Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 18 715
  • 526
  •   1
Отговори
# 60
Заплатите им не са малки, те нямат претенции за заплатите, не искат да плащат данъци от които се издържат държавните, в момента не могат да си надвият на ината.

# 61
Не знам как собствениците си мислят, че може "да се оправят" данъци. Дори и да си "намери" фактури за разходи, пак може да има проблем при една ревизия. Но, да, това е вариант някакъв.
Другото е - хората работят на прага, водите двойно счетоводство, ако досега не сте, но там лудостта е в пъти по-голяма......работила съм в такива фирми, не искам и да чуя повече.

# 62
Собственика няма проблем да си плаща  данъците, изказване по телевизията е разбунило духовете, въпроса е как работещите да не пълнят бюджета, за да няма за увеличение на  държавните, сега не могат да си надвият ината, а заради техния инат, аз трябва да правя различни гимнастики. Писна ми да им угаждам.

# 63
А, те държавните служители ще намерят начини да им вдигнат заплатите. Не разчитат точно на вашата фирма. Проблемите ще са за теб, като подписващ отчетите, ако решите да правите разни гимнастики. Още повече, ако досега сте работили на пълни заплати, представяш ли си как всички ще минат на прага и това няма да предизвика ревизия след ревизия.....

# 64
Остави за няколко дни страстите да утихнат. Собствениците звучат фрустрирани от новините, нека да имат малко време да се успокоят и поговори с тях после, че няма как да стане това. Твърде голяма фирма сте за толкова голямо криене.

# 65
Собственика няма проблем, производството негодуват, а той не им кърши хатъра за нищо. И без това сега ги осигуряваме кой както иска, на пълна заплата, на минимална, на максимална, сега трябва да се правят гимнастики да си връщат, това, което са внесли. Няма да се успокоят, още ще се надъхат като си говорят и с други. И мен не ми харесва да пълня бюджета, ама го правя по друг начин.

# 66
Да не те плаша, но се обмисля да се правят проверки, ако хора на еднаква позиция работят на различни заплати. Ако имате примерно оператор машини и един е на пълна заплата, друг на прага, ще си имате вие проблеми. Просто казвам да си го имаш предвид....

# 67
  • 🌊
Те сега ли откриха как работят данъците и как се сформира заплатата на държавен служител? Собственика е дал много свобода всеки да си прави каквото иска и така го отнасяш ти, но скоро и той.

# 68
  • София
Те приеха ли го това с увеличението на удръжките?

По вашите компании ще компенсират ли разликата?

# 69
Нищо не се чува при нас, явно чакаме последния момент да се приеме и тогава ще му мислят. Скептична съм, но се надявам да има компенсация.

# 70
Да не те плаша, но се обмисля да се правят проверки, ако хора на еднаква позиция работят на различни заплати. Ако имате примерно оператор машини и един е на пълна заплата, друг на прага, ще си имате вие проблеми. Просто казвам да си го имаш предвид....
Не могат да вземат еднаква заплата, защото за едно и също време, една ушива 50 броя детайли, друга 90, една сглобява 50 блузи, друга 80, заплатата се формира на база изработена продукция, не са на щат. Проверките са проформа, тука всичко се знае от всички, даже кога си пръднал.
Не са открили сега как работят данъците, много добре са запознати със всичко, даже с врътките за БТ, НОИ, ЗК, АСП просто сега непрекъснато се тръби как ще вземат от работещите, да дадат двойно на нищо правещите и се дразнят. След обедната почивка ще ида да им предложа 2-3 варианта, ама за след нова година.

# 71
Те приеха ли го това с увеличението на удръжките?

По вашите компании ще компенсират ли разликата?

При нас не. Нито ще имаме някакво съществено увеличение на заплатите. Ако има изобщо, ще е в рамките на 3-5%.

# 72
При нас нищо не се говори. Даже се съмнявам, че счетоводството изобщо знае. Или ще си траят и ще се охълцаме с януарските заплати. Иначе всяка година вдигат заплатите с 10% грубо, но за тази година се съмнявам. Фирмата е доста нестабилна в момента.

# 73
Честно казано в тези времена на съкращения ми е по-важно да запазя работата си, отколкото компенсация.

# 74
Скрит текст:
Някой някога в тези корпоративни измишльотини, а и в интервюта за работа, когато искат да се описваш, казва ли нещо, което тези отсреща не искат да чуят?
Например
Не обичам работа в екип, защото е вероятно да нося на гръб скатавки
Обичам да се скатавам
Искам да катеря стълбата и съм готов/а да минавам през хора
И други подобни....
Ооо, казват си хората. Simple Smile
Не обичам работа в екип, защото е вероятно да нося на гръб скатавки -> Бих предпочел повече индивидуални задачи, защото така се чувствам по-полезен и по-леко се справям в планирането.
Обичам да се скатавам - в момента приоритетите ми са за баланс между работа и личен живот, като се чувствам преуморен и бих желал да дам временно приоритет на личния си живот.
Искам да катеря стълбата и съм готов/а да минавам през хора - аз съм силно кариерно ориентиран, за мен развитието е много важно и бих желал да работя в изграждането си като лидер и мениджър, както и да имам достъп до съответните обучения. В този ред на мисли, компанията има ли предвидени бюджети за сертификация и развитие...

И така нататък.
[/quote]

"Обичам да се скатавам - в момента приоритетите ми са за баланс между работа и личен живот, като се чувствам преуморен и бих желал да дам временно приоритет на личния си живот." Надявам се, че не приемате за "скатавка" някой, който иска баланс между работа и личен живот, а само този, когото работата не го интересува въобще (т.е. "бих желал да дам временно приоритет на личния си живот").

Общи условия

Активация на акаунт