Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 22 050
  • 663
  •   7
Отговори
# 660
Ако наистина става въпрос за стандартното въвеждащо обучение, а не за сертификати или тулове, които човек не може да научи от безплатни клипчета в ютуб, а ще трябва да си плаща, не разбирам защо е зададен изобщо въпроса и къде е драмата. Аз щях да стана и да си тръгна още на интервюто. Не искам изобщо да знам каква е тази фирма, която както написа Елиза в предните страници директно ще ми казва в лицето колко съм тъпа, понеже не знам законите и как те са велики, а аз никоя, и ще ми поставят условия. Нито пък бих искала да разбирам какви мизерии още ще има там, за да са измислили тая безумна клауза и да се мъчат да си държат хората насила.

# 661
  • София
Есме, хрумна ми нещо.
Мислила ли си да ги попиташ да ти дадат като анекс съм договора списък с външните/сертификационните обучения с техните цени, които ще имаш като образователен план, както и срокове за изкарване/придобиване на сертификат? Защото ако са само вътрешнофирмени, то те биха били онбординг, а външните изискват клаузи, чиято нужда ти разбираш, ама може пък да се окаже, че имаш част то тия сертификати и няма да се налага. А също така, какво би се случило, ако не успеят да те зачислят към дадено обучение, а то фигурира в договора.
Сега ето тук звездите ми го говорят: няма да има такъв списък и такъв план. Но поне ще имаш яснота, ще им дадеш ясен знак, че си готова да учиш от една страна, а от друга  - ще си в по-добра позиция за преговори, защото ще си ги хванала по бели гащи.

Такива клаузи си съществуват, ако например, са те пратили 3 мес в чужбина за нещо специфично, платили за 70 К Евро, но тук едва ли ще става дума за това.

# 662
  • SF
Есме, хрумна ми нещо.
Мислила ли си да ги попиташ да ти дадат като анекс съм договора списък с външните/сертификационните обучения с техните цени, които ще имаш като образователен план, както и срокове за изкарване/придобиване на сертификат? Защото ако са само вътрешнофирмени, то те биха били онбординг, а външните изискват клаузи, чиято нужда ти разбираш, ама може пък да се окаже, че имаш част то тия сертификати и няма да се налага. А също така, какво би се случило, ако не успеят да те зачислят към дадено обучение, а то фигурира в договора.

Не, мила, не съм го мислила, защото няма такива обучения. Пиша го във всеки пост. Не се изискват никакви сертификати. На мене ми харесва локацията и заплатата не е лоша. От мене се очаква да започна да  работя веднага, защото познавам процесите.

# 663
Това, което се сещам и май го коментирахме, поне поискай пробният период да е в полза на двете страни. За половин година ще усетиш накъде духа вятърът.

Общи условия

Активация на акаунт