм в изпитателен срок, а вече бързам да се махна”. И да не е точно това, предполагам че са те питали защо търсиш работа и не си бил много ласкав към сегашните ти работодатели.
Казах, че няма да отговарям повече, но това е нещо ново, което не беше дискутирано досега.
Да, споделих за изпитателния срок и скоро настъпващия постоянен договор, но им обясних причината поради, която искам да сменя настоящата си работа (тя не е свързана като опит с позицията, за която кандидатствам при тях). Експериментирах с нещо ново за мен, което не ми допада.

# 363
Моето усещане е, че това е причината, а не парите. Може и да не е така, разбира се, просто предлагам още една гледна точка. Това е фин момент и е трудно да се отиграе добре по принцип.

# 364
Сега чух по новините за нов закон за гъвкаво работно време на родители на деца до 12 години, не разбрах предложение ли е или е приет.

# 365
Приет е.
Тук  много се подскачаше, че и другите без деца си имат задължения, ето че и според закона родителите са с приоритет. И така трябва да бъде, защото никак не е лесно да имаш малки деца.

# 366
Приет е.
Тук  много се подскачаше, че и другите без деца си имат задължения, ето че и според закона родителите са с приоритет. И така трябва да бъде, защото никак не е лесно да имаш малки деца.

То хубаво, ама работодателите как ще си вържат присъствието? Като отидеш в магазина и той затворен, понеже мама с гъвкаво работно време е работила от 7:30 сутринта (когато няма келяв клиент) и съвсем законно си тръгва в 16 часа за да си вземе детето.  Изобщо, отново с чужда пита помен прави държавата.

# 367
  • София
Това няма да мине за дълго в частния бизнес. И то не заради колегите, а заради началниците.

# 368
  • Melmak
Прието ли е наистина? Звучи яко абсурдно.. отивам в мола и той затворен, щот в 4 си взимат децата от детската. Или лекарката ми си тръгнала в 4 и тя…
А клиентите ми в uk да му мислят, аз в 16:00 паля джапанките…

# 369
Вече и тези с деца до 12 години ще са нежелани.

# 370
Вече и тези с деца до 12 години ще са нежелани.

Именно, точно това ще стане в резултат на такава "социална" политика. И също така ще се появят разни начини за справяне с това изискване.

# 371
И как ще разберат имат ли деца, нямат ли.
Нито един от работодателите ми, никога не ми е задавал такъв въпрос и нямат никаква представа, а даже не се и интересуват от семеен статус на служителите.
Крайно време е работодателите да станат гъвкави и да предлагат работа за 1, 2, 3 и т.н. часа на ден. Много малка част от майките могат да си позволят 8 часов работен ден. Особено пък онези, които работят неквалифицирана работа.

А как си представяш например в 16 палиш джапанките за час и после се връщаш да доработваш с час отгоре?

# 372
  • Melmak
Не всяка работа може да се работи на половин ден. Иначе и сега има опции за 4 часов работен ден. Просто е неизгодно за служителя, стаж 4 часа 1 г се равнява на половин година на 8 часа. И след години, ако се пенсионираме…

# 373
И според мен това ще е само в ущърб на хората, които реално искат да работят. Плюс това, не виждам как е изпълнимо за работа в магазини в молове, примерно, където работата е на смени. Производство и още много. За офиса - Ок, аз съм за гъвкавото работно време за всички, но когато компанията има ясни политики и това може да изпълни без това да натоварва другите.

При нас е гъвкаво, но хората са отговорни (сега, естествено има изключения), но както знаят, че могат да си свършат работа през работния ден, така и гледат работата им да не изостава и да наваксат.

# 374
То и за фирмите ще е неизгодно, един да работи до обед, друг следобед.

Общи условия

Активация на акаунт